Bloc personal,

dimarts, 7 de juliol del 2020

Nakitai watashi wa neko wo kaburu (2020) (Amor de gata)

[875]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Jun'ichi Satô, Tomotaka Shibayama
Guió: Mari Okada
Veus de doblatge: Mirai Shida, Natsuki Hanae, Johnny Yong Bosch

[ Animació, fantasia, romanç ] 1h 44min

Sinopsi

IMDb (6,8):
“Miyo Sasaki està enamorada del seu company de classe Kento Hinode i intenta repetidament cridar l'atenció de Kento transformant-se en un gat, però en algun moment, el límit entre ella i el gat es torna ambigu.”

Crítica

ANIME amb majúscules…

Té la majoria de defectes que tenen els animes i que a mi personalment no m’acaben d’agradar, però tot i utilitzar aquest llenguatge, fins i tot sobat que és l’anime, té una intenció i una manera de fer que surten del clàssic estereotip. A mi m’ha agradat malgrat que al principi he estat a punt de deixar-la.

Resum (amb espòilers)

Miyo Sasaki és una noia de l'escola mitjana que té una incitació al seu company de classe, Kento Hinode. Cada dia a l'escola, ella es desprèn de la seva interacció amb ell i de fer avenços romàntics, malgrat l'actitud freda i els rebuigs de Hinode.

Cada vespre després de l'escola, Miyo se'n va a casa i fa una màscara Noh màgica que la transforma en el gat, Tarō. Com a Tarō, Miyo passa el temps amb Hinode, mantenint-li companyia mentre estudia terrisseria i escoltant els seus problemes. Ella anhela confessar que el gat que estima i la noia que odia són la mateixa persona, però té por que la rebutgi i que es negui a visitar-la amb Tarō.

Un dia, Miyo va escoltar un parell de nois a l'escola parlant malament de Hinode, i va intervenir en veu alta per defensar el seu honor. Es lesiona durant l’alternança i, per primera vegada, Hinode li mostra calor mentre la porta a l’oficina de la infermera i comparteix el dinar amb ella. Més tard, Tarō, Miyo s'assabenta que la família d'Hinode tanca la botiga de ceràmica, ja que el seu avi es jubila i la família ja no s'ho pot permetre. L’amabilitat d’Hinode envers ella, combinada amb la necessitat d’animar-lo a la pèrdua de la seva afició inspira a Miyo a confessar el seu amor en forma de carta.

L’endemà a classe, la carta de Miyo li va treure de les mans un matador mentre intenta lliurar-la a Hinode. El matador llegeix la carta en veu alta, vergonyant tant a Miyo com a Hinode. Quan s'enfronta, Hinode salva la cara dient-li públicament a Miyo que l'odia.

Més tard, Miyo visita Hinode com Tarō i passa la nit amb ell. Al matí, decideix que la vida amb Hinode com a gat és millor que la vida sense ell com a ésser humà, i la seva cara humana cau en forma de màscara de porcellana. El botiguer que va vendre a Miyo la màscara de gat encantat apareix i recull la cara de Miyo, dient que la donarà a un gat que vol ser humà, i promet portar a Miyo a un lloc especial quan la transformació del seu gat sigui permanent.

Ara desaparegut, els amics i la família de Miyo comencen a buscar-la, inclosa Hinode, que confessa a Tarō que realment no odia a Miyo. Mentrestant, Kinako, el gat de la madrastra de Miyo, apareix al cos de Miyo, havent comprat la màscara de Miyo al botiguer. Miyo planteja a Kinako que torni la cara, però Kinako es nega a afirmar que s’acosta al final de la seva vida i desitja continuar vivint i aportant la felicitat a la madrastra de Miyo. Però no abans d’explicar-li que els gats veuen una línia vermella. La gent del voltant de "Miyo" s'adona que hi ha alguna cosa.

Miyo segueix el botiguer fins a l'illa secreta de Cats on espera convèncer-lo perquè la converteixi en una persona humana. Mentrestant, Kinako entén el molt que la fillastra de Miyo estimava el seu gat i té un canvi de cor i vol tornar al seu cos original. Va passar a Hinode per enfrontar-lo i li revela el secret de les màscares i el porta a l’illa dels gats per salvar a Miyo abans que es converteixi en un gat definitivament. Tot i que era completament humà, no va poder veure l’illa de gats, mentre que allà, Kinako dóna a Hinode una màscara de gat que el converteix en mig gat.

Kinoko i Hinode són atrapats pel venedor emmascarat, però són rescatats per Miyo i un altre gat que solia ser humà. Quan Kinoko està a punt de donar-li la cara enrere, el robatori de màscares agafa Miyo.

Mentre que Hinode troba finalment a Miyo, el botiguer els porta al lloc i intenta finalitzar la transformació de Miyo i Hinode i extreure-li la vida útil, però és frustrat per tots els humans ressentits que abans havia convertit en gats. Miyo i Hinode es confessen el seu amor entre ells mentre Kinako torna la cara de Miyo. Tornen al món dels humans, Hinode i Miyo tornen a la normalitat i confessen els seus sentiments.

En els crèdits, es mostra a Miyo explicant a les seves amigues sobre com Hinode l'estima, Hinode dient a la seva mare que vol fer terrisseria, i Hinode fa la signatura de Miyo "Hinode sunrise atak".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada