Bloc personal,

dissabte, 5 de setembre del 2020

The Arrival (1996)

[917]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: David Twohy
Guió: David Twohy
Actors: Charlie Sheen, Lindsay Crouse, Richard Schiff

[ Ciència ficció, thriller ] 1h 55min

Sinopsi

IMDb (6,3):
“Zane, un astrònom, descobreix una vida alienígena intel·ligent. Però els extraterrestres guarden un secret mortal i faran qualsevol cosa per evitar que Zane l’aprengui.”

Crítica

Bastant dolenta…

Però sembla aguantar bé el pas del temps… fins el punt que, em temo, s’ha mitificat. Recordo haver-la vist més d’una vegada, però només recordo des del moment que la història continua a Mèxic. És fàcil oblidar-te d’ella perquè li falta ritme i sembla molt dispersa, sense parlar del pèssim treball de Charlie Seen…

Resum (amb espòilers)

La pel·lícula comença amb la climatòloga NCAR Ilana Green (Lindsay Crouse) examinant un camp de roselles i remarcant que "no hauria d'estar aquí". Es revela que el camp de roselles es troba al centre de l'Àrtic.

Zane Zaminsky (Charlie Sheen), un radioastrònom que treballa per a SETI, descobreix un senyal de ràdio extraterrestre del llop 336, una estrella a 14 anys llum de la Terra. Zane informa d'això al seu supervisor, Phil Gordian (Ron Silver), al Laboratori de Propulsió per Reacció de la NASA (JPL), però Phil rebutja les troballes. Zane aviat descobreix que l’han acomiadat a causa de suposades retallades pressupostàries i l’han inclòs a la llista negra, cosa que li impedeix treballar en altres telescopis. Com a instal·lador de televisió per satèl·lit, crea la seva pròpia matriu de telescopis utilitzant els plats dels seus clients al barri, operant-la en secret des de les golfes amb l'ajut del seu jove veí del costat, Kiki (Tony T. Johnson).

Zane torna a localitzar el senyal de ràdio, però queda ofegat per un senyal terrestre d’una emissora de ràdio mexicana. Zane intenta consultar al seu antic company de feina, Calvin (Richard Schiff), però troba que acaba de morir sospitosament, suposadament per intoxicació per monòxid de carboni. Zane viatja a la ciutat fictícia de San Marsol a Mèxic i troba que l'estació de ràdio local, de la qual aparentment es va originar el senyal, acabava de ser cremada a terra. Buscant per la zona de la ciutat, es troba amb una central elèctrica de recent construcció. Allà coneix a Ilana Green i tracta d’ajudar a protegir els seus equips d’anàlisi atmosfèrica de les forces de seguretat de la planta. Mentre estava detinguda a la planta, Ilana explica que la temperatura de la Terra ha augmentat recentment i bruscament uns quants graus, fonent parts del gel polar i canviant l’ecosistema. Està investigant la central elèctrica, una de les diverses construïdes recentment a tot el món en desenvolupament, que sembla ser la causa d’aquest augment intensificat. Els dos són alliberats, però sense l'equip d'Ilana. Sorprenentment, Zane nota que un dels guàrdies sembla ser un bessó idèntic del seu antic cap, Phil. Mentre Zane i Ilana es reagrupen, Phil instrueix a alguns agents, fent-se passar per jardiners, que alliberin un dispositiu alienígena a les golfes de Zane que crea un aparent forat negre en miniatura, que consumeix tot l'equip de Zane. Zane abandona Ilana per investigar de nou la central elèctrica i aviat és assassinada per escorpins plantats a la seva habitació.

Zane descobreix que la planta serveix de frontal per a una base alienígena subterrània. Els extraterrestres són capaços de disfressar-se amb una pell externa per infiltrar-se en la societat humana. Zane troba que totes les bases expulsen grans quantitats de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera. Zane és descobert però escapa de nou a la ciutat propera i intenta convèncer l’inspector local de la situació. No obstant això, agents extraterrestres porten el cos d'Ilana a la comissaria de policia, fent de Zane sospitosa de la seva mort; Zane s’escapa i torna a colar-se als Estats Units. Acosta a Phil pel motiu de la JPL, obligant-lo a admetre que els extraterrestres intenten augmentar la temperatura de la Terra per no només matar els humans (exacerbant molt el canvi climàtic antròpic), sinó per fer el planeta hospitalari per ells mateixos. Zane grava subrepticament la conversa i un cop Phil descobreix la gravació, envia agents per aturar-la.

Zane torna a casa per trobar el seu altell sense equip. Esbrina que la manera més factible d’emetre àmpliament la cinta és anar a un enllaç ascendent de satèl·lit proper i transmetre un senyal directament a un satèl·lit de notícies piratjat, anul·lant-lo i emetent la cinta a tot el món. Amb l’ajut de la seva xicota Char (Teri Polo) i Kiki, viatja a una gran varietat de radioastronomia, amb l’esperança d’utilitzar una de les antenes com a estació terrestre per satèl·lit, però Phil i els seus agents aviat desactivaran els controls del telescopi / satèl·lit del edifici principal. Preguntant-se com es van trobar tan ràpidament, Zane sospita breument que Char és un extraterrestre, fins que tots dos són atacats per un dels agents de Phil. Zane deixa la cinta amb Kiki i li indica que la transmeti quan doni l'ordre. Llavors ell i Char es colen a la base del telescopi i es barricaden a la sala de control. Zane fa els ajustos necessaris i li diu a Kiki que activi la cinta, però Kiki es revela com un agent alienígena i obre la porta per permetre que Phil hi pugui entrar, que confisca la cinta.

Phil i els seus agents van passar per la porta de la sala de control del satèl·lit amb una furgoneta, però Zane els congela amb vapors de nitrogen líquid. Mentre treballa per alliberar la cinta enganxada a la jaqueta congelada de Phil, un dels agents deixa caure una esfera que comença a formar una altra singularitat més gran a la sala. Phil comença a descongelar-se i intenta agafar el braç de Zane, però Zane li trenca el braç amb una destral de foc. Zane i Char escapen a través de l’eix d’accés de l’estació de radiotelescopi, sortint amb seguretat al plat col·lapsat abans que el dispositiu imploti la major part de la base del plat del telescopi. Sota ells veuen Kiki; abans de fugir, Zane li diu que digui als extraterrestres que aviat emetrà aquesta cinta. A l'epíleg de la pel·lícula, la conversa de Zane amb Phil s'emet a tot el món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada