Bloc personal,

dissabte, 6 de novembre del 2021

Sra (2001)
(El mundo de Edena - 5)

[160]

Valoració



Fitxa tècnica

Moebius (guió, dibuix, tinta i color)
(Sra - Sra)

[ Còmic europeu ] (ed. 2003)
Norma Editorial

64 pàgines - 230 x 310 mm

Sinopsi

Whakoom:
“La Paterna i Burg lluiten per controlar el somni d’Stel amb la finalitat de trobar Atana.”

Crítica

Experimentació de color amb ordinador… fallida?

És evident que està provant a treballar el color amb l’ordinador. Pot aconseguir coses que serien bastant complexes d’aconseguir de manera manual, però li falta justament aquest toc humà. Està bé, perquè pots veure una psicodèlia de colors que, sense l’aprenenatge de l’assaig / error no seria possible, però li falta la calidesa del traç.

El Moebius més metafísic i més oníric. Per mi, se’n va bastant de la història i vol reconduir-la o tancar-la sense necessitat.

Els salts en el temps per anar dibuixant més parts d’aquesta història (1983, 1988, 1990, 1994 i 2001) semblen que sigui una manera d’allargar-la més del necessari sense tenir una idea clara de cap on es vol anar. Al menys això és el que penso jo, des de la perspectiva del pas dels anys i veient la totalitat de la història.

Resum (amb espòilers)

Coneixem la palla mental dels somnis d’Steel. La part que vol control·lar la Paterna a través de la màquina i la part que mostra Burg a través de les fades per tal que desperti del somni.

Al final sembla l’episodi final de Los Serrano… tot ha estat un somni? Fins i tot la mateixa Atana en cap moment ha existit. Una vegada més, com tots els volums de la sèrie, final obert per una possible continuació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada