Bloc personal,

dimarts, 6 d’abril del 2021

Bloodshot (2020)

[1010]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Dave Wilson
Guió: Jeff Wadlow, Eric Heisserer
Actors: Vin Diesel, Eiza González, Sam Heughan

[ Acció, drama, ciència ficció ] 1h 49min

Sinopsi

IMDb (5,7):
“Angelo Mortalli, un assassí a sou, mor a mans de la seva pròpia gent. El seu cos cau en mans de l'FBI, que li injecta un sèrum per tornar-li la vida.”

Crítica

“Dolenta”, però “ben feta”…

No enganyen a ningú. Ja saps al que vas. Només has de desconnectar i gaudir-la.

Resum (amb espòilers)

Després de dirigir amb èxit una operació de rescat d’ostatges a Mombasa, el soldat nord-americà, Ray Garrison, i la seva dona, Gina, viatgen de vacances a una ciutat italiana a la platja de la costa d’Amalfi. Són segrestats per un grup de mercenaris dirigits per Martin Axe, que exigeix conèixer com l'exèrcit dels Estats Units va aprendre sobre els ostatges i la seva ubicació. Quan Ray explica que no pot respondre, ja que simplement no està al corrent d’aquesta informació, Ax executa Gina davant seu. Ray promet venjança i Axe també el mata.

Un raig amnèsic es desperta als laboratoris de Rising Spirit Technologies (RST), una empresa de Kuala Lumpur especialitzada en millores cibernètiques per al personal militar amb discapacitat dels EUA. El director general i científic principal, el doctor Emil Harting, explica a Ray que és el primer subjecte humà amb èxit del programa "Bloodshot", que el fa ressuscitar i curar mitjançant la injecció de tecnologia experimental de nanites que ara substitueix tot el seu torrent sanguini. Aquesta tecnologia augmenta la seva força i cura les seves ferides, però les nanites han de ser reemplaçades i recarregades regularment o, finalment, sucumbirà als danys i morirà de nou. Quan les nanites treballen a una potència extrema, creen un cercle de llum vermell brillant al pit de Ray.

Ray es presenta als altres pacients del Dr. Harting, inclòs l'ex bussejador de la Marina dels Estats Units "KT" (amb qui Ray manté una amistat), l'ex membre del servei Marcus Tibbs, i l'exmariner SEAL Jimmy Dalton (a qui no li agrada obertament Garrison). Després d'experimentar els flashbacks de Gina i Axe, marxa per venjar la mort de Gina. Utilitzant els nanites i els servidors RST per piratejar bases de dades, Ray rastreja Ax fins a Budapest i el mata juntament amb els seus guardaespatlles. De tornada a RST, Ray es posa a dormir mentre es reinicien els nanits. Com ja ho ha fet moltes vegades abans, Harting reemplaça els records de Ray per un nou escenari de com va morir Gina, aquesta vegada amb el company d'Axe, Nick Baris, com a culpable. KT s’oposa a que Harting manipuli repetidament els records de Ray, de manera que anirà buscant diferents objectius sense cap dubte ni remordiment, però ella és ignorada i se li recorda que RST pot matar-la desactivant les seves millores.

Ray es desperta, una vegada més amnèsic, i es torna a introduir a RST, després experimenta els flashbacks del segrest de Baris i la matan a ell i a la Gina. Impulsat per la venjança, rastreja a Baris fins a East Sussex i el mata, tot i l'home que suplica que RST menteix. Wilfred Wigans, un programador obligat a treballar per Baris, activa una bomba EMP que incapacita Ray i desvincula el seu vincle amb RST. Ray es desperta a l'oficina de Wigans i experimenta múltiples records contradictoris de qui va matar Gina. Wigans l'ajuda a adonar-se que RST l'ha manipulat per matar els enemics i rivals de la companyia. Ray fa un seguiment de Gina, no només aprenent que encara és viva, sinó que la seva relació va acabar fa cinc anys i, des de llavors, va formar una nova família a Londres.

Harting envia KT després de Wigans. Després de demanar ajuda a Wigans per alliberar-se del control RST i enderrocar la corporació, li diu a Harting que no va aconseguir capturar el programador. Mentrestant, Ray és recuperat per Dalton i Tibbs i tornat al laboratori. KT i Wigans sabotegen el procés de reprogramació i destrueixen els equips RST. Ray es desperta i Dalton i Tibbs intenten sotmetre'l. Després d'una llarga batalla, els mata a mesura que es destrueix l'edifici RST. Harting s'enfronta a Ray, segur que el soldat es rendirà ara que les seves nanites s'han esgotat. Per a la seva sorpresa, Ray està disposat a morir per aconseguir la victòria i activa un explosiu, destruint-los tots dos. Més tard, Ray es desperta amb els seus records complets, recuperats per Wigans, que ha actualitzat la seva tecnologia perquè els seus nanites siguin autosuficients. Els dos homes i KT marxen a la recerca d'una nova vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada