Bloc personal,

dimarts, 4 de juliol del 2023

Akebi-chan no Sailor-fuku, vol. 10 (2022)
(Akebi's Sailor Uniform)

[460]

Valoració



Fitxa tècnica

Hiro (guió, dibuix, tinta i color)
(明日ちゃんのセーラー服 - Akebi-chan no Sērāfukua)

[ Manga seinen, slice of life ]
Tu manga online
Shueisha (17/06/22) (Tonari no Young Jump)
Ivréa (sense data prevista)

6 capítols (55-60) + 1 cap. extra - 186 pàgines b/n (algunes a color a la publicació setmanal) - 130 x 180 mm
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

Whakoom:
Deixar de pensar en mi. L’Akebi és una noia de primer any amb un vestit de mariner que va a una prestigiosa escola de secundària per a noies rurals, l’acadèmia privada Rōbai. Segon dia de la festa de la Lluna. L’Erika Kizaki està practicant per a l'obra al festival escolar i l’Oshizu Hebimori assaja guitarra i cant. Els pensaments que vulguis transmetre a algú, acabaran convertint-se en records… Volum 10 on el so i el cor ressonen.”

Crítica

L’Erika i l’Akebi s’han de petonejar a l’obra de teatre i l’Oshizu ha de preparar-se pel concert de guitarra…

Els capítols d’aquest desè volum són:
  • Perdó per l'espera,
  • Té més línies després de tot…,
  • Aquí vinc! (extra),
  • Potser hauria d'abandonar,
  • Què són aquests?,
  • Bé! i
  • Woah!).

Continuen al campament d’estudis en motiu del festival de la Lluna i l’obra de teatre que escriu la Tomono Kojō, és una història d’amor entre una seguidora d’idols i una pianista, que han d’interpretar l’Akebi i l’Erika.

L’Oshizu Hebimori fa panys i mànigues per no haver de tocar, però la il·lusió de l’Akebi que tot ho encomana, l’encoratja a seguir estudiant.




Resum (amb espòilers)

A Perdó per l'espera, veiem el moment en què la senpai de tercer curs Hoko Chiarashi, presidenta del club de teatre, li encarrega la realització del guió de l’obra de teatre que han de preparar pel festival cultural a la Tomono Kojō, just abans de les vacances d’estiu. Com no podia ser d’altra manera, l’Akebi, en enterar-se, encomana d’il·lusió tot allò que l’envolta.

En el guió escrit, ha de donar-li el seu primer petó a l’Erika: la història tracta d’una seguidora d’idol i una pianista que s’enamoren…

A Té més línies després de tot…, l’Erika i l’Akebi parlen de com encarar el festival cultural. L’Erika encara no té el permís dels pares per continuar els estudis a l’acadèmia el proper any. A més a més, té el compromís del seu pare de venir a veure-la tocant el piano. Ella, però, no vol fer això només i vol demostrar totes les coses que pot fer en aquesta acadèmia. Les dues comencen a assajar juntes.

Per implicar-se més en el paper, l’Akebi diu que s’enamorarà, però de veritat.

Al capítol extra Aquí vinc!, l’Akebi va amb els seus pares i la seva germana Kao a una botiga de bicicletes a escollir-ne una com a regal d’aniversari (?). De pas, ha d’aprendre a muntar-la. Durant el cap de setmana va a la residència d’estudiants a que li ensenyin les companyes.

L’Erika tampoc sap muntar en bicicleta i no vol quedar-se enrera. Li demana a l’Akebi que, quan n’aprengui, li esenyi a ella.

A Potser hauria d'abandonar, l’Erika i l’Akebi continuen assajant les línies de diàleg de l’obra de teatre. El guió inclou escenes tòrrides de contacte físic… Quan més puja la temperatura del guió, escolten l’Oshizu Hebimori assajar amb la guitarra a la vora del riu. La Chiarashi també l’ha embolicada per tocar al festival cultural i sap que ha de continuar practicant durant el viatge de l’observació de la Lluna si vol estar al nivell.

Des de la distància observen com la Mai Togano, la seva companya d’habitació a la residència, la ve a animar quan es desinfla davant el poc temps que li queda.

A Què són aquests?, l’Oshizu Hebimori és reganyada, perquè se li ha anat el sant al cel assajant i s’ha despistat amb l’hora arribant tard.

L’Akebi també s’interessa per la Mai Togano en el club de bàsquet. Després d’una xerrada entre les dues, la Mai li proposa a la Oshizu que es prepari l’actuació davant l’Akebi –perquè és així tal com s’ho ha plantejat des d’un bon començament– com un joc, de manera que, encara que toqui malament, sempre pot tornar a intentar-ho i millorar la propera vegada.

L’Oshizu ho intentarà encara que li sagnin el dits.

A Bé!, finalment l’Oshizu acompleix la seva promesa de tocar per l’Akebi. Han quedat a l’auditori, l’Oshizu sentada damunt l’escenari i l’Akebi a la platea. A l’Oshizu encara li incomoda que algú l’escolti, així que pugen a dalt l’escenari, tanquen la cortina i es disposa a tocar des de dintre l’escenari. En aquell moment apareix l’Erika a la sala a assajar amb el piano de cua de l’escenari. L’Oshizu i l’Akebi s’han amagat sota el piano i l’Erika descorre parcialment les cortines per tenir una mica de llum. (Diria que aquesta escena es veu a l’anime en una altra situació).

L’Oshizu i l’Akebi es meravellen del nivell de piano de l’Erika, cosa que, per altra banda, encara desmotiva més a l’Oshizu. Al cap d’una estona, apareix la Tomono Kojō que buscava un lloc tranquil per llegir un llibre i li aplaudeix el concert improvitzat. Les dues desapareixen de l’auditori xerrant tranquil·lament.

Després d’allò l’Oshizu diu que no tocarà, que ni tan sols sap tocar la guitarra i que tot just ha començat a aprendre’n després que l’Akebi insistís en que volia escoltar-la. L’Akebi no accepta la negativa, l’agafa de la mà i li diu que, així i tot, toqui per ella. Torna a desenfundar la guitarra i, enmig de grans contradiccions i pensaments ben negatius, toca per ella. En acabar, l’Akebi aplaudeix emocionada amb els ulls humits. Al vespre, l’Oshizu li mostra orgullosa a la Mai que ha après un acord ben difícil de tocar, el de fa: està il·lusionada per seguir-ne aprenent.

Al capítol final Woah!, s’acosta el final del campament d’estudis pel festival de la Lluna i la Chiarashi ajuda als operaris a muntar l’escenari pel concert a l’aire lliure que ha de fer l’Oshizu. També ajuda les alumnes de primer en dubtes de matemàtiques.

L’Akebi recorda que l’últim dia és l’aniversari de la Mai Togano i vol preparar-li una festa d’aniversari, però, pel que sembla, també és l’aniversari de la mort dels seus pares biològics.

La Chiarashi, per la seva banda, ja ho té tot a punt per a la traca final del festival de la Lluna…

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada