Bloc personal,

dimarts, 30 de juny del 2020

Moulin Rouge! (2001)

[873]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Baz Luhrmann
Guió: Baz Luhrmann, Craig Pearce
Actors: Nicole Kidman, Ewan McGregor, John Leguizamo

[ Drama, musical, romanç ] 2h 7min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Un poeta s’enamora d’una bella cortesana que ha de complir amb un gelós duc.”

Crítica

Pèls de punta…

També vista fa molt de temps, però no per això deixa de posar els pèls de punta. També dependrà, és clar, del moment…

Resum (amb espòilers)

El 1900 París, un home anomenat Christian, que pateix depressió, comença a escriure ("Nature Boy"). Un any abans, es trasllada al districte de Montmartre per unir-se al moviment bohemi. Trobant-se amb un grup d’intèrprets dirigit per Henri de Toulouse-Lautrec, Christian els ajuda a acabar el seu espectacle, Espectacular Espectacular, per vendre a Harold Zidler, propietari del Moulin Rouge. Arriben al Moulin Rouge mentre Zidler i els seus "Diamond Dog Dancers" actuen ("Zidler's Rap Medley / Can Can Dance"). Toulouse s'ordena que Christian presenti l'obra a Satine, la cortesana estrella, sense saber que Zidler ha promès Satine al duc de Monroth, el seu potencial inversor ("Sparkling Diamonds").

Satine equivoca a Christian amb el duc, i ballen abans de retirar-se a la cambra ("Ritme de la nit", "Meet Me in the Red Room"), però s'assabenta que és simplement un escriptor ("La vostra cançó"). El duc s’interromp i els cristians i els satins afirmen que estaven assajant Espectacular Espectacular. Amb l'ajuda de Zidler, Toulouse i la tropa, van llançar el show al duc, improvisant una trama sobre un maharajà malvat que intenta atraure a un cortesà indi que estima un pobre jugador sitar ("The Pitch (Espectacular Espectacular)"). El duc dóna suport a l'espectacle, amb la condició que només pugui jutjar Satine. Satine contempla a Christian i el seu anhel de convertir-se en "una autèntica actriu" ("One Day I Fly Away"). Torna Christian, i ell i Satine cauen els uns pels altres ("Elephant Love Medley").

A mesura que el cabaret es converteix en teatre, Christian i Satine es reuneixen sota la pretensió d’assajar. Quan el sospitós duc amenaça de deixar de finançar l’espectacle, Zidler disposa que Satine mengi amb el duc, però ella es troba malalta de tuberculosi ("Si hauria de morir (Górecki)"). Zidler diu al duc que Satine ha anat a la confessió ("Com una verge"). Zidler aprèn del metge que es tracta de Satine que no té gaire temps per viure, però que ho guarda de Christian. Satine diu a Christian que la seva relació posa en perill l’espectacle, però escriu una cançó per afirmar el seu amor ("Vine què pot").

Nini, un intèrpret gelós, revela al duc que l'obra és una metàfora de Christian, Satine i el duc. El duc exigeix ​​que es canviï el final a la cortesana escollint el maharajà; Satine ofereix passar la nit amb ell per mantenir el final original. A la cambra del duc, Satine veu a Christian pels carrers de sota i s’adona que no pot dormir amb el duc ("El Tango de Roxanne (Roxanne)"). El duc intenta violar-la, però la balladora Le Chocolat la salva. Christian insta a Satine a fugir amb ell. El duc li diu a Zidler que haurà matat a Christian si Satine no és la seva. Zidler adverteix Satine, però quan ella es nega, ell li informa que està morint ("Un tonto per creure"). Zidler explica que per salvar la vida de Christian, Satine ha de rebutjar-lo ("The Show Must Go On"). Exclusió del Moulin Rouge, Christian és desconcertat, tot i que Tolosa insisteix que Satine li encanta.

La nit del programa, Christian es va colar al Moulin Rouge amb la intenció de pagar a Satine la seva taxa com a cortesana ("Hindi Sad Diamonds"). Ell s’enfronta al seu darrere, però es troben al punt de mira; Zidler convenç el públic que Christian és el jugador sitar disfressat. Christian denuncia a Satine i surt dels escenaris. De les basses, Tolosa declara: "El més gran que haureu après és simplement estimar i ser estimat a canvi", animant Satine a cantar la cançó que Christian va escriure per expressar el seu amor. Christian torna als escenaris, unint-se a ella a la cançó. El duc ordena al seu guardaespatlles que mati a Christian, però és frustrat, mentre Zidler atura el propi intent del duc. Els Ducs assalten mentre Christian i Satine completen la seva cançó ("Come What May (Reprise)", "Coup d'État (Finale)").

Després que el teló es tanqui, Satine sucumbeix a la tuberculosi. Abans de morir, Christian i Satine afirmen el seu amor i li diu que escrigui la seva història. Un any després, el Moulin Rouge s'ha tancat i s'ha deixat en mal estat, i Christian acaba d'escriure el conte del seu amor per Satine, un "amor que viurà per sempre" ("Nature Boy (Reprise)").

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada