Bloc personal,

dissabte, 25 de juliol del 2020

The Meg (2018)

[883]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Jon Turteltaub
Guió: Dean Georgaris, Jon Hoeber
Actors: Jason Statham, Bingbing Li, Rainn Wilson

[ Acció, terror, ciència ficció ] 1h 53min

Sinopsi

IMDb (5,6):
“Un grup de científics que exploren la rasa Marianas es troben amb el depredador marí més gran que ha existit mai: el Megalodó.”

Crítica

Pfff…

Mare de Déu senyor! Quin horror! Ni fet expressament… Ni afegint-hi tots els ingredients, ni res, pot justificar aquest merdot…

Resum (amb espòilers)

El submarinista de rescat Jonas Taylor està intentant salvar la tripulació d'un submarí nuclear danyat quan veu que el casc de la subdivisió està enxampat per una criatura no identificada. Dos dels seus tripulants queden atrapats a la subjecció danyada; Taylor es veu obligat a fugir, adonant-se que un intent de rescat provocaria la mort de tothom al vehicle de rescat en immersió profunda. Moments després, el sub nuclear esclata. El relat de Taylor de la història és rebutjat pel company supervivent del Dr. Heller, que creu que Taylor es va tornar covard a causa d'una psicosi induïda per la pressió.

Cinc anys després, el multimilionari Jack Morris es troba amb el doctor Minway Zhang en una instal·lació de recerca submarina de $ 1,300 milions de dòlars anomenada Mana One, que Morris ha finançat. Zhang i la seva filla, Suyin, oceanògrafa, supervisen una missió per explorar el que podria ser una secció encara més profunda de la trinxera Mariana, encoberta per una termoclina de sulfur d'hidrogen. La missió submergible està pilotada per Lori, l’exmona de Taylor, acompanyada pels científics Toshi i “The Wall”. La seva teoria es demostra certa, ja que descobreixen una gran quantitat de flora i fauna mai vistes sota la termoclina. Una criatura gran i no identificada xoca amb el submergible i fa que perdi el contacte amb Mana One.

Un antic amic de Taylor, el gerent d’operacions de Mana One, James "Mac" Mackreides, suggereix enviar a Taylor cap avall per intentar un rescat. Malgrat les objeccions de Heller, Zhang i Mac s'aventuren a Tailàndia per reclutar Taylor. Taylor és inicialment escèptic i reticent, però confia després d'escoltar una gravació gravada que conté diàleg entre Lori, la seva tripulació i Mana One. Suyin intenta el rescat en la seva absència, però és atacat per un calamar gegant. Abans que el calamar pugui aixafar-la per la seva submergible, és assassinat per un gegantesc tauró de 150 tones de 150 t de llarg i 150 tones (170 tones). Taylor, després d’haver acceptat ajudar, arriba a Mana One i salva Lori i The Wall, però Toshi s’adona que necessita sacrificar-se si vol que els seus amics visquin. Quan el tauró torna, tanca la portella cap al submarí més gran, permetent als altres escapar mentre desvia l’atenció de la criatura.

De tornada a Mana One, la tripulació descobreix que el tauró gegant és un megalodó, el tauró més gran mai descobert i pensat que s’ha extingit durant dos milions d’anys. Mentre es discuteix com afrontar-ho, la filla de Suyin, Meiying, és testimoni del tauró fora de l’anell d’observació, ja que bisecta una balena amb picot en una picada. La tripulació s'adona que els va seguir a través d'una aturada temporal que van provocar a la termoclina, que va permetre escapar. L’equip decideix sortir al carrer i primer rastrejar el meg i després matar-lo amb un verí, amb Suyin en un tanc a prova de tauró. Tanmateix, la missió es molesta quan després que se li injecti el tauró, la meg comença a empassar-se la gàbia i, fent-ho, trenca la màscara de Suyin, fent-la perdre oxigen. A continuació, Taylor la fa sortir quan es fa negra per tornar el meg. Tanmateix, es queda enganxada al filferro que connecta la gàbia amb la nau, bloquejant-la prou temps per matar-la. En el seu moment de triomf, sorgeix un segon megalodon molt més gran, matant The Wall, devorant el megalodon mort i ferint fatalment a Zhang. Heller es sacrifica per salvar Jaxx.

Morris convoca un equip mercenari per carregar en profunditat el tauró, però cau a la borda en l'intent fallit i és assassinat. En no rebre assistència dels governs circumdants, Taylor i la resta de tripulants de Mana One resolen rastrejar i matar el tauró pel seu compte. El megalodó es dirigeix ​​a una concorreguda platja a la badia de Sanya, a la Xina. Mata a diversos navegants abans que la tripulació de Mana One projecti l'àudio d'una trucada de balena per desviar l'atenció del tauró cap a ells. A continuació, Taylor decideix sacrificar-se per matar el Megalodon després que Suyin es posi en marxa per salvar els altres. Taylor aconsegueix tallar l’abdomen del megalodó amb el seu subdivisió, a més d’agafar-lo a l’ull amb verí. Els taurons més petits, atrets per la sang del megalòdon, s’acosten i devoreixen el megàlod immobilitzat. Un dels taurons comença a nedar cap a Taylor. Abans que el tauró pugui atacar-lo, Suyin la pega amb la seva sub. Taylor es reuneix amb Suyin, Lori, Mac, Jaxx, Meiying i DJ, i ell, Meiying i Suyin es plantegen prendre vacances junts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada