Bloc personal,

dijous, 23 de juliol del 2020

Marrowbone (2017)

[879]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sergio G. Sánchez
Guió: Sergio G. Sánchez
Actors: George MacKay, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton

[ Drama, terror, misteri ] 1h 50min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Un jove i els seus tres germans menors, que han mantingut en secret la mort de la seva estimada mare per romandre junts, es veuen afectats per una presència sinistra a la finca mansió on viuen.”

Crítica

Massa previsible…

Gens creïble i totalment previsible des del minut 0. Està bastant ben feta, però no li veig el què… no té cap interès.

Una pel·lícula 100% espanyola amb actors anglesos.

Resum (amb espòilers)

El 1968, una dona anomenada Rose porta els seus quatre fills d'Anglaterra a la seva llar d'infants, la residència Marrowbone, al Maine rural. Els exhorta a deixar el seu passat enrere i a fer nous records. Les coses comencen bé i fan amistat amb una noia que es diu Allie. Tot i això, la salut de Rose empitjora i mor, deixant enrere els seus fills Jack (20), Jane (19), Billy (18) i Sam (5). Abans de morir, Rose demana a Jack que oculti la notícia de la seva mort fins que compleixi 21 anys i pugui legalment tenir cura dels seus germans. Sis mesos després, la persona de la família que corria trobava el lloc.

Sis mesos després, els germans encara viuen a la casa. Tots els miralls estan ocults o tapats per protegir-los d’un "fantasma" a les golfes, que sembla haver estat desaparegut durant diversos mesos. De tots els germans, només Jack visita la localitat per tenir cura de qualsevol necessitat. Jutja a Allie, ara empleat de la biblioteca, mantenint el seu passat. L’advocat de la ciutat, Tom Porter, s’encarrega de la propietat de Marrowbone, i té afectes per a Allie.

Tom li informa a Jack que vindrà a cobrar els honoraris de 200 dòlars i la signatura de Rose per acabar els tràmits que transfereixen la propietat a Jack. Desesperat pels diners, Jack utilitza els diners "maleïts" del seu pare. Billy recupera la caixa de diners en un lloc aïllat de la platja. Jack dóna 200 £ a Tom i Jane falla la signatura de Rose als papers, concloure la transferència.

Després de diversos incidents, els germans creuen que el "fantasma" ha tornat perquè utilitzaven els diners. Billy "torna els diners" pujant al terrat i llençant la caixa amb la resta de diners a la xemeneia a les golfes. Sam s'enfonsa a l'antiga habitació de Rose, on es guarden tots els miralls, veu el "fantasma" dins d'un mirall i queda traumatitzat. Arribats a aquest moment, està fortament implicat que el "fantasma" fos el seu pare maltractador, que va ser atrotinat a les golfes i mort de fam. Jane suggereix enterrar-lo correctament, però Jack rebutja la idea.

Després que Allie rebutgi fermament els avenços de Tom, li dóna una carpeta que conté la investigació sobre els germans Marrowbone. Els fitxers de dins mostraven que el seu pare, Simon Fairbairn, era un notoriós criminal. Va ser condemnat a la cort, amb Jack un testimoni clau, i després va sortir de la presó. A la casa, Jane va veure atacar un racoon i arrossegar-lo a les golfes i està convençuda que Simon continua viu.

En Tom es va informar que el seu potencial empresari ja no està interessat en un empleat, sinó en un soci. Se li ofereix un 10% de la seva quota per 5.000 dòlars, que no té. Tom creu que els germans de Marrowbone tenen 10.000 £, que figuraven com a desapareguts a la propietat de Simon Fairbairn, i fa xantatges a Jack. Billy puja a les golfes per recuperar la caixa i amb prou feines s’escapa de l’assalt de Simon. Billy s'enfronta a Jack sobre Simon i insta a Jack a tractar-se junts. El seu argument s’interromp quan Jack es desmaia i té una convulsió. Jane decideix que han de dir a Allie la veritat.

Els germans envien a Allie el seu diari. Mentre Allie ho llegeix, Tom arriba a la casa. Veient l’entrada de les golfes amuntegades, està convençut que els diners s’amaguen allà i s’esquinça la paret.

El diari revela quan Simon va trobar la casa fa sis mesos, Jack va tancar els seus germans dins de les golfes. Va intentar retornar la caixa de diners a Simon al lloc aïllat de la platja, però el pare venjatiu és assolit. Quan Jack va recuperar la consciència, va tornar a la casa, només per adonar-se que Simon havia entrat a les golfes per la xemeneia i va matar els seus germans. Després de desbordar les golfes, Jack es va preparar per suïcidar-se, però va al·lucinar als seus germans. Imitant la seva mare, Jack comença a "fer nous records". Amaga tots els miralls per evitar recordar-se que està sol i evita entrar a les golfes pel mateix motiu. Els germans acaben convertint-se en personalitats alternatives de la seva ment.

Després d’aprendre la veritat, Allie va a la casa Marrowbone i troba diferents personalitats de Jack discutint entre elles. Intenta separar-lo, però ell la allunya, sense voler acceptar la mort dels seus germans. Notant els objectes de Tom, Allie puja a les golfes i troba els cadàvers dessecats de Jane, Billy i Sam, així com un Tom moribund. S'enfronta a un Simon horriblement desnutrid, però encara feroç, mentre demana ajuda a les altres personalitats de Jack. Amb el temps, Jack es fa càrrec i mata a Simon.

Un temps després, se li mostra a Allie que viu a la casa de Marrowbone amb Jack i totes les personalitats dels seus germans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada