Bloc personal,

dilluns, 25 de maig del 2020

Gemini Man (2019)

[860]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ang Lee
Guió: David Benioff, Billy Ray
Actors: Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen

[ Acció, drama, ciència ficció ] 1h 57min

Sinopsi

IMDb (5,7):
“Un franctirador s’enfronta a un clon més jove.”

Crítica

Un trunyu d’història i d’inconsistència visual…

Havia vist el tràiler en l’estrena, però ja me n’havia oblidat. Ara n’he sentit a parlar en el sentit que va ser un fracàs estrepitós per l’intent de fer servir les noves tecnologies, màxima resolució de gravació i hiperrealisme, perquè la nostra percepció no està acostumada a tal nivell de detall i ens sembla tot mentida; necessitem ser enganyats, conscientment enganyats, amb trucs visuals dels antics. Això ho saben bé els continuadors d’Star Wars.

Realment és així, però, la veritat, es continua veient quan és real i quan no, sobretot a l’escena final de dia que, sincerament, sobrava totalment. A més, et qüestiones si allò que sembla real, ho és o no. Però no és només qüestió d’hiperrealisme: el guió és un trunyu i dels grossos. Està tot més que vist i revist. No té cap interés.

Resum (amb espòilers)

Henry Brogan, un antic franctirador marítim escolta que treballa com a assassí de l'Agència de Intel·ligència de Defensa (DIA), és enviat a una missió per assassinar un terrorista anònim a bord d'un tren. Durant la missió, el personatge de Henry l’adverteix d’una jove que s’acostava a la diana, fent que Henry retardés el seu tret fins l’últim segon, disparant a l’home al coll tot i que apuntava al cap. Henry desencantat de matar, Henry es retira del servei governamental.

Mentre s’adapta a la jubilació, Henry es troba amb el gerent de lloguer d’embarcacions Danny i es torna a connectar amb un vell amic, Jack, que revela que un informador anomenat Yuri li va dir que l’home que va matar Henry va ser innocent; Exigint proves, Henry hauria Jack a organitzar una reunió amb Yuri. En represàlia per Henry que sabés el seu engany, el director de l'agència, Lassiter, planeja matar-lo; Clay Varris, cap d'una unitat militar privada d'elit amb el nom "GEMINI", demana permís per eliminar-lo, però se li nega.

En adonar-se que Danny és un agent que li va enviar per supervisar-lo, Henry li fa amistat. Després que la seva casa sigui dividida per agents del govern, Henry truca al seu observador, que és assassinat juntament amb Jack i la seva amant. En Henry adverteix a Danny sobre l'atac i aconsegueixen matar els assassins enviats després d'ells, aprenent que l'agència els vol mort.

Henry i Danny fugen a Colòmbia amb Baró, un antic col·lega de Henry. Aquest últim i Danny s’amaguen a casa de Baron i pensen reunir-se amb Yuri per a més opcions. Mentrestant, Clay envia el seu màxim assassí per matar a Henry. En lluita contra ell, Henry s'adona que l'assassí té una semblança estranya amb ell mateix de jove, amb un joc d'habilitat similar. Quan l'assassí ferit arriba a una casa segura, es revela que és el "fill" adoptat de Clay Junior. Tot i que té curiositat per les seves similituds amb Henry, a Junior se li ordena que acabi la feina.

A Henry també li sembla la seva similitud amb l'assassí, a qui Danny suggereix que podria ser el seu fill malgrat les negacions de Henry. Danny provant mostres d’ADN recuperades de Junior, Danny descobreix que el seu ADN i Henry són idèntics: Junior és el clon més jove d’en Henry. Desesperat per les respostes, Henry es troba amb Yuri a Hongria i s’assabenta del projecte de clonació i que l’home que va matar va ser un dels científics del projecte. Després d'haver dissenyat un mètode per produir clons sense dolor o emoció, el científic va intentar abandonar el projecte i va morir en ser descobert.

Per intentar que Junior es desviés de les intencions de Clay, Henry truca a Lassiter, que accepta enviar a Junior perquè torni a Danny amb seguretat als Estats Units. Col·leccionant Danny, Junior posa una trampa per a Henry, però ella l’adverteix a través d’un dispositiu d’escolta encobert amagat a la dent. Henry emboscant el jove assassí, Henry explica a Junior que és un clon, convençent-lo revelant els seus trets similars que ningú més podia conèixer. Escapant-se de nou cap a GEMINI, un jove desconcertat enfronta a Clay, que afirma que ha de derrotar a Henry per superar-lo.

Trobant a Henry després de colpejar-se de GEMINI, Junior es va aliar amb ell per derrocar a Clay, mentre que Henry insta a Junior a deixar-se per convertir-se en algú millor. Baró és assassinat en una emboscada ordenada per Clay, i Junior va colpejar a Clay inconscient després d'una breu lluita cos a cos.

Després de derrotar una onada d'operadors GEMINI, Henry, Danny i Junior s'enfronten a un altre operatiu amb armadura corporal especial que no sent dolor ni emocions. Després de disparar-lo repetidament i juntament amb diverses explosions secundàries, aconsegueixen matar-lo. Ells li treuen el casc, i es descobreix que és un altre clon més jove de Henry, amb tota emoció i capacitat de sentir dolor. Un Clay derrotat intenta justificar les seves accions amb Junior: la creació de clons amb les habilitats de Henry tant estalviaria les vides futures dels joves soldats, mentre que les operacions van tenir un èxit increïble. Disgustat, Junior té previst disparar a Clay. En canvi, Henry persuadeix a Junior d’altra manera i mata a Clay mateix, ja que havia viscut amb la forta càrrega de matar.

Assegurat que ja no hi ha clons que es produeixen i que finalment estan lliures de problemes perjudicials, Henry es troba més tard amb Junior, que s'ha inscrit a la universitat sota la suposada identitat de "Jackson Brogan" després del cognom de la mare de Henry. En conjunt, Henry i Danny planifiquen el futur de Jackson.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada