Bloc personal,

dimecres, 15 de juliol del 2020

The Old Guard (2020)

[878]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Gina Prince-Bythewood
Guió: Greg Rucka, Greg Rucka (còmic)
Actors: Charlize Theron, KiKi Layne, Matthias Schoenaerts

[ Acció, fantasia ] 2h 5min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Un equip encobert de mercenaris immortals queda sobtadament exposat i ara ha de lluitar per mantenir un secret en la identitat de la mateixa manera que es descobreix un nou membre inesperat.”

Crítica

Un bunyol…

Perquè és la Charlize Theron, que ella sola, sense fer res, omple la pantalla, que si no, al minut 10 ja l’hauria deixat.

Deixant de banda això, la pel·lícula està més o menys ben feta i ben construïda. El tema dels immortals que són perseguits, com a plantejament, ja m’agrada. Però, després, del plantejament inicial, acabes tenint la percepció que tot plegat està molt descafeïnat.

Resum (amb espòilers)

Andromache ("Andy") de Scythia, Booker, Joe i Nicky són guerrers de segles amb habilitats curatives regeneratives que utilitzen la seva vasta experiència per ajudar a la gent. L'ex-operador de la CIA, Copley, els contracta aparentment per rescatar un grup de nens segrestats al Sudan del Sud. Durant la missió, però, són emboscats per una esquadra de soldats. Després de curar les ferides i matar els seus atacants, troben equip de gravació i s’adonen que Copley les va preparar per exposar la seva aparent immortalitat.

Mentrestant, a l'Afganistan, la nord-americana Marine Nile Freeman té la garganta tallada mentre es va enderrocar un objectiu militar, només per recuperar-se sense rascades. Poc després, comparteix un inquietant somni amb els altres immortals, els quals són alertats de la seva existència. Malgrat el desgast mundial de l'equip, Andy rastreja i rescata Freeman abans que el personal militar pugui segrestar-la per fer-ne les proves.

Copley mostra un vídeo de l’emboscada a l’executiu farmacèutic Steven Merrick, que envia els operatius per capturar l’equip i aprendre els secrets de les seves habilitats. Andy porta Nil a França, on Nil es troba amb la resta del seu equip. Se li parla sobre Quynh, el primer dels companys d'Andy, que fa segles va ser capturat pels sacerdots i llançat al mar en una donzella de ferro, i que s'ha ofegat contínuament des de fa més de 500 anys. El grup també revela que no són veritablement immortals: la seva capacitat de curar acaba cessant-se sense avisar.

El grup està emboscat per les forces de Merrick; Joe i Nicky són capturats mentre un Booker fortament ferit queda enrere com a esquer per a Andy. En canvi, Andy mata els seus assaltants, però poc després descobreix que ha perdut la seva immortalitat, ja que les ferides que va patir en la lluita no s’han curat. Booker localitza Copley, però Nil declina unir-se a ells per anar després d'ell, incapaç d'acceptar el seu destí per sobreviure als seus amics i familiars.

Andy i Booker s'enfronten a Copley, només per a Booker per disparar-la com a més dels operadors de Merrick a prop. Booker defensa la seva traïció, argumentant que Merrick podria trobar la manera de posar fi a la seva immortalitat. S'adona amb horror que Andy no es cura quan són capturats. Copley canvia de cor quan veu que Merrick està disposat a torturar els immortals indefinidament per estudiar-los. Nil, després d'haver-se adonat que Booker va vendre el grup, arriba massa tard per intervenir, però ella convenç a Copley perquè l'ajudi en una missió de rescat.

A Copley i al Nil l'ofici de Londres de Merrick. Nil aconsella a Copley que torni enrere perquè és massa perillós per a ell. Després que la resta dels immortals siguin alliberats, lluiten per la resta de la seguretat de Merrick, matant al mateix Merrick.

Com a càstig per la seva traïció, Andy prohibeix a Booker contactar amb la resta durant 100 anys. La resta del grup es reuneix amb Copley, que revela com els havia localitzat, i com les seves missions passades van tenir un efecte més gran que mai, ja que els descendents de les persones que han rescatat van ajudar el món. Amb una fe renovada en la seva missió, el grup fa una tasca a Copley mantenint en secret la seva existència.

Sis mesos després a París, un Booker borratxo queda sorprès de trobar-se amb Quynh al seu apartament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada