Bloc personal,

dissabte, 25 de juliol del 2020

20-seiki shônen: Honkaku kagaku bôken eiga (2008) (20th Century Boys)

[884]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yukihiko Tsutsumi
Guió: Yasushi Fukuda, Takashi Nagasaki
Actors: Toshiaki Karasawa, Etsushi Toyokawa, Takako Tokiwa

[ Aventura, fantasia, misteri ] 2h 22min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Anys després que un col·legial escrigués un llibre de profecies, un misteriós super-villà l'utilitza com el seu pla director de destrucció mundial.”

Crítica

Clavadet al manga…

La primera de les tres pel·lícules és clavada al manga. De fet, el manga, podria ser l’story board. La història m’ha interessat. No en coneixia l’exitència del manga fins que he començat a investigar.

Resum (amb espòilers)

El 1969, els nois joves Kenji, Otcho, Yoshitsune i Maruo construeixen, en un camp buit, un amagatall que anomenen la seva base secreta, en què ells i els seus amics es poden reunir per compartir manga, robar revistes pornogràfiques i escoltar una ràdio. Per celebrar l’esdeveniment, Otcho dibuixa un símbol per a la base que representaria la seva amistat. Després que els seus amics Yukiji i Donkey s’uneixin a la colla, s’imaginen un escenari futur on els dolents intentessin destruir el món, i en què els nois s’hi plantessin i lluitessin; aquest escenari és transcrit i etiquetat com el Llibre de la Profecia.

A finals dels anys 90, Kenji és un propietari de botigues de conveniència, trobant consol en les aventures de la seva infància, ja que cuida la seva neboda Kanna i la seva mare. Després de que se diu que Donkey s'havia suïcidat, Kenji topa amb un gran culte dirigit per un home conegut només com a "amic". Amb els esdeveniments actuals que s’assemblen a accions del Llibre de la profecia, Kenji i els seus antics companys de classe intenten recordar qui sap del llibre. Troben més esdeveniments que es desenvolupen com bombardejos i atacs de virus a San Francisco, Londres i un important aeroport japonès.

Kenji i els seus antics companys de classe van acabar descobrint un pla per destruir el món la nit de Cap d'Any del 2000, esmentat a la darrera part de la història com la nit de la Bloody Eve, amb l'ús d'un "robot gegant", que després es revela ser un globus gegant amb apèndixs robòtics, que difon el virus per tota la ciutat i per altres ciutats. Kenji aconsegueix entrar dins del robot per plantar una bomba, però es presumeix mort quan esclata. A partir d’aquest esdeveniment, els membres del Partit Demòcrata de l’Amistat (友 民 党, Yūmintō) guanyen una popularitat i un poder polítics generalitzats presentant una vacuna que contraresta el virus i, per tant, es pren tot el crèdit per salvar el món.

Catorze anys després de la Bloody New Eve, Kanna és una adolescent que treballa en un restaurant xinès. Després que intenta defugir alguna interacció entre diversos grups de màfia, descobreix que un amic del patró havia presenciat que un membre de la màfia xinesa va ser assassinat per un policia corromput. El membre de la màfia esmenta un intent d'assassinat al Papa en visitar Japó. Aleshores es troba perseguida per membres dels Amics mentre intenta unir els grups mafiosos a la seva causa. Mentrestant, Otcho aconsegueix escapar d’una presó de màxima seguretat.

Kyoko Koizumi, que assisteix a l'escola de Kanna, pren impulsivament una tasca escolar de cobertura de la nit de cap d'any, però ràpidament s'enreda en activitats relacionades amb els amics i les persones que s'hi oposen. Després de sobreviure a un programa de rentat de cervell, s'uneix amb l'amic Yoshitsune de Kenji i la seva força de resistència.

Amic revela un nou pla, la continuació del Llibre de la profecía, en el qual planeja matar a tots els éssers humans a la Terra tret dels seixanta milions dels seus seguidors, però és assassinat pel seu científic principal Yamane. Després d’això, el funeral d’amic es converteix en un espectacle mundial, celebrat en un estadi amb el Papa donant la direcció. A part del servei, Amic sembla que es va aixecar dels morts i el seu propi assassí és disparat a l'espatlla. En salvar el papa, Amic és elevat a la deïtat com a estatus. Mentrestant, hi ha un brot viral a tot el món que amenaça de matar a tothom, tret dels que han estat vacunats.

La part final de la història té lloc en un Japó recentment remodelat, sota l '"era de l'amic", que ha instituït nombrosos canvis estranys, incloent l'establiment d'una força de defensa de la Terra, suposadament per protegir la Terra d'una imminent invasió alienígena, exiliant aquells. sense vacunacions i prohibint viatjar per regions, sota pena de mort. Durant aquest període de temps, Kanna, que es revela que és la filla de Friend, dirigeix ​​una insurgència contra el govern d'Amic, i reclama l'ajuda de nombrosos grups, inclosos els supervivents de bandes rivals i organitzacions mafioses. Durant això, apareix Kenji, pel que sembla també ressuscitat dels morts i portant la seva marca de guitarra.

La sèrie abasta diverses dècades des del 1969 fins al 2017, l'última de les quals a la cronologia de la sèrie, es converteix en 3FE (3r Any de l'Era Amiga). La sèrie fa tres retalls de cronologia diferents durant la història; un de 1971 a 1997, un de 2000 a 2014 i un de 2014 a 3FE. A diverses parts de la sèrie també s’explica en flashbacks a esdeveniments anteriors mentre els personatges intenten desenterrar el misteri de qui és Amic i com aturar els seus plans de destrucció mundial; La majoria de les històries infantils del personatge dels anys setanta i vuitanta es parlen d'aquesta manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada