Bloc personal,

dimecres, 13 de maig del 2020

Chronicle (2012)

[854]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Josh Trank
Guió: Max Landis, Max Landis (història)
Actors: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan

[ Drama, ciència ficció, thriller ] 1h 24min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Tres amics de secundària guanyen superpoders després de fer un descobriment increïble sota terra. Aviat es troben la seva vida girant fora de control i el seu vincle provat a mesura que abracen els seus costats més foscos.”

Crítica

M’he avorrit moltíssim…

L’estrany és que hagi aguantat fins el final, però calia saber com acabava aquesta enganyifa.

Resum (amb espòilers)

El febrer de 2012, l’adolescent de Seattle Andrew Detmer (DeHaan) comença a enregistrar la seva vida; la seva mare Karen mor de càncer i el seu pare alcohòlic Richard, que era un antic bomber, és abusador verbal i físic. A l'escola, Andrew és freqüentat pels seus companys.
El cosí d'Andrew, Matt Garetty (Russell), el convida a una festa per ajudar-lo a barrejar-se amb algunes persones, però la seva filmació provoca un altercat amb un assistent i es deixa decebut. El popular estudiant Steve Montgomery (Jordània) l’ha persuadit de gravar una cosa estranya que ell i Matt han trobat al bosc. El trio entra en un forat a terra, on escolta un fort soroll estrany i descobreix un gran objecte cristal·lí de color blau brillant que es torna vermell i els dóna dolorosos hemorràgies nasals. A mesura que l'objecte cristal·lí comença a reaccionar violentament, la càmera es queda tallant.

Setmanes després, Andrew, Matt i Steve es graven a si mateixos quan mostren habilitats telekinètiques (que a més a més troben que poden utilitzar per augmentar la seva força i durabilitat), però comencen a sagnar dels nassos quan s’exerceixen massa. Desenvolupen una estreta amistat i comencen a utilitzar les seves habilitats per jugar a fer bromes, però quan Andrew empedra telekinèticament a un motorista fora de la carretera i cap a un riu, Matt insisteix que restringeixen l’ús dels seus poders, sobretot contra els éssers vius.

Després de descobrir-se que són capaços de volar, accepten volar pel món junts després de la seva graduació. Andrew vol visitar el Tibet per la seva naturalesa pacífica. Steve l’anima a entrar al talent show de l’escola per obtenir popularitat. Andrew sorprèn els seus companys de formació dissimulant els seus poders com un acte de màgia impressionant. Després de l’espectacle, Andrew, Matt i Steve celebren en una festa a casa on Andrew es converteix en el centre d’atenció. Després de beure amb la seva companya de classe Mònica, ella i Andrew pugen a la planta de dalt per fer relacions sexuals, però ell vomita sobre ella, humiliant-les a les dues.

A mesura que passa el temps, Andrew es torna cada cop més retirat i agressiu, culminant durant un argument amb el seu pare; Richard es troba amb la càmera d'Andrew i l'acusa enfurismat de recaptar diners quan podria haver-lo utilitzat per pagar la medicació de la seva mare. L’enfrontament es fa físic quan Richard cops de puny a Andrew, que combat contra l’agitació a Richard per sotmetre’l i llançar-lo pel soterrani, ferint-lo. El seu esclat és tan extrem que influeix les nanes nasals connectades psíquicament a Steve i Matt. Mentre Matt ignora el morro, Steve vola cap a Andrew enmig d'una tempesta i tracta de consolar-lo. Tot i això, Andrew creix cada cop més frustrat, i Steve és colpejat per un llamp i assassinat. Al funeral de Steve, Matt s'enfronta a Andrew per la causa sospitosa de la mort de Steve. Andrew nega la responsabilitat a Matt, però en privat demana perdó a la tomba de Steve.

Andrew s’allunya lluny de Matt i torna a trobar-se ostracizat a l’escola. Després de ser assetjat, utilitza els seus poders per extreure unes dents de la boca d'un assetjador. Andrew comença a identificar-se com un depredador de l'àpex, racionalitzant que no hauria de sentir la culpabilitat d'utilitzar els seus poders per ferir a aquells més febles que ell, semblant a com la gent no se sent culpable de matar insectes. Amb la condició de la seva mare a deteriorar-se i sense tenir diners per pagar la seva medicació, Andrew es disfressa fent servir el material de bombers de Richard, on utilitza els seus poders per robar diners per a la seva medicina. Després d’atacar una colla local, roba una benzinera on provoca involuntàriament una explosió que el col·loca a l’hospital amb greus cremades i sota investigació policial. Al seu llit, el seu pare informa a l’inconscient Andrew que la seva mare ha mort i ell enyora amb ràbia a Andrew de la seva mort. Quan el seu pare està a punt de colpejar-lo, Andrew es desperta i el mur de la seva habitació de l'hospital esclata.

En una festa d'aniversari, Matt experimenta un malhumorat i considera que Andrew té problemes. Ell i la seva xicota, Casey, van a l’hospital, on Andrew flota fora. Després de salvar a Richard quan Andrew intenta matar-lo, Matt s’enfronta al seu cosí a l’agulla espacial i intenta raonar amb ell, però Andrew creix hostil i irracional en qualsevol intent percebut de controlar-lo. Andrew ataca a Matt i la parella es baralla a través de la ciutat, xocant-se per edificis i llançant vehicles. Quan la policia dispara a Matt en el braç, Andrew llança desenes de policies (i els seus cotxes) a l’aire, i després utilitza els seus poders per destruir els edificis que l’envolten, amenaçant centenars de vides. Incapaç de contactar amb el seu cosí i no va deixar cap altra opció, Matt utilitza els seus poders per empalmar a Andrew amb una llança d'una estàtua propera, matant-lo. La policia envolta Matt, després de la qual es desperta i vola.

Més tard, Matt aterra al Tibet amb la càmera d'Andrew. Parlant amb la càmera mentre es dirigia a Andrew, Matt es pronuncia amb llàgrimes que utilitza els seus poders per a bé i esbrina què els va passar al forat. Posiciona la càmera per veure un monestir tibetà a la distància abans de volar, deixant la càmera enrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada