Bloc personal,

dijous, 9 de juliol del 2020

Trolljegeren (2010) (Trollhunter)

[877]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: André Øvredal
Guió: André Øvredal
Actors: Otto Jespersen, Robert Stoltenberg, Knut Nærum

[ Drama, fantasia, terror ] 1h 43min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Un grup d’estudiants investiga una sèrie de assassinats d’ós misteriosos, però s’assabenta que hi ha coses molt més perilloses. Comencen a seguir un misteri caçador, aprenent que és en realitat un caçador de trolls.”

Crítica

Infantil…

No sé ni com me l’he acabada. Potser tenia ganes de saber com acabava la cosa, però no s’aguanta per enlloc.

Resum (amb espòilers)

Un grup d’estudiants del Volda University College, Thomas (Glenn Erland Tosterud), Johanna (Johanna Mørck) i el seu camarista Kalle (Tomas Alf Larsen) es van proposar fer un documental sobre un presumpte caçador d’ós, Hans (Otto Jespersen). Al lloc d’un ós mort il·legalment entrevisten a caçadors locals, que comenten que els rastres d’ós semblen estranys, a més de Finn Haugen (Hans Morten Hansen), responsable del consell noruec de fauna salvatge. Finn renuncia a la idea que es podria haver falsificat les pistes d'ós. Els estudiants segueixen Hans en un intent de mantenir una entrevista, però ell els refuta contínuament. Després de seguir-lo cap a un bosc a la nit, veuen misterioses llums parpellejants i senten rugits. Hans torna a correr, cridant "Troll!" Thomas és atacat i mossegat per un animal gran. Escapen al Land Rover de Hans i descobreixen el seu propi vehicle donat voltes amb els pneumàtics arrencats. Hans admet que no caça óssos, sinó trolls. Tot i ser escèptics, els estudiants pregunten si poden unir-se a Hans i filmar la seva caça, a la qual ell accepta amb la condició que ho facin tal com indica.

L'endemà, Hans els fa disfressar-se amb "troll stench" (un concentrat prim que es fa de "tot el que es pot extreure d'un troll") i comprova si algun d'ells creu en Déu o en Jesús, perquè un troll pot olorar un home cristià. sang. Hans fa servir un "flash gun", una arma que emet potents rajos UV per simular la llum del sol i convertir els trolls a la pedra, tot i que comenta que de vegades els trolls "només exploten" depenent de l'edat que tinguin. Els estudiants queden bocabadats quan Hans llença un troll gegant de tres caps. Hans aconsegueix convertir el troll en pedra i els explica als estudiants que només els va permetre que vinguessin perquè està cansat de treballar per fer petites compensacions i vol que divulguin la veritat. Finn, que realment treballa per al Troll Security Service (TSS), arriba amb un equip per dipositar una carcassa d’ós i plantar pistes falses i els diu als estudiants que no se’ls permetrà guardar les cintes. En una sèrie d’entrevistes, Hans revela que el treball de Finn és mantenir en secret els trolls, mentre que el seu és matar qualsevol que s’acosti a zones poblades. També explica que els trolls han actuat de forma agressiva darrerament i han començat a sortir dels seus territoris amb més freqüència del que és habitual i que ha d’obtenir una mostra de sang de troll per intentar determinar el perquè.

Els estudiants acompanyen Hans en una altra caça utilitzant cabres vives en un pont com a esquer. Hans obté amb èxit una mostra de sang d’un troll del pont i la porta a un veterinari que treballa per al TSS, però troba que passarà diversos dies abans de trobar-ne cap resultat. Investigant una granja on es van desarrelar diversos arbres, Hans i la tripulació de la pel·lícula van trobar pistes de trolls que condueixen a una mina abandonada, la gana d'un paquet de trolls. Els trolls tornen inesperadament i el grup queda atrapat al seu interior. La situació es fa més tensa ja que Kalle confessa que és cristià. Els trolls acaben amb l’olor de Kalle i descobreixen el grup. En un pànic, el grup busca la seguretat de la llum del dia a l'entrada de la cova, però Kalle és assassinat.

La càmera de substitució és Màlica, una musulmana; Hans no està segur de com reaccionaran els trolls a això. Finn exigeix ​​que Hans es dirigeixi al nord per trollar el territori per tenir el problema sota control. El grup troba senyals d’un Jotnar, un gegant troll de muntanya de 50 a 100 metres d’alçada. Thomas cau malalt, i aprenen que la mostra de sang del troll va tornar positiva per la ràbia; Thomas s’ha infectat per la picada que va rebre diversos dies abans.

Després de diversos intents, Hans aconsegueix matar el Jotnar llançant un projectil similar a un coet que transforma el troll en pedra. Ell dirigeix ​​els altres a buscar la carretera. Finn i els seus agents governamentals arriben per confiscar les cintes dels estudiants. Thomas fuig amb la càmera i és vist que s’esfondra al costat d’una carretera quan la cinta es talla. Just abans de tallar-se a negre, es veu un camió parant al costat de la càmera. Presumptament, el conductor és la persona que "ha trobat el metratge". Un epíleg diu als assistents que cap dels estudiants va tornar a sentir-se. La pel·lícula acaba amb una notícia del primer ministre noruec, Jens Stoltenberg, que sembla admetre l'existència de trolls, tot i que la premsa no va prendre nota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada