Bloc personal,

dijous, 14 de maig del 2020

El bar (2017)

[855]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Álex de la Iglesia
Guió: Jorge Guerricaechevarría, Álex de la Iglesia
Actors: Blanca Suárez, Mario Casas, Carmen Machi

[ Comèdia, terror, thriller ] 1h 42min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“Al bulliciós centre de Madrid, un tret i dues misterioses morts atrapen un assortiment de víctimes d'urbanites habituals en un bar discret, mentre que la paranoia i la sospita obliguen els clients habituals a encendre's.”

Crítica

Ole tu…

Les pel·lícules d’Álex de la Iglesia sempre m’han agradat, però sempre hi ha hagut alguna cosa que ha fet que no estiguin prou bé… que no siguin impecables. Aquesta a mi m’ho ha semblat. En la meva opinió “s’ha fet gran”.

Resum (amb espòilers)

En una cafeteria de Madrid; dues persones aleatòries són assassinades a trets per un franctirador desconegut quan surten de la barra. Els carrers són evacuats i, a poc a poc, la resta de persones que encara viuen al bar arriben a adonar-se que algú del grup és el motiu. Queda clar que es tracta d’un govern governamental i estan cobrint els assassinats sota l’incendi d’un incendi. Tots dins del cafè es giren els uns contra els altres. Finalment, un home surt del bany en un estat crític. Cau al terra, però quan el grup es reuneix per reconfortar-lo, murmura: "No em toquis!" abans de morir. Ara queda clar que el grup està sent en quarantena a causa de la malaltia de l’home. Amparo, el propietari de la botiga, reconeix les darreres paraules de l’home abans de morir i manté a la seva disposició cinc persones del grup que van mantenir contacte físic amb l’home, entre elles Elena, Nacho, Trini, Sátur i Israel creient que estaven infectades. Dues altres que creuen que no han mantingut cap contacte físic amb l'home, inclòs Andrés i Sergio, s'uneixen a Amparo i tanquen junts les cinc persones a la bodega.

Al fons a la bodega, el grup sent dispaus de pistola que arriben a dalt del llistó i dedueixen que el govern ha assaltat i que ha mort morts a Amparo, Andrés i Sergio. Després, el govern va cremar la barra per desinfectar-la. El grup va esperar fins que el govern no s'hagi acabat i es va dirigir a la planta superior per trobar l'interior de la barra cremada i gravada des de fora. Finalment, el grup dedueix que l’home ha aportat el que conclouen que es tractava de quatre dosis de vacuna per a la malaltia de l’home que suposadament han infectat el grup. Israel troba les vacunes al bany, però quan la resta del grup insta Israel a compartir-les, els recorda que les quatre vacunes no són suficients per a les cinc, per la qual cosa algú del grup està en perill. Sense voler tenir cap possibilitat, Israel pren deliberadament una de les dosis i s'injecta. Furiós, Sátur es troba en una lluita física amb Israel. En la lluita següent, la resta de vacunes acaben caient per una canalització a la bodega que baixa cap a les clavegueres. Tot el grup amb prou feines aconsegueixen escorcollar-se per la petita canalització per accedir a les clavegueres.

Un cop a baix, el grup encara queda amb la pregunta sobre qui es deixarà vacunar. Trini es mata per minimitzar la quantitat del grup amb la de les vacunes. Mentrestant, un Israel demenciant mata a Satur per força i persegueix després que Elena i Nacho passin per les clavegueres. Els dos troben una escala per escapar de les clavegueres. Quan comencen a pujar-hi, Israel s’agafa i agafa Nacho. Nacho es sacrifica per Elena deixant-se caure amb Israel, resultant assassinat a tots dos. Distreta, Elena s'injecta amb la vacuna abans de sortir de les clavegueres i als carrers, on veu la barra cremada des de fora. Tot i així, s’allunya de l’escena i entra entre la multitud.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada