Bloc personal,

dilluns, 10 d’agost del 2020

Gretel & Hansel (2020)

[897]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Oz Perkins
Guió: Rob Hayes
Actors: Sophia Lillis, Samuel Leakey, Alice Krige

[ Fantasia, terror, misteri ] 1h 27min

Sinopsi

IMDb (5,3):
“Fa molt de temps en un de conte de fades llunyà, una jove condueix al seu germà petit a una foscor en una recerca desesperada d'aliments i treball, només per topar amb un nexe de terror terrorífic.”

Crítica

No és cap cosa, però està bé…

No entenc la mala valoració a IMDb. És la història de sempre… què més n’esperes? Està bé que l’expliquin de manera diferent si està ben explicat i narrat com és el cas.

Resum (amb espòilers)

La pel·lícula comença amb una escena d'un nadó en un poble que cau malalt i no s'espera que sobrevisqui. El pare porta el fill a veure una encantadora, que elimina la malaltia però deixa un poder dins la nena. A mesura que es fa gran, la gent del poble es dirigeix ​​a ella per escoltar les seves premonicions del futur, però utilitza el seu poder per matar persones, inclòs el seu pare. El nen és endinsat al bosc per ser abandonat i, des d’allà, atrau altres nens a un destí sombrívol. És coneguda com el Nen Bonic.

A continuació, la història passa als noms de la pel·lícula, Gretel i Hansel. Després de la mort del seu pare, l’adolescent Gretel (Sophia Lillis) i el seu germà petit Hansel coneixen un home sobre una feina com a mestressa. Tot i això, deixa clares les seves veritables intencions quan li pregunta a Gretel si encara és verge; els dos marxen sense feina. La mare dels germans retreu a Gretel per no fer el que havia de fer per ajudar a proporcionar-los. Ella diu que els germans han de marxar perquè no hi queda lloc a la casa, amenaçant de piratejar Gretel si no ho fan. Els germans fugen de casa seva i troben una cabana on dormir.

Un home enfurismat sorgeix i ataca a Hansel. És assassinat per un caçador (Charles Babalola) que els porta a la seva llar la nit i els dirigeix ​​cap als altres que els poden proporcionar menjar i feina. Al matí següent, els germans surten a foragitar i busquen feina. Troben bolets al·lucinògens que fan riure histèricament. Hansel troba una casa que té l’olor del pastís que en surt. Gretel segueix i és rebuda per Holda (Alice Krige), la dona que viu a la casa. Ella convida els germans a dintre per menjar i els permet dormir allà a canvi de treballar.

Holda ha Hansel anar al bosc per exercir les seves habilitats amb una destral mentre ella manté Gretel a casa. Hansel gaudeix del seu temps, però Gretel es desconfia de les intencions de Holda. Ve una visió de l’encantadora i sent les veus dels nens que la guien cap a algun lloc. Holda mostra a Gretel com es pot afrontar els seus poders com a bruixa. Hansel també veu una visió de l'Enchantress i veu un pentagrama invertit tallat en un arbre, fent que sospiti també de Holda. A la nit, Gretel entra al celler de Holda, on Hansel està assegut en tràngol. El pis s’omple de guaita i sorgeix una bruixa més jove, buidant galledes de budells a la taula abans de convertir-los en el mateix menjar que Holda alimentava als germans. L’endemà, mentre Holda menja, Gretel la veu treure un fil de cabells d’un nen de la boca.

Mitjançant una sèrie de visions, Holda explica a Gretel la veritat sobre el Bell Nen: Holda va ser la mare de la nena, i perquè es va ressentir de la seva filla per haver matat el seu pare, va abandonar la noia al bosc. Tot i això, el nen va prometre compartir els seus poders amb Holda si confiava en la foscor. Holda va devorar els seus altres fills i va agafar la disfressa d'una vella per aparèixer nens simpàtics i atreure-hi. Holda lliga Gretel a una taula de la bodega mentre assumeix el seu aspecte juvenil per atraure a Hansel a una gàbia perquè pugui cuinar-lo. Gretel utilitza els seus poders per traslladar una plantilla cap a Holda, col·locant-la per sobre de les flames. El seu cos s’incendi i mor, trencant el tràngol de Hansel i alliberant Gretel. Gretel decideix quedar-se enrere a la casa mentre envia a Hansel de camí amb un cavall. El cavall el porta a l’antiga casa de la família, amb la mare ara desapareguda. Gretel veu que els esperits dels nens morts surten dels arbres, finalment lliures. Els dits comencen a tornar-se negres tal i com ho feia Holda, però afirma que confiarà en ella mateixa i espera controlar les seves noves habilitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada