Bloc personal,

dimecres, 12 d’agost del 2020

Yeom-lyeok (2018) (Psychokinesis)

[899]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sang-ho Yeon
Guió: Sang-ho Yeon
Actors: Seung-ryong Ryu, Eun-kyung Shim, Jung-min Park

[ Acció, comèdia, fantasia ] 1h 41min

Sinopsi

IMDb (5,9):
“Després de beure aigua d’un brollador de muntanya, un vigilant de seguretat bancari obté superpotències telekinètiques, que ha d’utilitzar per salvar la seva filla alienada d’una mala companyia de construcció, com a superheroi.”

Crítica

Dolentota, però amb ganes de saber com acabava…

Una sudcoreana bastant ben feta, però sense sentit argumental. Ara bé, jo m’ho he passat bé.

Resum (amb espòilers)

Shin Roo-mi gestiona un exitós restaurant fregit de pollastre a Seül. Ella es troba involucrada en una batalla immobiliària amb una empresa de construcció dirigida per una multitud, Tae-san. La companyia té previst enderrocar la seva petita empresa i construir un gran centre comercial per a turistes xinesos. Una nit, mentre Roo-mi és expulsat forçàriament de la seva botiga per matons contractats, la seva mare és assassinada en un violent xoc. Més tard a l’hospital, la mort de la mare de Roo-mi es veu intercalada per trets d’un meteor que cau.

Seok-Heon, un vigilant de seguretat aparentment feliç i afortunat que es dedica a robar petit, obté poders telekinètics després de beure aigua d'una font de muntanya afectada pel meteor. Roo-mi contacta amb Seok-heon, el seu pare estrany, per informar-lo de la mort de la seva anterior esposa i el funeral posterior. Allà és testimoni d’un enfrontament entre Roo-mi i el president Min, que gestiona les operacions de Tae-san. Min intenta compensar Roo-mi per la seva pèrdua, però ella es nega amb fúria i exigeix ​​que abandoni els locals. Seok-Heon s’assabenta més sobre la guerra de la gespa de Kim Jung-hyun, un jove advocat que representa els interessos legals de Roo-mi i dels altres propietaris locals. Seok-Heon intenta tornar a connectar-se amb Roo-mi, però encara està ferit pel abandonament d'ella com a nen. Quan després intenta demostrar la seva nova capacitat, Roo-mi acusa a Seok de ser un pare irresponsable.

Els propietaris de botigues s'uneixen a Roo-mi en una batalla legal compartida contra Tae-san, ja que se'ls ha rebutjat una indemnització per la pèrdua de les seves empreses. Mentre es barricen en una botiga de compres, els matons de Tae-san arriben i comencen a agredir-los. Arriba Seok-Heon i utilitza els seus poders per lluitar contra els assaltants, deixant a tothom al seu voltant sorpresa i meravella. Quan Min intenta denunciar els fets a la policia, el oficial de servei no ho creu, molt per a la diversió i les delícies dels propietaris de les botigues.

Seok-Heon utilitza a més la seva telekinesi per construir una gran barricada a l’entorn del mercat, protegint els negocis locals. Mentrestant, Min es troba amb el director Hong, el propietari de Tae-san, que és conscient dels poders de Seok-Heon. Dóna ordre a Min de començar una altra empresa amb un nom diferent i elabora un nou contracte per enderrocar legalment les empreses locals. Utilitza les seves connexions per obtenir suport de la policia i crea una desviació en ser detingut a Seok-Heon sota acusacions falses. Després de treure Seok-heon de la situació, Min i els seus matons ordenen als antidisturbis que destrueixin la barricada i arrestessin els propietaris de les botigues. Roo-mi i els propietaris de botigues fugen cap a un edifici proper amb la policia en tasca.

Després de veure la situació a les notícies, Seok-Heon surt de la seva cel·la de presó i agrupa la capacitat de volar. Arriba al recinte just quan els propietaris de botigues arriben al terrat d’un altre edifici i l’equip SWAT arriba a través d’un edifici portàtil suspès sobre una grua. Ells capturen Roo-mi i l'arrosseguen a l'edifici suspès. Malauradament, la grua no funciona i Roo-mi no funciona. Seok-Heon s'enfonsa i la salva abans de deixar-la a cura dels propietaris de botigues que s'escapen. S'enfronta a Min, que assisteix amb la policia antidisturbis, i el mata abans de posar-se a la policia.

Quatre anys després, Seok-heon surt de la presó i és recollit per Jung-hyun, que anuncia el seu compromís amb Roo-mi. Visiten la ubicació on abans hi havia el restaurant Roo-mi, que ara és una parcel·la buida i desocupada; Jung-hyun explica que el projecte de Tae-san finalment no va ser rendible i la construcció s'ha endarrerit. Arriben al nou restaurant de Roo-mi, on Seok-heon es reuneix amb la seva filla i els propietaris locals. Després utilitza els seus poders per servir begudes als clients, per a la delícia de tothom. Aleshores es revela que Roo-mi va nomenar el seu nou restaurant, "Superpower Chicken".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada