Bloc personal,

dimarts, 8 d’octubre del 2024

Akebi-chan no Sailor-fuku, vol. 14 (2024)
(Akebi's Sailor Uniform)

[546]

Valoració



Fitxa tècnica

Hiro (guió, dibuix, tinta i color)
(明日ちゃんのセーラー服 - Akebi-chan no Sērāfukua)

[ Manga seinen, slice of life ]
Tu manga online
Shueisha (18/10/24) (Tonari no Young Jump)
Ivréa (sense data prevista)

5 capítols (76-80) + extra - 186 pàgines b/n (algunes a color a la publicació setmanal) - format B6 (130 x 180 mm)
Wikipedia   |   MyAnimeList (7,75) (2.578)

Sinopsi

Whakoom:
Vull conèixer-te. L’Akebi és una estudiant de primer any amb vestit de mariner que va a l’institut de preparatòria Roume Gakuen, una prestigiosa escola privada per a noies de l’entorn rural. L’Akebi s’ho repensa, s'enfronta a la seva família i busca un nou camí per actuar en una obra en un festival escolar amb l’Erika Kizaki. Mentrestant, l'Erika intenta transmetre els seus sentiments a l’Akebi a través de la correspondència, però hi ha un problema abans del festival escolar… El volum 14 que captivarà els teus pensaments.”

Crítica

Té moments realment bons, però es manté el to mediocre (segons el meu parer)…

Els capítols d’aquest catorzè volum són:
  • 76.- La Komichi va ser la primera,
  • 77.- Canviaràs?,
  • 78.- La carta que va permetre triar l’enfocament decisiu,
  • 79.- Anem a beure i
  • 80.- Sota el fanal.




Resum (amb espòilers)

76.- La Komichi va ser la primera: l’Akebi li escriu una carta a l’Erika en què, més que una carta, explica en una història de com va ser el primer amor de l’Akebi, el seu pare. Explica com l’Akebi, de petita, es va trobar la mare de part, trencant aigües de la seva germana petita Kao i, tota sola, va haver de travessar la neu per avisar el seu pare que s’havia posat de part, i tota la tensa espera a l’hospital fins que els van notificar que tot havia anat bé.

77.- Canviaràs?: tota la família està al camp i el pare es disposa a fer fotos de la dona i les dues filles, que van vestides amb un maillot negre i un tul a mode de faldilla de ballarina, així que proposa fer una carrera mentre les fotografia. Amb l’atabalement per la carrera i les volteretes de l’Akebi mentre va corrents, el pare no fa cap foto. De totes maneres, l’Akebi vol que la vinguin a veure al festival escolar, perquè coneguin la part d’ella que encara no coneixen. Enmig de la bucòlica estampa, l’Akebi veu la Tanigawa fent fotos de la prada florida i acaba fent una foto de família ben bonica. Totes les fotos, juntament amb una carta, són enviades a l’Erika que també li contesta amb una altra carta on es despedeix sol·licitant-li una cita.

78.- La carta que va permetre triar l’enfocament decisiu:
l’Erika li escriu una carta “romàntica” a l’Akebi en què li demana de sortir juntes. Mentrestant, es decideix que el grup de teatre no podrà formar part de la representació escolar… (?)

79.- Anem a beure: la Chiarashi –directora del grup de teatre– discuteix amb el comitè escolar i l’altre grup de teatre “més consolidat”, el Shiyūdan, el motiu de la cancel·lació de l’obra de teatre. El comitè expressa que hi han altres grups en la mateixa situació i tenen una última oportunitat de presentar-se fen una resol·licitud. L’Akebi, l’Erika, la Hidaka i la Chiarashi discuteixen en privat com tirar endavant. L’Akebi proposa camuflar-ho com una actuació musical de piano i guitarra. Es posen intenses i l’Akebi confesa davant de tots la carta de l’Erika i la proposta de cita que ha acceptat. L’Erika proposa cancel·lar temporalment la cita fins que solucionin la seva presència al festival.
(Aquest capítol està molt ben expressat i també molt ben dibuixat, millor que la majoria).

80.- Sota el fanal: després de passar pel club de senderisme, l’Erika va corrents a l’antic edifici a assajar l’obra de teatre, però allà no hi ha ningú; només al cap de poca estona apareix l’Ai del club d’estudiants per avisar-la que sense actuació, no hi han assajos. Al vespre, l’Erika xateja amb l’Akebi i, tot i que ja és molt tard, l’Akebi li diu si es poden veure en aquell moment per parlar en persona. L’Erika s’amaga perquè no la vegin sortir de la residència en pijama i descalça per trobar-se amb l’Akebi sota un fanal. L’Akebi li demana per tenir la cita ara mateix… a anar a l’habitació de l’Erika. Coquetejant, l’invita a entrar-hi d’amagat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada