Bloc personal,

diumenge, 22 de novembre del 2020

Pet Sematary (1989)

[949]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Mary Lambert
Guió: Stephen King
Actors: Dale Midkiff, Denise Crosby, Fred Gwynne

[ Fantasia, terror, thriller ] 1h 43min

Sinopsi

IMDb (6,6):
“Després d’una tragèdia, un pare en pena descobreix un antic cementiri darrere de casa amb el poder de ressuscitar els morts.”

Crítica

Res a veure amb aquesta “nova” de 2019…

Potser no és cap cosa de l’altre món, però la “nova” de 2019 no li arriba a la sola de la sabata. Amb el punt just de gore necessari, l’excel·lència d’utilitzar nens petits per fer por i morts vivents amb greus danys físics (estil Un hombre lobo americano en Londres (1981)). Amb inclusió de l’autor de la novel·la com a capellà en l’enterrament. A mi m’ha encantat!

Resum (amb espòilers)

La família Creed —Louis, Rachel i els seus fills Ellie i Gage— es traslladen de Chicago a la zona rural de Ludlow, Maine, després que Louis accepti una feina de metge a la Universitat de Maine. Es fan amics del seu veí Jud Crandall, que els porta a un cementiri de mascotes aïllat ("sematari" mal escrit) al bosc darrere de la nova llar dels Creeds.

Louis es troba amb Victor Pascow, un corredor que resulta ferit de mort després de ser atropellat per un camió. Avisa Louis sobre el cementiri d’animals de companyia abans de morir, trucant a Louis pel seu nom encara que mai no s’han conegut. Aquella nit, Pascow apareix a Louis com un fantasma i el condueix al Pet Sematary, advertint-li que no creui la barrera perquè el terra més enllà és "àcid". Louis es desperta, suposant que era un somni, però nota que els peus estan coberts de terra.

Durant l'Acció de Gràcies mentre la família se n'ha anat, el gat d'Ellie, Church, és atropellat a la carretera. En adonar-se que Ellie quedarà devastada, Jud porta Louis més enllà del cementiri i s’endinsa al bosc, on arriben a un antic cementiri dels Mikmak. Jud ordena a Louis que enterrin el gat i li adverteix que no expliqui a ningú el que han fet. L’endemà, una Església reanimada torna a la casa. Ara fa pudor, es mou lentament i és cruel cap a Louis. Jud explica que quan era noi va reviure el seu gos i que, tot i que el gat podria ser diferent, estalviarà a Ellie el dolor de perdre la seva mascota.

Un temps després, Gage és assassinat per un camió per la mateixa carretera. Jud preveu que Louis estigui considerant enterrar el seu fill al terreny Miꞌkmaq, tot i que Louis ho nega. Jud creu que la introducció de Louis al terreny ritual va despertar les forces malèvoles presents allà, que van provocar la mort de Gage. Li explica la història d'un local anomenat Bill Baterman que va enterrar el seu fill Timmy al terreny del Miꞌkmaq després de ser assassinat a la Segona Guerra Mundial. Timmy va tornar com un zombi malèvol, aterrant la gent del poble. Un grup d'homes inclòs Jud va intentar destruir Timmy encenent la casa de Baterman, només perquè Bill perís amb el seu fill. Jud insisteix que el cementiri és dolent i que Louis no hi ha d’enterrar el seu fill.

Després del funeral, Rachel i Ellie marxen a Chicago mentre Louis es queda a casa. Malgrat les advertències de Pascow i Jud, Louis exhuma el cos del seu fill i l'enterra al lloc ritual. A Chicago, Pascow apareix a Ellie en un somni i li adverteix que Louis està a punt de fer alguna cosa terrible. Rachel està desconcertada pel somni de la seva filla, però només pot arribar a Jud quan truca, que li diu que Louis no és a casa. Decideix tornar a Maine, per a l'alarma de Jud.

Aquella nit, Gage torna a casa i roba un bisturí de la bossa del seu pare. Es burla de Jud abans de tallar-se el tendó d'Aquil·les i la boca, abans de mossegar-se la gola i matar-lo. Rachel torna a casa i és atret a casa de Jud per la veu i l'espectre de la seva germana morta Zelda, només per descobrir que realment està veient a Gage, amb un bisturí. Resta de sorpresa i incredulitat, Rachel s’abraça per abraçar el seu fill i aquest la mata.

En despertar-se del son, Louis nota les petjades enfangades de Gage a la casa i descobreix que faltava el seu bisturí. Rebent una trucada telefònica de Gage que va "jugar" amb Jud i Mommy, omple tres xeringues de morfina i es dirigeix ​​a casa de Jud. En trobar-se amb l’Església, mata el gat amb una injecció abans d’entrar a la casa. Gage el burla encara més i Louis es sobta del cos de Rachel penjat de les golfes abans que Gage l'atac.

Després d’una breu batalla, Louis supera Gage i li injecta la xeringa de morfina. Aleshores encén la casa de Jud, deixant-la cremada mentre porta el cos de Rachel del foc. Pascow apareix i adverteix Louis de no "empitjorar-lo", però Louis, afligit en el dolor, creu que, perquè Rachel no va estar morta mentre Gage ho va fer, enterrar-la "funcionarà aquesta vegada". Pascow clama frustrat i desapareix quan Louis el passa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada