Bloc personal,

dilluns, 18 de maig del 2020

Días azules (2006)

[857]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Miguel Santesmases
Guió: Antón Casariego, Martín Casariego
Actors: Óscar Jaenada, Javier Pereira, Javier Ríos

[ Comèdia ] 1h 40min

Sinopsi

IMDb (5,7):
“La història de tres germans en dos moments diferents de la seva vida és la proposada pel director Miguel Santesmases per combinar el drama i la comèdia romàntica. Tres germans passaran el darrer cap de setmana de les vacances d’estiu a la seva casa de Galícia. Boris, Carlos i Alex estan tristos perquè ja no hi són, ja que està a la venda. Cadascuna té una personalitat molt diferent. Boris, el més vell, és un playboy, boig i irresponsable. Carlos agafa el negoci familiar de la família, una impremta. I Alex farà un màster als Estats Units. Aquest cap de setmana serà un fet que marcarà la seva vida per sempre.”

Crítica

Sense ser cap cosa, m’ha entretingut…

No m’agraden, en general, les espanyoles. Per moltes raons i ben diferents. Em costa posar-m’hi. No és que aquesta sigui cap cosa de l’altre món, però ha aconseguit captar la meva atenció més de la meitat de la pel·lícula i ha fet que me l’acabi. Falla en moltes coses, però, dins les coses dolentes, m’ha tingut entretingut una bona estona.

Resum (amb espòilers)

Galícia, un estiu de fa set anys. Tres germans molt units, Boris, Carlos i Álex, passen el seu últim cap de setmana de vacances en un poble de la costa. Des de la mort del seu pare, fa vuit anys, Carlos, de 26 anys, s'encarrega d'administrar el negoci familiar, una impremta. Boris, el gran, de 28 anys, és un bala perduda, un vividor que segueix en tercer de Dret: amb la seva desimboltura i la seva immaduresa és un focus de diversió i de tensió. A l'Àlex, el petit, de 23 anys, acaben de concedir-li una beca per fer un màster als Estats Units, i és en el qual tots confien perquè triomfi a la vida. Aquests dies allà tenen un sabor agredolç, perquè van a acomiadar-se de la casa familiar a la que porten estiuejant tota la seva vida: acaben de vendre-la i això també suposa el comiat de la seva joventut, el tancament de tota una època.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada