Bloc personal,

dissabte, 25 de juliol del 2020

Alpha (2018)

[882]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Albert Hughes
Guió: Daniele Sebastian Wiedenhaupt, Albert Hughes
Actors: Kodi Smit-McPhee, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Marcin Kowalczyk

[ Acció, aventura, drama ] 1h 36min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“En el passat prehistòric, un jove lluita per tornar a casa després d’haver estat separat de la seva tribu durant una caça de búfals. Troba un company de llop perdut similarment i inicia una amistat que canviaria la humanitat.”

Crítica

Tenia pinta d’estar força bé i és un nyap…

Ja em sap greu, ja, perquè es planteja una història que m’hagués pogut agradar, però està feta amb tant poca gràcia, que sembla de principiant. No hi ha res creïble.

Resum (amb espòilers)

A l’Europa del paleolític superior, fa 20.000 anys, una petita tribu de caçadors-recol·lectors es preparen per a una expedició de caça per caçar els aliments de l’hivern que ve. Tau, el seu cap, entrena al seu fill adolescent Keda, acceptant-lo i un altre noi per unir-se a la caça. La seva dona Rho es preocupa que Keda no estigui a punt, però Tau creu que ho és i els caçadors van començar.

Tau prova Keda fent-lo matar un senglar que han capturat, però Keda ho dubta. Una nit, el foc de la festa crida l'atenció d'un gran lleó de les coves, [7] que surt per la seva circumferència, arrabassant a l'amic de Keda abans que algú pugui fer res. En sentir la lluita fatal en la foscor, la tribu l’abandona per morts. Al membre se li ofereix un servei de memòria en forma de col·locar roques per simbolitzar el pas del propi esperit a la vida posterior.

Els caçadors arriben finalment a un ramat de bisons esteparis, que intenten estampar fora d'un penya-segat en un èxit relatiu. Enmig del caos, el bisó principal es precipita cap a Keda i el llança per sobre de la vora, deixant-lo agafar la mà del cantó aspre. Keda perd la seva adherència i cau en un enfilall, on sembla trencar-se la cama i queda inconscient. Tau intenta pujar cap a ell, però és detingut per un altre membre de la tribu que li assegura de bona fe que Keda és mort i no hi hauria cap manera d'arribar-hi. La tribu surt i Tau realitza un altre ritual funerari, afectat per la pena.

Keda és despertat per un voltor que el comet per error. Keda derrota l'ocell i intenta pujar la resta del camí per sota del cingle. Les sobtades pluges fortes fan que el barranc de sota s’inunda. Perdent la seva adherència, Keda salta a l'aigua. Sobreviu i esquitxa el peu ferit abans de tornar a la part superior del cingle. Veient el monument commemoratiu deixat per la seva tribu, s'adona que ha de tornar de nou al poble.

Més tard, Keda és atacat i perseguit per un grup de llops ferotges, però s’escapa d’un arbre i fa fer mal a un dels membres del paquet que els altres deixen enrere. Keda es compadeix d'ella i es cuida de la seva lesió. Guanyant-se gradualment la confiança del llop, li dóna aigua i després menjar, establint-se com a dominant alimentant-se primer. Parteix cap al poble sense el llop, però el segueix. La seva relació creix i aprenen a caçar animals junts. Al llarg del camí, Keda nomena el llop Alfa.

Una nit, se’ls acosta amenaçadament per un paquet de llops. En veure Alpha, que avança per saludar-los, reconeixen la companya de Keda. El paquet s’esgota i amb la benedicció de Keda, Alpha s’uneix a ells. Keda continua el seu viatge tot sol a mesura que la temporada canviï a l'hivern. En un llac gelat, es troba amb un paquet de llops que s’alimenten d’una carcassa. Reconeixent Alpha, ell corre cap a ells, però el gel es trenca i ell cau. Alfa ajuda a rescatar-lo i es retroben.
Continuant el viatge junts, troben un home que s’ha congelat fins a la mort a fora de la seva tenda i li escampa un arc i una fletxa. Més tard, es refugien d’un paquet d’hienes rupestres dins d’una cova. Tot i això, a l’interior s’enfronten i són atacats per un altre lleó de la cova, provocant que Alpha combatés violentament l’animal. Keda salva Alpha fent servir l’arc per matar el lleó amb la fletxa, tot i que Alpha es troba ferit malament en la lluita i ara viatja amb dificultat. Mentrestant, un Keda igualment ferit comença a tossir sang. Quan Alpha finalment no pot caminar, Keda porta el llop.

Al final, Keda troba el poble mentre gairebé es queda per l'esgotament i es reuneix feliçment amb els seus pares desconcertats, però alleujats, que estan sorpresos i orgullosos d'ell. Com que la curadora del poble acostuma a ferir tant a Keda com a Alpha, Alpha lliura una brossa de cadells a la sorpresa de Keda, ja que Alpha es revela que ell era femení (ell havia suposat que era masculina durant tot el viatge). Alfa i els seus cadells són rebuts formalment a la tribu i creixen a cura d'Alfa i Keda. Amb el temps, la tribu es va convertir en un dels humans i dels llops domesticats, caçant junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada