Bloc personal,

dimecres, 21 d’octubre del 2020

Angels & Demons (2009)

[937]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Ron Howard
Guió: David Koepp, Akiva Goldsman
Actors: Tom Hanks, Ewan McGregor, Ayelet Zurer

[ Acció, misteri, thriller ] 2h 18min

Sinopsi

IMDb (6,7):
“El simbolista de Harvard, Robert Langdon, treballa amb un físic nuclear per resoldre un assassinat i prevenir un acte terrorista contra el Vaticà durant un dels fets significatius de l'església.”

Crítica

Aquesta ja no se m’aguanta…

Quan la vaig veure per primera vegada em va agradar molt, però ara, la veritat, se m’ha fet pesadíssima i no li he trobat el què.

Resum (amb espòilers)

Al CERN, el pare Silvano i la doctora Vittoria Vetra (Ayelet Zurer) creen tres pots d’antimatèria. Silvano és assassinat i un dels bidons és robat. L’Església catòlica lamenta la sobtada mort del papa Pius XVI i es prepara perquè el conclave papal elegeixi el seu successor a la Ciutat del Vaticà. El pare Patrick McKenna (Ewan McGregor), el Camerlengo, pren el control del Vaticà. Quatre dels "preferits", els candidats afavorits a ser Papa, són segrestats per un home que pretén representar els Illuminati. Envia un avís al Vaticà, afirmant que assassinarà a cada cardenal des de les vuit del vespre fins a mitjanit, quan l’antimatèria robada explotarà i destruirà la ciutat, amagada en algun lloc del seu interior.

El professor simbolista nord-americà Robert Langdon (Tom Hanks) és portat al Vaticà per ajudar-lo. Dedueix que els quatre cardenals seran assassinats als quatre altars del "Camí de la Il·luminació", en llocs rellevants per als elements clàssics. McKenna dóna a Langdon accés als arxius secrets del Vaticà per investigar els altars, en contra dels desitjos del comandant Richter (Stellan Skarsgård), cap de la guàrdia suïssa. Ell i Vittoria examinen el llibre prohibit de Galileu Galilei, seguint pistes sobre la capella de Chigi, acompanyats d'Ernesto Olivetti (Pierfrancesco Favino) i Claudio Vincenzi (David Pasquesi) del Cos de Gendarmeria de la Ciutat del Vaticà. Troben el cardenal Ebner mort, ofegat amb un bocí de brutícia i marcat amb l'ambigramàtica paraula "Terra".

El segon, el cardenal Lamassé, és assassinat a la plaça de Sant Pere, amb els pulmons punxats i marcat amb "Aire". Vittoria arriba a sospitar que el Papa va ser assassinat per una sobredosi de tinzaparina i això es confirma quan McKenna inspecciona secretament el cos en presència seva. Langdon, Olivetti i Vincenzi finalment identifiquen la Santa Maria della Vittoria com l'altar del foc, trobant el cardenal Guidera cremant fins a la mort, marcat amb "Foc". L'assassí apareix, matant Olivetti i Vincenzi, abans d'escapar per ofegar el cardenal Baggia (Marco Fiorini) a la Fontana dei Quattro Fiumi. Langdon intervé i rescata Baggia amb l'ajut dels espectadors. Baggia explica a Langdon que va ser detingut amb els preferits a Castel Sant'Angelo.

Richter confisca les revistes del doctor Silvano, convencent així Vittoria que és un conspirador. Langdon, Vittoria i la policia van assaltar Castel Sant'Angelo. Langdon i Vittoria troben el cau de l'assassí, descobrint cinc marques, l'última per a McKenna. L'assassí (Nikolaj Lie Kaas) s'escapa, afirmant que els seus contractistes són "homes de Déu". Guiat a un cotxe pel seu contractista invisible, l’assassí mor quan el vehicle explota quan s’encén. Langdon i Vittoria troben un passadís secret que condueix al Vaticà, advertint a la guàrdia suïssa del destí de McKenna. Troben a Richter planant sobre una marca McKenna. Ell i l'arquebisbe Simeó, un presumpte conspirador, són assassinats. Langdon recupera una clau de la mà del moribund Richter.

El contenidor d’antimatèria es troba a la tomba de Sant Pere, perquè es detonarà en cinc minuts, la temperatura freda evitarà que la bateria es carregui a temps. McKenna s’apodera del contenidor, pilotant un helicòpter cap al cel i després fent paracaigudes segons abans que l’antimatèria detoni. McKenna és aclamat com un heroi, amb les crides perquè sigui elegit papa per aclamació.

Langdon i Vittoria recuperen les revistes de Silvano de l'oficina de Richter, trobant que ell mantenia les pestanyes del Papa amb càmeres de seguretat amagades. Utilitzant la clau Langdon recuperada de Richter, troben imatges de Richter enfrontant-se a McKenna, revelant que Camerlengo és el cervell darrere dels atacs. El Papa havia convidat Silvano a presentar públicament l’antimatèria com a prova d’un poder diví, reduint la distància entre la religió i la ciència. Considerant aquesta blasfèmia, McKenna va orquestrar la mort del Papa i va contractar l'assassí dels Illuminati, complotant que fos elegit Papa. Les imatges es mostren al cònclave papal. McKenna, en adonar-se que ha estat exposat, se suïcida per autoimmolació.

El Vaticà anuncia que McKenna va morir a causa de les ferides a causa del seu aterratge en paracaigudes i Baggia és elegit com a papa Lluc I. El cardenal Strauss, el nou Camerlengo del papa, dóna a Langdon el "Diagramma Veritatis" com a agraïment per la seva ajuda i li permet completar la seva formació treballar a Galileu. El nou Papa fa un gest d’agraïment a Langdon i Vittoria, abans de sortir al balcó per saludar la gent de sota.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada