Bloc personal,

divendres, 5 de juny del 2020

Leave No Trace (2018)

[865]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Debra Granik
Guió: Debra Granik, Anne Rosellini
Actors: Thomasin McKenzie, Ben Foster, Jeffery Rifflard

[ Drama ] 1h 49min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Un pare i la seva filla de tretze anys viuen una existència ideal en un vast parc urbà de Portland, Oregon, quan un petit error es perd les seves vides per sempre.”

Crítica

Sí i no…

Que quedi clar que la pel·lícula m’ha agradat força. És diferent a la majoria: enmarcada en la línia Sundance. Però tot i que té localitzacions molt maques, en cap cas he pogut summergir-me en la història per la nul·la credibilitat de la història veient, per exemple també, aquests caps nets, sense ronya i la roba de marca impecable.

Resum (amb espòilers)

Will, un veterà de la guerra de l'Iraq que pateix PTSD, viu amb la seva filla de 13 anys, Tom, en un antic parc forestal de creixement a prop de Portland, Oregon. Viuen aïllats, utilitzant habilitats de supervivència forestal i només entren a la ciutat ocasionalment per a menjar i subministraments. Will guanya diners venent els seus analgèsics emesos per VA a altres veterans.

Després que Tom sigui vist al bosc per un trotador, ella i Will són arrestats pels guardamobles i arrestats pels serveis socials. Se'ls avalua i es troba que és educativa avançada per a la seva edat tot i no haver estat mai a l'escola. Se'ls ha trobat una casa per viure en una granja d'arbres de Nadal a la zona rural d'Oregon a canvi de treballs de Wills a la granja. Començarà begrudgingly els embalatges dels arbres, però els helicòpters els molesten per moure'ls. Tom es connecta amb un noi que està construint la seva petita casa petita i ell la presenta al seu club 4H. Els serveis socials continuen consultant-los i requereixen omplir constantment el formulari.

Un matí, de sobte, Will decideix marxar. Tom segueix de mala gana. Tornen al seu campament al parc, però troben que ha estat destruïda. Will i Tom intenten viatjar en una autocaravana del ferrocarril, però acaben amb un camioner que els porta a l'estat de Washington i els deixa anar, tal com demanen en una remota zona boscosa. El fred i la foscor els obliga a construir un refugi temporal de supervivència forestal per a la nit. Tanmateix, l’endemà descobreixen una cabina vacant i s’hi traslladen.

Sortirà a buscar menjar però no torna al vespre. L’endemà al matí, Tom el descobreix inconscient al fons d’un barranc. Recull ajuda dels quadbikers locals, que els porten a la comunitat de la seva llar mòbil. Tom es nega a deixar que Will sigui portat a un hospital. Dale, una dona local truca a un amic, que és un antic medic de l'Exèrcit i un altre company de malaltia per PTSD. Tracta la cama de Will i li presta el seu gos de servei que pot ajudar amb els seus malsons.

Will i Tom reben un tràiler buit a la comunitat mentre les lesions de Will guareixen. A Tom li agrada la seva nova llar i intenta fer un contracte de lloguer amb Dale que és el seu propietari sense dir-li a Will. Finalment Will insisteix en que marxin. Tom protesta dient-li que "el mateix que et fa mal no està malament amb mi". S'abraquen amb llàgrimes. Tom torna a la comunitat de tràilers i Will torna al bosc. Més tard es veu que en Tom es deixava menjar en un lloc del bosc perquè trobés Will.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada