Bloc personal,

dissabte, 22 de juliol del 2023

Shinigami Botchan to Kuro Meido (2021) S01
(The Duke of Death and His Maid)

[383]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Yoshinobu Yamakawa
Guió: Hideki Shirane (manga: Koharu Inoue)
Música: Gen Okuda, Takeshi Watanabe
Estudi: J.C.Staff (producció) i Shogakukan Music & Digital Entertainment (animació)
Veus de doblatge: Natsuki Hanae, Ayumi Mano, Hōchū Ōtsuka
Emissió: 04/07/21 - 19/09/21
Títol original: 死神坊ちゃんと黒メイド

[ Animació, comèdia romàntica, sobrenatural ] 12 capítols de 22 min.
Wikipedia   |   MyAnimeList

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Un duc maleït que mata tots els que toca viu en una mansió al bosc, amb només un majordom i una minyona seductora com a companyia. S'alliberarà de la seva maledicció?”

Crítica

Una “ximpleria” d’amors impossibles…

Basada en un manga de Koharu Inoue ja conclòs, publicat entre 2017 i 2022 amb un total de 16 volums.

La sèrie té dues temporades. La segona s’acaba d’estrenar aquesta temporada estiu de 2023 i, abans de seguir-la per la bona valoració, necessitava saber el context amb la primera de 2021.

Al principi sembla una tonteria entretinguda, una comèdia romàntica més, però a mida que passen els capítols, per un cantó la història i per un altre l’animació, mostren una història molt més complexa que no podies pas imaginar al principi i uns detalls en l’animació de traca i mocador, que especialment es destaquen i refermen amb el personatge de la germana petita del protagonista, així com en efectes 3D, detalls en textures del vestuari dels personatges i algunes perles en moviments, expressions, fins i tot en algun simple parpalleig.

Del fetitxisme i el fan-service que transpua la franquícia no en parlaré… ;-) Bé, hi són, però m’ha agradat.

Resum (amb espòilers)

A mesura que els elegants i fràgils pètals de flors s'esvaeixen en cendres sense vida, el jove duc recorda tràgicament el menyspreable poder que se li imposa: la capacitat de matar qualsevol cosa que toqui. Menyspreat per la seva família, l'envien a viure gairebé aïllat. Afortunadament, no està del tot sol, ja que el personal de la mansió —el seu obedient majordom Rob i la coqueta criada Alice— li fan companyia i li fan la vida menys miserable.

A mesura que creixen els sentiments romàntics del duc per l'Alícia, també ho fa la seva continua frustració pels límits establerts per la seva desafortunada habilitat. Per tant, decideix trencar la maledicció llançada sobre ell tots aquests anys, no només pel seu bé, sinó també pel de l'Alice, ja que és dolorosament conscient de com de difícil és evitar el contacte d'un ésser estimat.

==

1.- El Duc i Alícia. El jove conegut com el Duc de la Mort és maleït per una bruixa, de manera que qualsevol ésser viu que toqui mor, així que la seva noble mare el va expulsar a una mansió llunyana. El serveix una minyona, l'Alice, una amiga de la infància que, tot i saber que el seu toc seria fatal, gaudeix temptant-lo amb el seu cos perquè gaudeixi de les seves reaccions i és l'única que passa temps amb ell. Un altre amic de la infància, Phillip, li pregunta si pot visitar-lo i Duke accepta perquè espera tornar a tenir amics. Phillip arriba amb guàrdies que dissuadeixen a Duke d'apropar-se massa, arruïnant les esperances de Duke. En Phillip s'espanta quan en Duke toca accidentalment una planta que es marceix, i intenta convèncer l'Alice perquè deixi en Duke a qui ell anomena un monstre. Phillip revela que la mare de Duke el va obligar a visitar-lo com a espia, revelant que espera substituir Duke com a hereu de la família pel seu germà petit i tallar Duke de la família completament. En Phillip se'n va, jurant que no tornaria a visitar-lo mai més. En Duke té el cor trencat, però jura trencar algun dia la seva maledicció i pagar tota la bondat d'Alice confessant el seu amor i demanant-li que es casa amb ell.

2.- El duc, el seu majordom i un gat perdut. En Rob, l'ancià majordom de Duke, torna a la feina, però en Duke es preocupa perquè en Rob té mala vista i està constantment en perill de topar amb Duke. Duke comença a centrar-se en el seu piano, amb l'esperança de guanyar-se la vida escrivint cançons algun dia. Toca a l'Alice una cançó que va escriure per a ella i l'Alice gairebé el fa un petó després que s'adormi. Duke rep la visita brusca de la seva germana Viola, que té una personalitat femenina molesta. Viola veu a l'instant que Duke està enamorat de l'Alice i es burla d'ell. Sorprenentment, li diu a Duke que trenqui la seva maledicció ràpidament perquè pugui tornar a casa. Aleshores es troba amb Rob accidentalment, revelant que està enamorada d'ell. Un gat entra a la mansió, posant a Duke al cap, ja que no pot predir si el gat intentarà tocar-lo. En Rob troba una nota confusa al coll que demana perdó, la qual cosa fa que Duke cregui que el gat va ser abandonat. Alliberar-lo fora de Duke veu que en realitat té una dona i diversos gatets. Més tard aquella nit, en Duke demana a l'Alice que balli i, encara que és difícil, aconsegueixen fer vals sense tocar-los. Amb el ball sobre Duke pregunta nerviosament a l'Alice com se sent per ell i ella admet que l'estima i l'adora.

3.- El duc i la pluja de meteorits durant la lluna plena. L'Alice demana a Duke a un festival a la ciutat, amb Duke amb una disfressa prou pesada que no suposarà cap perill. Una dona emmascarada anomenada Daleth reconeix l'Alice com la filla de Sharon Lendrott. Duke ajuda a un nen perdut a sentir-se millor tocant un piano, la seva habilitat fa que la multitud balli. Després de veure una màscara novedosa de la seva cara, Duke s'adona que s'estan estenent rumors sobre la seva maledicció. L'Alice explica a Duke una història sobre una princesa el príncep de la qual va ser empresonat a la lluna, així que cada any li envia un petó. En Duke es deprimeix perquè fins i tot en una cita no pot tocar l'Alice, però ella li assegura que ser a prop és suficient. Més tard, l'Alice el convoca a la seva habitació i, mentre ella fingeix que és per raons pervertides, només l'ajuda a relaxar-se perquè pugui dormir. En Duke la convida a pujar a un vaixell per veure una pluja de meteorits, però quan cau a dins no la aconsegueix atrapar. L'Alice demana un petó, fins i tot si la mata, però quan ell es nega, revela que era un truc perquè també pogués tirar-lo a l'aigua. Troben a faltar els meteors i en Duke està molest per no poder dir-li a l'Alice que l'estima com havia planejat. A l'Alice no li importa i li diu que ho torni a provar a la propera pluja de meteors d'aquí a deu anys.

4.- El duc, l'Alícia i els records de la neu. En Duke es preocupa quan l'Alice deixa de burlar-se d'ell, però es troba alleujat al descobrir que només té un refredat. Després de recuperar-se, Alice demana a Duke que passi el dia a la neu i li dóna una bufanda que va teixir. Tornant a dins, l'Alice s'adona que ha deixat caure una arracada que pertanyia a la seva mare. En Duke es cola fora per localitzar-lo, però es desmaia pel fred. Un ratpenat proper es transforma en una noia i l'ajuda a recuperar-se. Quan descobreix que és un noble ajudant a una minyona, decideix que té potencial, utilitza la màgia per trobar l'arracada i es presenta com a Cuff, una bruixa. Duke la convida a dins on l'Alice està contenta d'haver trobat la seva arracada. En Cuff explica que desconfia dels humans, ja que els caçadors de bruixes van matar els seus pares i, sent bruixes mig humanes, l'eviten, així que mai no va aprendre sobre malediccions. Ella revela que el seu amic pot saber alguna cosa, però quan en Duke suggereix que sembla que li agrada molt el seu amic en funció de la seva confiança en ell, salta per la finestra i desapareix. L'Alice recorda una de les últimes vegades que en Duke va poder tocar-la, defensant-la dels matones, i va afirmar que la neu la fa semblar una fada de la neu.

5.- El duc, un corb i patinatge sobre gel. La Viola la visita i declara que l'Alice ha d'aprendre a fer una cara bonica. Malauradament, l'Alice ja és una mestra en semblar simpàtica amb Duke, mentre que la Viola s'avergonyeix fent una cara simpàtica a Rob. La Viola insisteix a ajudar l'Alice a cuinar, però en Rob continua distreint-se. Ella admet estar gelosa en Duke té persones que el donen suport a través de la seva maledicció i li recorda que ha de trobar una cura abans que el seu germà petit es converteixi en hereu. Duke porta l'Alice a patinar sobre gel i coneix un corb blanc que es transforma en un humà anomenat Zain, un usuari de màgia i amic de Cuff. L'Alice revela que va trobar en Cuff en forma de ratpenat al gel i l'ajuda a escalfar-se. Decideixen participar en patinatge sobre gel on Duke es posa gelós en Cuff i en Zain pot tenir contacte físic, mentre que en Zain és gelós en Duke i l'Alice pot ser honesta sobre els seus sentiments. En Cuff decideix portar en Duke al proper dissabte de bruixes on Duke podria localitzar la bruixa que el va maleir. La Viola decideix passar la nit a l'habitació de l'Alice on discuteixen l'amor i el desig de la Viola d'una germana gran, ja que la seva mare acostuma a ignorar-la. Alice aconsella a Duke que presti més atenció a la seva germana en el futur.

6.- El duc, l'Alícia i una nit al món de les bruixes. Duke s'adona que el seu conservatori està cobert. Utilitzant la seva maledicció, mata les plantes innecessàries i després, malgrat que estan mortes, trena les flors en una corona per a l'Alice. Un gat roba el vestit d'Alice mentre es dutxa, la qual cosa l'obliga a portar l'abric de Duke i li dóna moltes oportunitats per burlar-lo. Troben el vestit arruïnat, cosa que molesta a l'Alice ja que era un dels que li agradava al Duke. En canvi, porta el seu uniforme i Duke ha de rebutjar la seva invitació per dutxar-se junts. Cuff i Zain porten a Duke i Alice al Sabbath disfressats de bruixes. En Duke es sorprèn quan el Sabbath resulta ser una reunió administrativa que dura només 5 minuts. Daleth, la líder de Sabbath, s'enfronta a Alice i Duke, revelant que només va conèixer la mare d'Alice una vegada i també va conèixer a Duke quan era nen. També revela que la bruixa que va maleir a Duke ha mort, però que havia estat una geni usuari de màgia, per la qual cosa la maledicció de Duke probablement no es pot eliminar mai. Aleshores els crema les disfresses i els obliga a fugir. En Duke es pregunta per què en Zain i en Cuff els van ajudar, així que en Cuff explica el seu potencial i promet que la seva propera visita serà com a amics. Malgrat les males notícies sobre la seva maledicció, Duke està decidit a trobar una cura.

7.- El dia sense incidents del duc i l'Alícia. L'Alice compra una olla de bruixes per preparar una poció que suposadament elimina malediccions, però no funciona. Alice fa que Duke interpreti una cançó que si es reprodueix perfectament pot curar malediccions. En Duke comença a tocar i rep la visita del fantasma de l'autor de cançons que distreu a Duke intentant molestar l'Alice, però Alice el frustra. En Duke acaba la cançó però l'única maledicció que s'aixeca és el fantasma que segueix endavant, després d'haver escoltat la seva cançó perfectament. En Duke s'assabenta de l'efecte pont penjant de la Viola i decideix espantar l'Alice, però el Duke s'espanta quan gairebé maleeix una flor que Rob ha estat cultivant durant 50 anys. En Rob està realment agraït perquè les joies que pertanyen a l'àvia de Duke, robades per una minyona fa dècades, es van amagar al test i ara es poden tornar. Duke i Alice es desperten en una terra de fantasia, després d'haver estat posats en un son màgic per un llibre sobre curar malediccions. L'Alice fa que Duke li palpi el pit, però com que és un somni, Duke està decebut, no ho pot sentir. Es passen tota la nit intentant atrapar un conill blanc per a una noia amb un vestit blau i decideixen acabar el somni amb un petó, però en Duke es desperta a la seva pròpia biblioteca abans que puguin.

8.- Neu blanca, roba negra. En Cuff li demana a Duke que li ensenyi a llegir i escriure per impressionar en Zain. En Walter, el germà de Duke, li molesta que la seva mare encara vulgui a Duke com a hereu i que la Viola el prefereixi, ja que Walter té un complex d'inferioritat sever per ser el germà petit. Viola visita a Duke i es troba amb Cuff. Ella intenta detenir-la com una intrusa, però s'avergonyeix quan en Rob la veu asseguda damunt d'una altra dona. Durant una tempesta de neu, l'Alice recorda la seva primera vegada a la mansió quan Duke era més jove, encara deprimit per la seva maledicció i destruiria habitacions senceres a la mansió per la ira. Al principi va rebutjar l'Alice, però com que era la seva amiga de la infància, ella es va negar a deixar-lo sol, així que li va posar un repte, netejar el seu dormitori que havia destruït en tres dies o ser acomiadat. L'Alice va netejar l'habitació en una sola nit, així que en Duke va fugir. Després de gairebé morir al fred, l'Alícia el va trobar i el va renyar per intentar suïcidar-se, sabent que hi hauria gent que el trobaria a faltar, sobretot quan estava sola i malalta de petita ell era qui l'ajudava a sentir-se millor. Duke va acceptar tornar a la mansió amb ella i es va adonar que s'havia començat a enamorar d'ella.

9.- El duc, l'Alícia i el vot de la nit de Nadal. La Viola decideix regalar a Rob un mocador a la festa de Nadal de Duke. Walter segueix il·lícitament la Viola fins a la mansió de Duke disfressat de conductor. Zain revela que pot tenir sentiments per en Cuff i intenta felicitar-la, però en Cuff s'adorm i no se sap si l'ha sentit. La Viola deixa caure el regal d'en Rob, que és recollit per Walter mentre s'introdueix, amb l'esperança de veure en Duke deprimit i sol. Es disfressa de Pare Noel, però és atrapat per Cuff que creu que és el veritable Pare Noel i intenta ajudar-lo deixant caure per la xemeneia. En Duke està content de veure en Walter, ja que fa anys que no es veuen. Walter s'enfronta a Duke sobre la injustícia d'existir només com a possible substitut de Duke. En Duke resol una discussió entre Viola i Cuff sobre el regal d'en Rob que en Cuff va pensar erròniament que era el seu regal del Pare Noel. Walter aposta amb Duke que qui descobreixi la cura de la maledicció de Duke es converteixi en l'hereu. Walter intenta marxar, però acaba tossudament atrapat a la neu, després d'haver recordat que és el conductor de la Viola i no pot marxar sense ella. Després de la festa, l'Alice es burla d'en Duke amb una sol·licitud per a un petó sota el vesc, fent que en Duke recordi la primera vegada que va dir a l'Alice que l'estimava.

10.- El duc, Alícia i una cançó per a dos. L'Alice somia amb la seva mare, Sharon, criada de la mare de Duke quan Duke era jove. La Viola s'adona que la seva mare està enfadada perquè es va perdre el sopar de Nadal. En Zain envia en Cuff a comprar sol després que la Viola el criticés pel seu hàbit d'estimar-la. En Cuff gestiona les compres, però gairebé fereix un jove carterista, obligant en Zain a tornar al seu hàbit de salvar-la. Duke té problemes per dormir, així que l'Alice decideix ficar-se al llit amb ell, excepte que el seu nu dormint empitjora la seva insomni. Ella pregunta sobre la seva mare i Duke afirma que deixaria la família si el separava d'Alice. L'Alice està preocupada que Duke es veurà obligat a triar entre ella o la seva família algun dia. En Rob recorda que se li va ordenar que en Duke allunyés de la família, convertint-se en un pare substitut, però es va culpar a si mateix de l'aïllament i la depressió de Duke, fins que va portar a l'Alice, algú proper a l'edat de Duke que s'ha tornat preciosa per a ell. En Duke li demana a l'Alice que canti mentre ell toca The Owl and the Pussy-Cat al piano, tot i que tots dos acaben avergonyits. L'Alice torna a la seva habitació desanimada perquè, malgrat la confiança de Duke, probablement es separaran quan es trenqui la seva maledicció.

11.- El duc i la màgia secreta. La Viola busca pistes a la mansió familiar i troba el llibre de registre d'un criat. La mare de la Viola l'obliga a començar a portar vestits per preparar-se per al matrimoni. En lloc d'això, la Viola es trasllada amb Duke i revela el llibre de registre escrit per la mare de l'Alice, Sharon. En Daleth ho espia i li dóna un missatge a Zain. L'Alice descobreix a partir del llibre de registre que dues bruixes van visitar la mansió quan en Duke va ser maleït, Daleth i una altra. Zain transmet el missatge que en Duke s'ha de mantenir allunyat de totes les bruixes, però Zain no té cap intenció d'obeir. Més tard, Alice escolta en Duke dient-li a Zain quant l'estima. Zain roba el quadern de registre, amb la intenció de cremar-lo després que Daleth amenacés en Cuff, però quan en Duke l'atrapa, se sent culpable i torna el quadern de registre, advertint-lo que conté alguna cosa secreta sobre Daleth. En Duke li diu que el cremi per la seguretat d'en Cuff, així que en lloc d'això en Zain el desintegra, dient a Duke que Daleth està mirant, però un cop s'atura, pot utilitzar la seva màgia secreta per restaurar el llibre de registre de l'única peça restant. Daleth està satisfeta que el llibre de registre ha desaparegut i deixa d'espiar, però revela en privat que té el cos de Sharon en un taüt, encara que no es revela si està morta o adormida. Duke es sorprèn de rebre una carta de la seva mare que el convoca a la casa principal per primera vegada en anys.

12.- Juntament amb el Duc… El Duc veu la seva mare però ella l'envia al llit perquè parlin al matí. En Duke es sorprèn quan Viola afirma que Gerbera estava realment de bon humor. Gerbera confon l'Alice amb la Sharon, de qui era bona amiga, i s'emociona inesperadament. Viola porta a Duke al jardí on la bruixa el va maleir perquè no estimi ningú, no l'estimi ningú i visqui una vida de misèria. La Viola li diu a Duke que ella i Walter estan gelosos de Duke, ja que almenys ell viu lluny de la seva mare. En el sopar Gerbera explica que amb el seu pare malalt terminal han de decidir sobre l'hereu de la família i li dóna a Duke fins a la primavera per trencar la seva maledicció o Walter es convertirà en hereu. Duke fa un discurs apassionat sobre el seu amor per Alice, però quan Gerbera es nega a deixar-lo casar amb una criada, l'acusa de tractar els seus fills com si fossin béns abans de sortir. En privat, Gerbera està orgullós que Duke hagi pogut plantar-li cara. Duke torna a casa amb l'Alice i li diu el que li va dir a Gerbera, però ell encara vol casar-se amb ella, passi el que passi. L'Alice espera que Duke s'adormi abans de dir que ella també l'estima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada