Bloc personal,

dijous, 2 de juliol del 2020

Meu Pé de Laranja Lima (2012)

[874]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Marcos Bernstein
Guió: Marcos Bernstein, Melanie Dimantas
Actors: João Guilherme, José de Abreu, Caco Ciocler

[ Drama ] 1h 39min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“José Mauro de Vasconcelos (reconegut escriptor) rep una edició de la seva novel·la acabada. A continuació, la pel·lícula comença a explicar la història des dels records de l’escriptor, a través de flashbacks. Zezé , un noi de vuit anys que viu a Minas Gerais en una casa molt humil amb la seva família, integrada pel seu pare, aturat i alcohòlic, i la seva mare, que treballa. per donar suport a la llar i al seu germà i germanes. Malgrat el poc enteniment, l’afecte i l’agressió que pateixen el pare i els companys de l’escola, el noi té una gran habilitat per a la narració de contes fent servir la seva imaginació. Amb dificultats econòmiques, la família s’ha de traslladar. A la nova llar, Zezé troba un taronger, que parla diàriament. Tot i això, per ser extremadament extrovertit es va implicar en diverses confusions. Un d'ells, tracta de pujar al para-xocs de Manoel Valadares, el "Portuga", però és atrapat i embolicat. El noi se sent humiliat i vol venjança, però Valadares acaba entenent Zezé, que es converteix en compartir el seu món de fantasies, i sorgeix una nova amistat.”

Crítica

Mmm… bé, però…

Està molt bé. És tendra. Però li falta alguna cosa…

Resum (amb espòilers)

Meu Pé de Laranja Lima comença amb José Mauro de Vasconcelos que rep una edició de la seva novel·la acabada. A continuació, la pel·lícula comença a explicar la història des de les memòries de l'escriptor, a través de flashbacks. Zezé, un noi de vuit anys que viu a Minas Gerais en una casa molt humil amb la seva família, integrada pel seu pare (Eduardo Dascar), aturat i alcohòlic, i la seva mare (Fernanda Vianna), que treballa. per donar suport a la llar i al seu germà i germanes. Malgrat el poc enteniment, l’afecte i l’agressió que pateixen el pare i els companys de l’escola, el noi té una gran habilitat per a la narració de contes fent servir la seva imaginació.

Amb dificultats econòmiques, la família s’ha de traslladar. A la nova llar, Zezé troba un taronger, que parla diàriament. Tot i això, per ser extremadament extrovertit es va implicar en diverses confusions. Un d'ells, tracta de pujar al para-xocs de Manoel Valadares, el "Portuga", però és atrapat i embolicat. El noi se sent humiliat i vol venjança, però Valadares acaba entenent Zezé, que es converteix en compartir el seu món de fantasies, i sorgeix una nova amistat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada