Bloc personal,

dissabte, 30 de novembre del 2019

J’ai perdu mon corps (2019)

[772]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Jérémy Clapin
Guió: Jérémy Clapin, Guillaume Laurant
Veus de doblatge: Hakim Faris, Victoire Du Bois, Patrick d'Assumçao

[ Animació, drama, fantasia ] 1h 21min

Sinopsi

IMDb (7,7):
“La història de Naoufel, un jove que està enamorat de Gabrielle. En una altra zona de la ciutat, una mà trencada s’escapa d’un laboratori de dissecció, decidit a trobar el seu cos de nou.”

Crítica

Genial!

En trobo a faltar més com aquesta. Llàstima que passi tant desapercebuda… o almenys és la sensació que en tinc.

Resum (amb espòilers)

Una mà trencada s’escapa del laboratori on s’hi troba i s’inicia un viatge atrevit al seu cos, pertanyent a un jove Naoufel. De jove, Naoufel aspirava a ser a la vegada pianista i astronauta i li agradava gravar el seu dia a dia en una gravadora. No obstant això, després de perdre els dos pares en un accident de cotxe, es veu obligat a viure amb el seu oncle llunyà emocionalment i el seu cosí cru. Ara, adult, Naoufel patina com a repartidor de pizza, tot i que el seu cap la critica per haver arribat tard. Durant un lliurament, Naoufel lliura una pizza tardana a una jove, Gabrielle, al seu apartament. Tot i que no es veuen mai (ja que Naoufel no aconsegueix entrar per la porta de seguretat del vestíbul), mantenen una llarga conversa i Naoufel s’enfada ràpidament amb ella.

Naoufel rastreja Gabrielle, però quan finalment arriba a la biblioteca on treballa, està massa nerviós per presentar-se. Després que ella abandoni el treball, la segueix cap a un barri on deixa la medicina a un fuster, Gigi. Després de ser notat, Naoufel observa un anunci de desitjos per a un aprenent i pretén haver vingut a ocupar el càrrec. Gigi, el malalt terminal, és al principi reticent a adquirir un aprenent, però accepta després que s'assabenti que Naoufel és orfe. Naoufel es trasllada de la casa del seu oncle i passa temps aprenent el seu ofici i apropant-se a Gabrielle, tot i que manté un secret en la seva identitat real. Actualment, la mà trencada continua el seu viatge, evitant un cec i el seu gos agressiu de servei i es troba amb un nadó (un dels únics personatges que ho nota).

Durant una conversa a la biblioteca, Naoufel comprova un llibre sobre l'Antàrtida i Gabrielle es pregunta com seria estar en un iglú. Una nit al terrat de l’apartament, Naoufel li pregunta a Gabrielle si creu en el destí. Quan dóna una resposta pessimista, ell argumenta que es pot canviar el destí fent alguna cosa poc convencional, com ara saltar del rebost sobre la grua que es troba a uns pocs metres. Al final, Naoufel utilitza les seves noves habilitats de fusteria per construir un iglú a gran escala per a Gabrielle, que li agrada. Tot i això, després revela la seva identitat com a repartidor de pizzes; molest, Gabrielle interpreta malament les seves intencions i el rebutja, deixant a Naoufel ferit i enganyat. Un matí a la feina, Naoufel està sol i treballa en un projecte quan el rellotge queda atrapat en una serra gran, tallant-se la mà. Finalment, la mà trencada arriba a Naoufel mentre dorm, però és incapaç de tornar-se a fixar al braç.

Naoufel, deprimit i desesperat, revisita el seu antic gravador, que encara té gravacions dels seus pares, inclòs el viatge en cotxe abans de l'accident. Una estona després, abandona el seu apartament i Gabrielle visita l'habitació buida. Després de visitar el terrat, Gabrielle troba la seva antiga gravadora abandonada. Descobreix una nova gravació sobre ella, on Naoufel va saltar la cornisa una nit sobre la grua tal com havien discutit. Naoufel s'adona que no ha de ser víctima del destí i se li somriu mentre mira cap a la ciutat. La seva mà trencada, en adonar-se que Naoufel no ho necessita, es retira a la neu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada