Bloc personal,

dimarts, 17 de novembre del 2020

Pet Sematary (2019)

[947]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer
Guió: Stephen King (novel·la), Matt Greenberg
Actors: Jason Clarke, DAmy Seimetz, DJohn Lithgow

[ Terror, misteri, thriller ] 1h 41min

Sinopsi

IMDb (5,7):
“El doctor Louis Creed i la seva dona, Rachel, es traslladen de Boston a la zona rural de Maine amb els seus dos fills petits. La parella aviat descobreix un misteriós cementiri amagat al bosc a prop de la seva nova llar.”

Crítica

Totalment oblidable i bastant previsible…

No sabia que era un remake. Això m’obligarà a veure l’“original”… per comparar, dic. I que consti que, tot i que m’he adormit mentre l’estava veient, no la trobo pas dolenta.

Resum (amb espòilers)

Louis Creed, un metge d’emergència de Boston, Massachusetts, es trasllada a la petita ciutat de Ludlow, Maine, amb la seva dona, Rachel, els seus dos fills petits, Ellie i Gage, i el gat d’Ellie, Church. Explorant el bosc, Rachel i Ellie topen amb una processó funerària de nens que porten un gos mort al cementiri anomenat "Pet Sematary". A l’hospital universitari, Louis queda sacsejat després de no salvar la vida de Victor Pascow, un estudiant que va resultar ferit mortalment després de ser atropellat i arrossegat per un vehicle. Més tard experimenta un somni viu en què Víctor el condueix a la mort a la part posterior del cementiri i l’adverteix que no s’aventuri més enllà. Louis es desperta per trobar els seus peus i llençols embolicats en fang, suggerint que els fets van ser més que un malson.

El dia de Halloween, Church és assassinat per un camió. Jud Crandall, el seu veí que té un punt feble per a Ellie, porta Louis a passar el cementiri de mascotes fins a un antic cementiri per enterrar l’Església. L’endemà, Louis queda bocabadat quan Church torna a casa viu, tot i que és diferent: agressiu i violent, esquinça un ocell i el menja viu. Jud li revela a Louis que el cementiri torna les coses dels morts i es creu que està habitat per un esperit conegut com el Wendigo. Es disculpa, ja que va pensar que Church tornaria el mateix. Després que Church ataqui Gage, Louis intenta sense èxit eutanitzar-lo i, en canvi, decideix alliberar-lo en llibertat.

Durant la seva festa d'aniversari, Ellie veu a Church a la carretera i s'afanya a ell, però és atropellat per un camió cisterna descarrilat. La família està devastada i Rachel i Gage marxen a passar uns dies amb els pares de Rachel. Sentint que Louis planeja ressuscitar Ellie, Jud adverteix el pare afligit que "de vegades és millor morir". Tot i que l’esperit de Victor l’adverteix de la mateixa manera, el dolor de Louis l’impulsa a dur a terme el seu pla. Droga a Jud, exhuma el cadàver d’Ellie i el reenterra al cementiri d’animals mentre el Wendigo mira. Ellie ressuscita d'entre els morts però manifesta un comportament inquietant.

Mentrestant, Rachel s'espanta per les visions de la seva germana morta Zelda, que patia una meningitis espinal i va morir després de caure per un pou de cambrer. Gage també té por del fantasma de Víctor que intenta advertir-lo de tornar a casa. Jud es desperta i veu a Ellie a la casa. Fuig de casa horroritzat per recuperar el seu revòlver, però Jud, distret per una església que gruny, permet a Ellie sorprendre’l a la caixa d’escales, tallant el tendó d’Aquil·les de Jud amb un bisturí i burlant-lo de la veu de la seva dona morta abans d’apunyalar-lo brutalment. morir.

Rachel i Gage tornen a casa i es troben amb els no-morts Ellie. Rachel està horroritzada i fuig amb Gage a un dormitori de dalt. Ellie, enfurismada per ser rebutjada per la seva mare, ataca Rachel mentre Louis troba el cos impregnat de sang de Jud. Apressant-se a casa, Louis aconsegueix salvar Gage just quan Ellie apunyalava fatalment Rachel. Tanca Gage al cotxe i Rachel prega al seu marit que no l’enterri al cementiri d’animals de companyia. Ellie fa inconscient a Louis i arrossega el cos de la seva mare fins al cementiri. Al cementiri de mascotes, Ellie intenta matar Louis. Quan Louis es prepara per decapitar a la seva filla, una paleta meteorològica l'empala una Rachel reanimada i posteriorment és enterrat tal com era. Juntament amb Church, el trio de morts vivents va calar foc a la casa de Jud abans d’acostar-se al cotxe. El Louis ressuscitat es fixa en el cotxe de Gage abans que se senti un pit de desbloqueig i la pantalla es torni a negre.

En un final alternatiu publicat als mitjans domèstics, Louis estalvia a Ellie en lloc de matar-la, i tots dos enterren Rachel darrere del cementiri de mascotes, prometent que seran una família junts per sempre. Després de cremar la casa de Jud, Louis i Ellie s'apropen al cotxe de la família, on Gage encara està tancat. A la casa, Ellie, Church i una Rachel recentment ressuscitada s'apropen i es reuneixen amb un Louis infeliç que sosté Gage, que plora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada