Bloc personal,

dimecres, 14 d’octubre del 2020

Abans vs. després

Ja ho deia Torrente en la seva primera pel·lícula: en comptes de rentar-se les mans després de pixar, cal rentar-se-les abans de pixar per poder tocar allò que caldria estés en un santuari. Si no deia ben bé això, alguna altra animalada deixava anar en aquest sentit…

I ara, en plena pandèmia de la COVID, la qüestió retorna: quan cal posar-se el gel hidroalcohòlic, abans o després d’entrar en un comerç (per exemple)? Hi ha qui diu que cal aplicar-se’l abans d’entrar, per entrar net i no encomanar ningú. Hi ha qui diu que després, per no emportar-se la merda dels altres cap a casa. Jo, la veritat, si no m’obliguen en llocs concrets (dentista, per exemple), ni abans ni després.

Si a tu t’ho pregunten, abans o després, què contestes? Amb preguntes d’aquest tipus acabem “coaccionats” en el sentit que realment no ens estem fent la pregunta de veritat: per què cal escollir entre abans i després? Penso que és tant vàlid fer-ho abans i després com no fer-ho en cap cas, però haver d’escollir una opció quan podria ser que cap de les dues opcions fos vàlida és fer una pregunta trampa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada