Bloc personal,

dijous, 6 d’agost del 2020

Bewitched (2005)

[893]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Nora Ephron
Guió: Nora Ephron, Delia Ephron
Actors: Nicole Kidman, Will Ferrell, Shirley MacLaine

[ Comèdia, fantasia, romanç ] 1h 42min

Sinopsi

IMDb (4,8):
“Creient que pot eclipsar una actriu desconeguda, un actor egocèntric sense saber-ho, aconsegueix un repartiment de bruixes en un proper remake televisiu de la clàssica sitcom Embruixada (1964).”

Crítica

Doncs a mi m’ha agradat!

Sí que no és cap cosa de l’altra món, però és d’aquestes que, en el moment just, ajuden a passar l’estona entretingudament.

No m’agrada, ni m’ha agradat mai el Will Ferrell, però què hi farem. Aquí encara es podia suportar una mica…

(Ja l’havia vista… sí)

Resum (amb espòilers)

Jack Wyatt és un actor narcisista que se li acosta per interpretar el paper de Darrin en un remake de la comèdia dels anys seixanta Bewitched, però insisteix que una obra desconeguda és Samantha. Isabel Bigelow és una bruixa real que decideix que vol ser normal i es trasllada a Los Angeles per començar una nova vida i es fa amiga de la seva veïna Maria. Va a una llibreria per aprendre a obtenir feina després de veure un anunci d’Ed McMahon a la televisió. Jack passa a la mateixa llibreria després d’assistir a algunes audicions fallides de Samantha. Jack veu a Isabel i la persuadeix de fer la seva audició. Al mateix temps, mentre intenta instal·lar-se en la seva nova vida, l’intrusista pare Nigel segueix apareixent per convèncer-la per tornar a casa, malgrat diversos rebuigs d’Isabel.

Després que Isabel impressioni els productors i escriptors de la sèrie, Jack finalment convenç a Isabel perquè s’uneixi a l’espectacle. La llegendària actriu Iris Smythson també s'uneix a l'espectacle com Endora. Després d’enregistrar amb èxit el pilot, Isabel passa a escoltar una conversa que Jack manté amb el seu agent Ritchie. Estan parlant de com van enganyar a Isabel per aparèixer sense tenir línies. Furiosa, Isabel es va assaltar amb Maria i la nova amiga veïna Nina a prop. Decideix que només té tres opcions: deixar-se, enfadar-se o viure amb ell. En canvi, la tia Clara d’Isabel visita i ajuda a Isabel a llançar un encanteri a Jack per tal de fer-lo enamorar d’ella. Al mateix temps, Nigel s’introdueix a Iris i s’enfada amb ella.

L'hexagonal funciona i Jack es converteix en amor per Isabel, insistint en diversos canvis de guió per donar-li algun diàleg i bromes, ignorant les declaracions dels grups de proves que preferien Isabel per ell. L’afecte de Jack per Isabel creix i li demana que surti en una cita, fent que Isabel s’oblidi de l’hexagatzematge. Però quan la porta a casa, ella se'n recorda i la torna a posar en marxa quan ella i la tia Clara el van llançar. L’endemà, en lloc dels fets presentats per l’hexagonal, Jack es mostra indignat per les puntuacions que va rebre i es posa la seva ira a Isabel, que es torna a mirar. Ritchie la acomiada, i esclata.

En lloc d’estar enfadat amb ella, Jack queda fascinat amb Isabel i persegueix després d’ella, acceptant tots els seus comentaris. Després d'un altre enregistrament (amb Isabel aconseguint diàleg), el seu romanç floreix. Però l’endemà arriba l’antiga esposa de Jack Sheila, decidida a enderrocar a Jack. Isabel ho veu i li fa un encanteri fent-la signar els papers de divorci i fer-la decidir traslladar-se a Islàndia. Jack, emocionat, anuncia que celebrarà una festa a casa seva celebrant el divorci.

Nigel assisteix a la festa amb Iris i quan Nigel comença a coquetejar amb convidats molt més joves, Iris revela que també és una bruixa i llança un encanteri a cada noia. Quan Jack fa una brindada de veritat que es revelarà amb tothom, Isabel decideix dir a Jack que és una bruixa. Al principi, pensant que ella és simplement una maga aficionada, Jack la creu oficialment quan el convida amb la seva escombra. Jack s’espanta i l’aparta amb un pal. Ofesa, Isabel vola.

Jack s’ho agafa molt, sent la policia portada als estudis i quedant desencantada amb el projecte. Isabel decideix tornar a casa ja que ja no vol quedar-se. Jack, imaginant-se a Conan O'Brien Show, és visitat pel tio Arthur. Arthur convenç a Jack perquè no deixi marxar a Isabel, perquè Jack encara l'estima i no es podrà tornar durant 100 anys (que després es demostra que és una mentida que Arthur va inspirar a Jack). Arthur el condueix a l’estudi on troba a Isabel al plató. Jack li disculpa i li diu que vol casar-se amb ella. Ho fan i s’instal·len al seu nou barri (que s’assembla al barri de la sèrie, amb els Kravitzes vivint just al carrer).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada