Bloc personal,

dijous, 20 d’agost del 2020

Time Trap (2017)

[904]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mark Dennis, Ben Foster
Guió: Mark Dennis
Actors: Andrew Wilson, Cassidy Gifford, Brianne Howey

[ Acció, aventura, ciència ficció ] 1h 27min

Sinopsi

IMDb (6,4):
“Un professor entra en una cova i desapareix. Alguns dels seus alumnes vénen a buscar-ho i queden atrapats a la cova també.”

Crítica

Molt interessant…

Pel·lícula juvenil d’aventures centrada en la font de l’eterna juventut, però aquest cop mostrada com una anomalia del temps i jugant amb les paradoxes temporals. Podria haver estat bastant mediocre, però penso que l’han resolt bastant bé… malgrat la poca puntuació a IMDb.

Resum (amb espòilers)

Hopper, un professor d’arqueologia, està explorant un remot sistema rupestre sobre el rastre de hippies desapareguts dels anys 70. Després de descobrir el que sembla ser un vaquer aturat al seu lloc en un túnel, torna a la ciutat i acomiada els seus estudiants graduats, Taylor i Jackie, afirmant que es fa la seva recerca.

Diversos dies després, Hopper no ha tornat, i Taylor està preocupat per la seva seguretat. Taylor i Jackie decideixen buscar-lo, juntament amb la seva amiga Cara, que observa la seva germana, Veeves i el seu millor amic Furby. Segueixen el sender de Hopper fins al càmping proper a la cova i troben una entrada amb cordes que pugen cap a dins. Decideixen seguir-lo, però Furby decideix quedar-se enrere com a còpia de seguretat del camp base.

El grup es baixa cap al sistema rupestre i troba sorolls estranys. Quan Furby no respon a les seves trucades de ràdio, Jackie intenta tornar a sortir, però la corda es trenca i cau ferint-se a ella mateixa i a Taylor. Trucant per ajudar, reben una transmissió des de dins de la cova i la segueixen.

En una altra cruïlla descobreixen una obertura a la cova i Furby, mort amb un coll trencat. Al veure els seus enregistraments de vídeo, s’adonen que van passar diversos dies des de la seva perspectiva, mentre que només havia passat aproximadament una hora a la cova. Els seus enregistraments mostren que va començar a investigar els objectes dels hippies, descobrint que en realitat eren els pares de Hopper i que Hopper buscava la seva germana desapareguda. Els seus pares seguien llegendes de la Font de la Joventut i especulaven que aquest sistema rupestre era l’arrel del mite. Al cap de diversos dies, Furby va descendir a la cova per recuperar les claus d’un vehicle, però va caure quan la corda es va tallar.

Taylor afirma que la cova es troba en una distorsió del temps on els esdeveniments es mouen més lentament. Amb poques opcions, Cara s’enfila lliure de la cova per obtenir un senyal GPS. A l'exterior, el terreny s'ha tornat estèril i no pot obtenir cap senyal. Després de tornar a la cova, els seus companys comparen enregistraments de vídeo, confirmant la teoria de Taylor. Després revisen les fotografies de Furby una vegada més i aprenen que va sobreviure a la caiguda només per ser assassinat per un cavernícola. Cara i Taylor dedueixen que la diferència horària és molt més dràstica del que sospitaven i que els anys sencers passen en pocs segons, el que significa que les poques hores que han estat a la cova són suficients per abastar diversos centenars o milers d’anys fora.

En sentir-se més aïllant, Cara es prepara per sortir de nou a la recerca d’ajuda, però és interromput per un espaceman futurista humanoide que baixa per una escala retràctil. Un cavernari ataca de sobte, però l’espai es sotmet a ell de manera no letal. El grup fuig només per trobar tota una tribu de cavernaris inspeccionant els cossos morts del vaquer i els pares de Hopper. Descobert, Taylor lluita contra els homes de les cavernes i és assassinat en aquest procés. L’espai es torna, protegeix als altres dels homes de les cavernes, i després posa Taylor a la bassa d’aigua, que el cura. Més caverníacs ataquen i l’espai és ferit fatalment, però utilitza les respiracions moribundes per mostrar al grup una sèrie de clips de mitjans, explicant la seva desaparició i indicant que els humans s’han convertit en una raça espantosa.

Taylor troba Hopper ferit davant d'una altra dilatació temporal, que conté la germana desapareguda de Hopper, juntament amb una legió de conquistadors en batalla amb els aborígens per al control d'una cascada al centre del sistema rupestre. Hopper explica que el camp és més fort aquí, fent impossible el rescat de la seva germana des del cos a cos; li diu a Taylor que vagi a salvar els altres, ja que també mor.

El grup es prepara per sortir de la cova, fent servir l'escala de l'espai a través de l'obertura de la part superior. Tanmateix, els caverníacs ataquen abans que puguin passar; Cara és treta pel portal per éssers d'arpes grises abans que pugui ajudar els seus amics. Des del seu punt de vista, reapareix a través del portal, amb diferents mecanismes vestits i acompanyats de corda que atrauen els seus amics.

Poc després, Furby es desperta, revifat juntament amb Hopper i la seva família, després de ser recuperats de la cova. Els altres arriben, explicant feliçment que es trobaran en un futur llunyà en una estació espacial i tenen molt a parlar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada