Bloc personal,

dimarts, 11 d’agost del 2020

The Man with the Iron Fists (2012)

[898]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: RZA
Guió: RZA
Actors: Russell Crowe, Cung Le, Lucy Liu

[ Acció ] 1h 35min

Sinopsi

IMDb (5,4):
“A la caça d'un fabulós tresor d'or, una banda de guerrers, assassins i un soldat britànic despullat descendeixen sobre un poble de la Xina feudal, on un humil ferrer mira de defensar-se a ell mateix i als seus companys de poble.”

Crítica

Disbauxa sense sentit que a mi m’ha entretingut…

Sense cap ni peus. Això sí, desplegament d’actors reconeguts que demostren estar en el seu declivi artístic… ;-)

Si realment fos d’en Tarantino, encara tindria una mica de coherència, però això és una anada d’olla sense més.

Resum (amb espòilers)

A la Xina del segle XIX, Jungle Village acull diversos clans en guerra. El ferrer del poble crea armes mortals per als clans, amb la intenció de fer servir els seus pagaments per adquirir la llibertat de la seva amant Lady Silk i abandonar el poble. El governador de la regió fa càrrec al líder del clan lleó, Gold Lion, protegint un gran enviament d'or que ha de passar pel poble. L’or és traït pels seus tinents Lleó de plata i Lleó de bronze, que planegen robar l’or. Utilitzen el caos derivat d’una baralla amb el clan Hyena per permetre al seu co-conspirador Poison Dagger —l’ajudant del governador— assassinar l’or, després que Silver es converteixi en el líder dels lleons. El fill d’Or Zen-Yi s’assabenta de l’assassinat del seu pare i parteix al poble per venjar-se.

Jack Knife, l'emissari encobert de l'emperador Qing, arriba al poble per vigilar l'or i es troba a la Pink Rose, un prostíbul dirigit per Madam Blossom, la senyora de Lady Silk. Silver envia membres del clan dels rosegadors per matar Zen-Yi abans que pugui arribar al poble, però Zen-Yi els mata. El mercenari Brass Body arriba al poble i es troba amb Silver; és enviat a matar Zen-Yi. El ferrer es reuneix amb Silk al prostíbul i lliura el pagament final necessari per alliberar-la. Després d'arribar al poble, Zen-Yi i els seus homes s'enfronten a Brass i troben que no el poden perjudicar físicament perquè la pell es converteix en un impacte de metall. El llautó bat Zen-Yi i destrueix la seva armadura carregada de fulles. L'últim home que sobreviu a Zen-Yi es sacrifica per deixar anar un feix de suport de marquesina, enterrant llautó sota una pedra pesada. El ferrer està veient la lluita; rescata Zen-Yi i l'ajuda a recuperar-se com a penitència per haver fabricat l'arma que va matar al pare de Zen-Yi.

Mentrestant, l’enviament d’or arriba al poble, acompanyat per dos guerrers hàbils, els Geminis. Els lleons aviat es van enfrontar als gemmins i als seus homes i, en la lluita que va seguir, Poison Dagger assassina els Geminis i els Lions capturen l'or. Jack arriba més tard per investigar l'incident i s'assabenta que els Geminis estaven enverinats amb armes de punta de mercuri, conduint-lo a la ferreria. El robatori dels lleons demana al governador que enviés les seves tropes de xacals per recuperar l'enviament o destruir el poble. Zen-Yi demana al ferrer que li faci un nou vestit de cuirassa armada. Els Lions sospiten que el ferrer ajuda a Zen-Yi i el torturen per obtenir informació. El ferrer es nega a parlar i Brass es talla l'avantbraç. Jack, que havia estat seguint el ferrer, el salva de l’hemorràgia fins a la mort. Mentre el ferrer es recupera, explica a Jack del seu passat com un esclau americà emancipat que va matar accidentalment un home blanc que es va negar a deixar-lo anar. Va fugir d’Amèrica amb vaixell i va anar a la Xina, on els monjos el van entrenar a utilitzar l’energia del seu cos per realitzar gestes sobrehumanes. Jack amb l’ajuda del ferrer artesanà la seva màxima arma: un parell d’avantbraços de ferro que pot animar utilitzant aquesta energia.

Zen-Yi es recupera i s’uneix a Jack i al ferrer. Mentrestant, Blossom ofereix deixar a Silver amagar l’or en una tomba secreta sota el prostíbul a canvi del seu pagament. L’or s’emmagatzema en un taüt que es puja fins a les basses. Aquella nit, Blossom fa que les nenes serveixin als lleons, i la seda serveix llautó. Al senyal de Blossom, les nenes utilitzen armes amagades a la boca per enverinar a molts dels lleons, i s'uneixen a Blossom com a vídues negres. Quan la Seda intenta enverinar el llautó, la seva pell el protegeix i la batega i gairebé la mata. Zen-Yi, Jack i el ferrer arriben i s’uneixen amb les Vídues Negres per lluitar contra els lleons restants mentre Flor i Bronze es barallen i es maten. Mentre combat Jack, Poison Dagger es tritura entre els grans engranatges mòbils. La plata i el Zen-Yi lluiten a la tomba; Zen-Yi talla lliure el taüt i tritura la plata. El ferrer troba Silk, que mor als seus braços. S'enfronta a Brass i els seus punys de ferro demostren que poden causar danys al cos aparentment invencible de Brass. Mentre que el llautó és de forma metàl·lica, un poderós cop de puny del ferrer el trenca a trossos. Jack corre fora a temps per impedir que els soldats decimessin l'edifici amb canons de Gatling.

En última instància, Jack abandona el poble per acompanyar l’or i Zen-Yi diu al ferrer que ha guanyat un germà. Amb els clans destruïts i el poble segur, el ferrer es jura de mantenir-lo així i destrueix el cartell que apuntava a la seva botiga d’armes. Durant els crèdits, la promesa embarassada de Zen-Yi és segrestada per un clan d'ocells, la qual cosa va obligar a Zen-Yi a buscar l'ajut del ferrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada