Bloc personal,

dissabte, 15 d’agost del 2020

Di Renjie zhi Sidatianwang (2018) (Detective Dee: The Four Heavenyly Kings)

[902]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hark Tsui
Guió: Chia-Lu Chang
Actors: Mark Chao, Carina Lau, Kenny Lin

[ Acció, aventura, drama ] 2h 12min

Sinopsi

IMDb (6,4):
“El detectiu Dee es veu obligat a defensar-se de les acusacions de l'emperadriu Wu mentre investiga un episodi de delicte.”

Crítica

“Punyetassus” i thriller. Què més vols?

Una xinesa que combina les arts marcials amb cops de puny com a base de l’acció i la millor tradició anglesa detectivesca. M’encanta!

Ostres! Que acabo de descobrir que és una sèrie de pel·lícules i aquesta és l’última, de moment, però n’hi han més.

Resum (amb espòilers)

Després dels esdeveniments de Rise of the Sea Dragon, Dee Renjie (Mark Chao) va ser designada per encapçalar el Tribunal de Judicatura i Revisió (Da Li Si) i va conferir la prestigiosa "Espasa de Drac" per l'emperador Gaozong (Chien Sheng). Per tant, es va convertir en una amenaça per a la cerca de l'autoritat màxima de l'emperadriu Wu Zetian (Carina Lau). L'emperadriu Wu assigna el cap de la guàrdia reial, Yuchi Zhenjin (Feng Shaofeng) per dirigir un grup de bruixots mercenaris per robar l'espasa a Dee. Yuchi està d’acord amb beguda amb la condició que Dee no ha de ser perjudicat o castigat; tanmateix, Wu ha assignat secretament els bruixots per matar a Dee. Sabent que Wu tractaria d’eliminar-lo, Dee ha amagat la maça i més endavant s’amaga a si mateixa, per donar-li a conèixer els seus plans i descobrir la conspiració contra ell.

Dee fa tasques a Yuchi amb trobar l’espasa de drac amagada, amb la qual cosa troba a un dels bruixots, a qui mata a la batalla. Com que Dee no es troba, Wu l'empara de la seva posició de cap del Da Li Si i el declara un criminal desitjat. Després que Yuchi torni l'Espasa del Drac, ella promou el líder dels bruixots, San Zang (Xian Gao), a la cort imperial. Mentre que aquest últim demostra els seus poders, aparentment cobra vida una estàtua de drac, matant dos dels altres bruixots i produint un pànic en massa. Wu culpa Yuchi de promoure Zang i matar a diversos oficials i l'han arrestat. Dee entra al palau disfressat, allibera Yuchi i arriba a la conclusió que el drac viu era en realitat una il·lusió massiva i que el veritable culpable havia assassinat Zang abans i va ocupar el seu lloc. A més, els dos bruixots aparentment morts també van formar part del programa i van falsificar les seves morts.

Resulta que l'emperadriu era controlada pels adversaris amb una il·lusió i falses promeses de poder absolut, i que els veritables culpables són un culte venjatiu dels bruixots indis, els "Guerrers del Vent", a qui l'anterior emperador havia acudit al poder. però assassinat i mutilat després. Dee té la família reial amagada i requereix l’ajuda de Shatuo Zong (Lin Gengxin) i la desconcertada bruixa Moon Water (Sandra Ma) per convèncer el poderós mestre zen Yuan Ce (Ethan Juan) en la lluita contra l’exèrcit d’il·lusionistes i el seu líder ". Monstre sense rostre "(Wei Jia). A la conseqüent batalla al Da Li Si, les poderoses il·lusions del Monstre sense rostre es demostren massa fortes per a Dee i els seus homes, fins que Yuan Ce apareix i derrota el líder dels Guerrers del Vent. Després, Dee i Yuchi es restableixen a les seves posicions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada