Bloc personal,

dissabte, 28 de novembre del 2020

If Anything Happens I Love You (2020)

[955]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Michael Govier, Will McCormack
Guió: Michael Govier, Will McCormack

[ Animació, drama ] 12min

Sinopsi

FilmAffinity (6,8):
“Uns pares devastats i sense il·lusions s'enfronten a un buit emocional mentre ploren de la tràgica mort de la seva filla.”

Crítica

Tendra i emotiva…

És un curt-metratge i no tinc costum de posar-los aquí, però m’ha semblat molt punyent… val la pena.

Resum (amb espòilers)

Dos pares comencen a separar-se els uns dels altres després de la mort de la seva filla preadolescent. Tot i que es neguen a parlar-se en persona, els dos pares són vigilats per ombres que expressen les seves veritables emocions. Mentre el pare surt a l’exterior, la mare pensa entrar a l’antic dormitori de la seva filla, tot i que s’atura a causa del seu dolor i la seva tristesa.

Mentre fa la bugada, la mare comença a plorar després d’adonar-se que s’ha rentat la camisa de la seva filla. Mentre s’asseu a prop de la rentadora, provoca la caiguda d’una pilota de futbol i obre el dormitori de la seva filla, que també gira sobre un tocadiscs i l’encén. Quan la cançó "1950" comença a tocar, la mare decideix entrar a l'habitació, on més tard es reuneix amb el seu marit. Mentre la música continua reproduint-se en segon pla, una ombra que representa la seva filla surt del tocadiscs i els pares comencen a recordar els fets de la vida de la seva filla.

En una sèrie de flashbacks, els pares veuen créixer la seva filla. Durant aquesta seqüència, la filla adora el futbol, ​​celebra el seu desè aniversari i experimenta el seu primer petó. En el darrer flashback, la filla deixa els seus pares per assistir a l’escola. Sabent el que està a punt de passar, les ombres dels pares intenten impedir que entri al recinte, però, en ser un record, fracassen. A l’interior de l’escola, la filla és assassinada a trets durant un tiroteig escolar, amb el seu text final als pares: "Si passa alguna cosa, t'estimo".

A mesura que les ombres dels pares es separen, l’ombra de la filla les uneix, obligant els pares reals a veure els bons records que van poder viure amb la seva filla quan era viva. En el present, els pares s’abracen i l’ombra de la filla es converteix en una llum brillant entre les ombres dels seus pares en pena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada