Bloc personal,

divendres, 25 de setembre del 2020

Enola Holmes (2020)

[926]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Harry Bradbeer
Guió: Nancy Springer (novel·la), Jack Thorne
Actors: Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin

[ Aventura, crim, drama ] 2h 3min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“Quan la germana adolescent d’Enola Holmes-Sherlock descobreix que la seva mare està desapareguda, ella va a buscar-la i es converteix en una superpersonalitat per si mateixa enganyant el seu famós germà i desvetllant una perillosa conspiració al voltant d’un misteriós jove Lord.”

Crítica

Dolentíssima, però un pél entretinguda…

Quin desastre de pel·lícula. Sense cap ni peus. Esperant en tot moment que el Henry Cavill o l’Helena Bonham Carter facin alguna cosa interessant, però ni amb aquestes… Que no, que no val la pena.

Resum (amb espòilers)

Enola Holmes és la germana més petita de la famosa família Holmes. És una jove amb rodes lliures, amb voluntat forta i amb força. És extremadament intel·ligent, observadora i perspicaç i desafia les normes socials per a les dones de l’època. La seva mare, Eudoria, li ha ensenyat des dels escacs fins al jujitsu. La seva mare també la va fer llegir tots els llibres de Ferndell Hall, casa seva, i era una gran aficionada als jocs de paraules.

El dia del seu setzè aniversari, Enola es desperta per trobar la seva mare desapareguda, deixant només alguns regals d'aniversari. Enola coneix els seus germans, Mycroft i Sherlock, però al principi no la reconeixen, ja que no l'han vista en molts anys. Sherlock troba que és una noia intel·ligent, mentre que Mycroft la troba molesta; com el seu tutor legal, Mycroft té la intenció d’enviar-la a una escola acabada dirigida per la severa senyoreta Harrison. Enola troba pistes i diners deixats per la seva mare i s’escapa, disfressada de noi. Al tren, troba al jove vescomte Tewkesbury amagat en una bossa de viatge. Ella creu que és un ximple, però li adverteix que un home amb un barret de bombó marró (anomenat Linthorn) està al tren i el busca. Per fugir, Enola i Tewkesbury salten del tren junts i fugen a Londres, on es separen. Disfressada com una dama victoriana adequada, continua rastrejant a la seva mare i deixa missatges críptics als diaris anuncis personals per trobar a Eudoria. Mentre Enola continua buscant la seva mare, Linthorn intenta matar-la, però ella aconsegueix disparar explosius i fugir. Decideix que, en lloc de continuar buscant la seva mare, primer ha de trobar de nou Tewkesbury per salvar-lo, perquè ell no es pot defensar. Mycroft ha contractat l’inspector Lestrade, d’Escocia Yard, per localitzar Enola. Mentrestant, Enola adverteix Tewkesbury i l'ajuda a escapar, però és atrapat per Lestrade, i Mycroft la empresona a l'escola acabada de Miss Harrison. Sherlock la visita i admet que queda impressionat pel seu treball de detectiu. Tewkesbury es cola a l'escola amagat en una cistella de vímet i escapen junts robant el cotxe de la senyoreta Harrison. Arriben a una bifurcació de camins i, en lloc de tornar a Londres, Enola decideix anar a casa de Tewkesbury i enfrontar-se al seu oncle, que segons ella va deduir que intentava matar-lo. La casa està aparentment deserta i Linthorn intenta disparar-los, però aconsegueixen superar-lo. L’àvia de Tewkesbury es revela com el dolent real; va fer matar el seu pare i va intentar matar Tewkesbury, sense voler que ocupés el lloc del seu pare a la Cambra dels Lords i votés pel Projecte de llei de reforma, que recolza però la seva àvia s'hi oposa. Sherlock arriba a Scotland Yard i Lestrade li fa dues preguntes: en primer lloc, com va aconseguir resoldre el cas i, en segon lloc, com la seva germana el va resoldre primer.

Enola desxifra un missatge que troba al diari, però dedueix que no va ser enviat per la seva mare sinó per Sherlock. Al punt de trobada, Sherlock i Mycroft finalment es donen per vençuts, mentre Enola, disfressada de periodista, vigila. Enola deixa una vella joguina perquè Sherlock la trobi i, tot i saber que l’Enola era allà, decideix no buscar-la. Quan torna al seu allotjament, algú hi espera; és la seva mare. S’abracen i l’Eudoria explica per què va haver de marxar i per què ha de marxar de nou, però expressa l’impressionada que ha quedat en què s’ha convertit Enola. Enola ha trobat la seva llibertat i el seu propòsit: és una detectiva i un cercador d’ànimes perdudes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada