Bloc personal,

dijous, 18 de novembre del 2021

Free Guy (2021)

[1122]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Shawn Levy
Guió: Matt Lieberman, Zak Penn
Actors: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Taika Waititi

[ Acció, aventura, comèdia ] 1h 55min

Sinopsi

IMDb (7,2):
“Un caixer que treballa en un banc descobreix que en realitat és un NPC dins d'un videojoc brutal i de món obert.”

Crítica

Desafortunada oportunitat perduda d’una bona pel·lícula…

Té moments realment bons, però la sensació final és que és un bunyol fet de qualsevol manera i hi veig molt esforç per aconseguir una cosa que no porta enlloc.

Resum (amb espòilers)

Guy és un personatge no jugador (NPC) a Free City, un videojoc en línia multijugador massiu (MMO) desenvolupat per Soonami Games. Ignorant que el món en què viu és un videojoc, treballa com a caixer al costat del seu millor amic i el vigilant de seguretat del banc, Buddy.

Al món real, Millie Rusk, que fa de Molotov Girl, intenta trobar proves de ser la propietària legítima del codi font robat pel desenvolupador principal Antwan Hovachelik, mentre que el co-desenvolupador Walter "Keys" McKey treballa a Soonami. En el joc, Molotov Girl crida l'atenció d'en Guy cantant la seva cançó preferida, "Fantasy" de Mariah Carey, i comença a desviar-se de la seva programació. Prenent un parell d'ulleres de sol d'un jugador que roba el banc, en Guy veu Free City a través de la pantalla frontal (HUD) del jugador i intenta posar-se al dia amb Molotov Girl.

Keys i el seu company de feina Mouser, creient que Guy és un pirata informàtic disfressat d'NPC, intenten prohibir-lo del joc sense èxit. En Guy aviat coneix a la Millie al Stash, un complex ben guardat que conté proves del seu codi font. Pensant que Guy és un jugador novell, ella li aconsella que pugi de nivell després del seu intrusió fallida. En avançant ràpidament en el joc completant les missions amb bons actes, Guy es destaca dels altres jugadors i es converteix en una sensació mundial com a "Blue Shirt Guy". Després d'aturar un altre jugador de robar el banc, confiscar les ulleres de sol del jugador en el procés, Guy intenta donar-les a Buddy, que no està convençut.

Guy ajuda a la Millie a escapar de l'Stash després de la seva segona entrada fallida. La Millie està desconcertada quan en Guy la vol besar, ja que aquesta funció no està disponible al joc. Keys revela a Millie que Guy és realment un NPC i que la seva autoconsciència prové del codi d'intel·ligència artificial que conté les preferències personals de Millie que Keys havia inclòs a Life Itself, el joc original que van desenvolupar. Això va portar a Guy a desenvolupar un interès romàntic per Millie, mentre que les seves interaccions amb altres NPC els han portat a desenvolupar l'autoconsciència. Keys accepta ajudar a Millie a recuperar el seu codi abans que Free City sigui esborrat dels servidors de Soonami per donar pas a Free City 2. Quan Millie li diu a Guy la veritat de la seva situació, Guy es frustra amb la seva realitat i trenca la seva relació. Després de parlar amb Buddy, Guy s'adona que hi havia alguna cosa més a la seva realitat.

Amb les connexions d'en Buddy amb els guàrdies de seguretat, tornen a entrar al Stash, i resulta que el jugador propietari del Stash és un fan de Guy, que complintment li dóna les proves, que li dóna a Millie. Com que la popularitat continuada de Guy amenaça el llançament de Free City 2, Antwan ordena un reinici que elimina temporalment els records d'en Guy. Millie restaura la seva sensibilitat besant-lo, i recorda la ubicació de l'illa, l'única part de Life Itself i una prova del codi original de Millie i Keys. Mentre Guy i Molotov Girl viatgen a l'illa, Antwan fa que Mouser intenti matar-los, però els seus intents són subvertits per Keys, que també transmet els esdeveniments. Antwan dispara Keys i envia al joc en Dude, una còpia musculosa i inacabada de Guy desenvolupada per a Free City 2. Inicialment aclaparat, Guy es posa les ulleres de sol a l'Amic, cosa que el distreu i li permet arribar a l'illa. Mentrestant, Antwan destrueix la ciutat destrossant els servidors del joc amb una destral de foc, esborrant en Buddy en el procés, així com acomiadant en Mouser quan s'oposa. Abans que Antwan pogués destruir el servidor final, Millie ofereix un acord per abandonar la seva demanda i lliurar-li els beneficis de la franquícia Free City, a canvi de l'últim servidor, i el codi i els personatges que hi conten; Antwan accepta i els habitants del joc es salven.

Sense el codi de Millie i Keys, Free City 2 és un fracàs catastròfic al llançament, mentre que Antwan és vilipendiat pels mitjans de comunicació i arrestat per robatori i dany criminal. Keys, Mouser i Millie alliberen Free Life utilitzant el seu codi recuperat, inclosos Guy, Dude i els altres personatges de Free City. En el joc, Guy revela a la Millie que el seu codi és, de fet, una carta d'amor per a ella de Keys. La Millie deixa el joc, i ella i Keys comparteixen un petó. Mentrestant, Guy es retroba amb Buddy i comencen a viure les seves pròpies vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada