Bloc personal,

dilluns, 23 de novembre del 2020

Lupin III: The First (2019)

[950]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Takashi Yamazaki
Guió: Monkey Punch, Takashi Yamazaki
Veus de doblatge: Kanichi Kurita, Kiyoshi Kobayashi, Daisuke Namikawa, Miyuki Sawashiro, Suzu Hirose, Kōtarō Yoshida, Tatsuya Fujiwara

[ Animació, acció, aventura ] 1h 33min

Sinopsi

IMDb (6,9):
“Lupin III segueix una gran aventura per descobrir els secrets del Diari de Bresson, lligat al llegat del seu famós avi.”

Crítica

Ben entretinguda, coi!

N’he sentit campanes… sé que hi ha una sèrie/pel·lícula japonesa de fa anys i panys que explica les aventures d’un bandit. Sé que el mateix Miyazaki, fundador d’Studio Ghibli, hi va participar en els seus inicis. Però a part d’això, no n’he vist res. Entenc que és una revisió d’una sèrie bastant antiga, arrelada en la base cultural audiovisual japonesa.

I amb tot, la trobo prou interessant i entretinguda. Per suposat molt ben feta… però sembla que no el suficient perquè s’emporti una bona puntuació…

Resum (amb espòilers)

A la França ocupada pels nazis, l'arqueòleg professor Bresson confia a la seva família el seu diari molt atrapat i un amulet que conté la clau del llibre. Es pretén que el diari és la guia d’un immens tresor anomenat Eclipsi, que un grup de nazis que treballen per Ahnenerbe busca posar-se a les seves mans. Bresson és assassinat pels alemanys que arriben; la seva família s’escapa, però és perseguit pel professor Lambert, científic d’Ahnenerbe, i acaba en un accident de cotxe al qual només sobreviu la filla infantil. Lambert roba l'amulet, però no troba el diari, que es va perdre durant la persecució.

Als anys seixanta, el diari ressorgeix durant una exposició commemorativa en honor de Bresson. Lupí III intenta robar el llibre, ja que el seu avi ho havia intentat sense èxit, només per ser frustrat primer per una dona jove disfressada de guàrdia de seguretat, després per Fujiko, i ser detingut per l’inspector Zenigata. De camí a la presó, Lupin és despuntat pels seus amics Jigen i Goemon i s’esmuny a la casa del guardia de seguretat disfressat, un jove futur estudiant d’arqueologia anomenat Laetitia. Presenta una medalla idèntica a la robada per Lambert, que l’avi de Lupin li havia deixat. Laetitia contacta amb Lambert, que s’ha convertit en el seu avi adoptiu i per ordre del qual se suposava que havia de robar el llibre. Lambert li diu que li porti Lupin i el segon amulet a canvi d’enviar-la a la Universitat de Boston per estudiar arqueologia.

Mentrestant, Fujiko lliura el diari a un petit grup de fugitius d’Ahnenerbe que encara busquen l’Eclipse, entre ells Lambert i el seu líder Gerard. No obstant això, Gerard descobreix ràpidament el pla de Fujiko per aconseguir el tresor i la fa detenir. Laetitia condueix Lupin a l'amagatall de Lambert, un avió de transport personalitzat, on recuperen el llibre i la contrapartida de l'amulet de Lupin. Lupin aconsegueix desarmar la trampa i obre el diari, i els dos s'assabenten que l'Eclipse és un generador d'energia deixat enrere per una civilització perduda molt avançada i que està amagat a les ruïnes de Teotihuacan, i sabent que Laetitia l'ha portat a una trampa, Lupin es rendeix de bon grat a Gerard i Lambert. Quan Lupin està tancat amb Fujiko, aquest l’utilitza com a diversió per fugir sola. Lupin s'esmuny de nou a l'avió i escolta a Gerard i Lambert, aprenent en el procés que no busquen cap altre que el mateix Adolf Hitler, que segons va informar va falsificar la seva mort i va escapar a Amèrica del Sud durant la caiguda de Berlín i que ara té intenció d'utilitzar-lo. l'Eclipsi per ressuscitar el Tercer Reich.

Quan Laetitia, que també ha escoltat la conversa, s’enfronta als dos homes, Gerard la llença fora de l’avió. Arrabassant el diari i els amulets, Lupin salta darrere d'ella, i ell i Laetitia són rescatats per Fujiko, Jigen i Goemon. Deixat atrapat pels seus adversaris, Lupin convoca Zenigata a la seva ubicació i roba el seu helicòpter de la Interpol. Zenigata aconsegueix tornar a bord i, després d’assabentar-se de les apostes, fa equip amb la colla de Lupin i Laetitia per frustrar els dolents. Durant una escala, Lupin revela a Laetitia que l'ha deduït com a néta de Bresson i que Lambert l'adoptava només per aconseguir el diari i l'Eclipse. També descobreix que el seu avi havia ajudat a Bresson a trobar l'Eclipse, però després va deixar el llibre atrapat per Bresson per evitar que l'Eclipse caigués en mans equivocades.

Mentrestant, Gerard i Lambert troben l'amagatall de l'Eclipse, però no poden passar més enllà de les seves trampes sense el diari, obligant-los a tornar al lloc on van deixar Lupin. Aprofitant la seva absència, l'equip de Lupin aconsegueix superar els obstacles, però després es veu obligat a descobrir que la retirada dels seus enemics no era més que un artifici per netejar el camí cap a l'Eclipsi. Lambert i Gerard activen l'eclipsi, que els porta a Laetitia i ells de nou a la superfície, però l'equip de Lupin els intercepta abans que puguin escapar, eliminant l'avió de Lambert. Lambert utilitza l'Eclipse per aconseguir que l'avió torni a volar i activa un micro forat negre per acabar amb l'equip de Lupin; creient-los morts i borratxos de poder, reclama el dispositiu per ell mateix i incinera el diari. Quan es prepara per utilitzar l'Eclipsi per destruir Berlín, Gerard lluita contra ell; quan Laetitia pren el control del dispositiu, Gerard dispara contra ella, però Lambert agafa la bala per ella i mor. Just després, Gerard rep la notícia que Hitler ha estat localitzat i li porta l'Eclipse i Laetitia.

Quan Gerard arriba a la seu d’Ahnenerbe, es reuneix amb Hitler i els dos surten a l’Eclipse per veure les seves capacitats i Laetitia és enviada a tancar-la. Es troba a la companyia de Jigen i descobreix que Lupin i la seva banda van derrotar a Gerard primer fins a la base amb l'ajut de Zenigata i la Interpol, i Lupin es dissimula secretament de Hitler a l'arribada d'ella i Gerard. De tornada a l’Eclipse, Lupin regala la seva disfressa i Gerard l’ataca, però Lupin manipula els controls Eclipse per alliberar un micro forat negre directament dins de l’Eclipse. Gerard és aspirat al forat i mor mentre Lupin amb prou feines escapa amb un dispositiu de gravetat que va guardar de les ruïnes de Teotihuacan. Després d’un adéu agressiu però precipitat a Laetitia - i regalant-la amb el dispositiu de gravetat juntament amb la inscripció a Boston com a regal de comiat -, Lupin i els seus associats s’afanyen a escapar de l’atenció sempre zelosa de Zenigata, amb Zenigata i els seus homes acomiadant-se de Laetitia una salutació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada