Bloc personal,

dissabte, 27 de novembre del 2021

Ore Monogatari!! (2015) S01
(My Love Story!!)

[170]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Morio Asaka
Guió: Natsuko Takahashi, Kazune Kawahara (història/manga)
Veus de doblatge: Takuya Eguchi, Megumi Han, Nobunaga Shimazaki

[ Animació, comèdia, romanç, shôjo ] 24 capítols de 22 min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Una noia petita i bonica i un noi grandot però d'aspecte senzill i dolç s'enamoren. Prevaldrà la seva relació?”

Crítica

Simple, senzilla, innocent, lineal, divertida, simpàtica i graciosa. Que bé que m’ho he passat!

Quina bona estona que he passat amb aquesta sèrie (adaptació d’un manga de 13 volums de Kazune Kawahara –història– i Aruko –dibuix–) tant ben feta.

Tot està bé: història, animació, música… No hi han espectatives per valguin: un shôjo que acompleix tot allò que promet!

Contrast de personatges expressament buscat i aconseguit. Em sorprèn la cara de nina inflable de la noieta.

Resum (amb espòilers)

Gouda Takeo és un estudiant de primer any de preparatòria. Aproximadament, pesa 120 kg i fa 2 metres d'alçada. Ell passa els seus dies pacíficament amb el seu amic de la infància súper popular amb les noies però insensible, Sunakawa. Un matí, al tren camí cap a l'escola, Takeo salva una noia anomenada Yamato que estava sent assetjada per un pervertit. Podria ser aquest l'inici de la primavera per a Takeo?

1. Takeo Gōda és un nen gran semblant a un goril·la que, tot i ser admirat pels seus companys masculins, ha tingut poca sort amb el romanç. Totes les noies de les quals s'enamoren acaban enamorant-se del seu millor amic, Makoto "Suna" Sunakawa, que sempre rebutja els seus afectes. Poc després d'entrar a l'escola secundària, Takeo rescata una noia anomenada Rinko Yamato de ser molestada al tren. Acaba sent suspès de l'escola després de colpejar l'agressor a la comissaria. Rinko, agraïda pel seu rescat, s'interessa per Takeo i s'ofereix a fer-li diverses delícies, tot i que Takeo assumeix que la Makoto és la que li agrada.

2. Takeo intenta esbrinar el misteri darrere de Makoto, que mai no ha mostrat cap interès per les noies tot i ser popular entre elles. Quan els dos es retroben amb Rinko, Takeo, convençut que Makoto és la que li agrada, li explica totes les vegades que Makoto l'ha ajudat. Més tard, després que la parella intercanviés dades de contacte amb Rinko, una gran biga de construcció s'estavella cap a Rinko, obligant a Takeo a intervenir per protegir-la. Tot i que en Takeo els va instar a posar-se en seguretat, en Makoto i en Rinko es queden enrere per ajudar a aguantar la viga fins que arribi l'ajuda. Després, Rinko demana trobar-se amb Takeo sense Makoto, tot i que Takeo assumeix que està buscant consell sobre la seva relació amb Makoto.

3. Quan Rinko es troba amb Takeo, ella s'enfada quan tot el que fa és parlar amb Makoto. Quan Takeo ve al seu lloc per demanar consell, en Makoto li diu clarament a Takeo que ell és de qui està enamorat en Rinko, aclarint qualsevol malentès que hagués tingut. Makoto aclareix a més que la raó per la qual ha rebutjat totes les noies que li han confessat és perquè totes van insultar a Takeo a les seves esquenes. Quan Rinko s'acosta, Makoto amaga Takeo sota el seu llit i fa que Rinko expressi clarament els seus sentiments per Takeo una i altra vegada perquè ho entengui, després de la qual cosa Takeo i Rinko es confessen correctament cara a cara i comencen a sortir.

4. La Rinko convida a en Takeo a portar alguns dels seus amics, Makoto inclòs, a una trobada de solters amb alguns dels seus amics, que es veuen sorpresos pel nou xicot de Rinko. A mig camí de la trobada, la Rinko s'enfada i fuig quan ella i la Takeo escolten les seves amigues, l'Aya i la Nanako, la mala boca Takeo a les seves esquenes. Takeo la posa al dia, afirmant que no li importen les coses dolentes que la gent diu d'ell perquè està content que Rinko hagi estat dient coses bones sobre ell. Just aleshores, esclata un incendi a l'edifici on s'estava celebrant la reunió, amb l'Aya i la Nanako encara atrapades dins. Takeo s'apressa a salvar-los, però ell mateix queda atrapat sota unes runes després que les noies hagin escapat sanes i segures. No obstant això, gràcies a una encoratjadora trucada telefònica de la Suna, la Takeo guanya forces per aixecar-se i escapar de l'edifici saltant per la finestra del segon pis, després de la qual cosa els amics de Rinko ara el veuen tan genial com ella.

5. A mesura que corre la veu a la classe sobre la relació de Takeo i Rinko, Takeo salva d'un nen que s'ofega en el seu camí cap a una altra cita. La parella passeja pel parc a la nit, on sembla que en Takeo es perd algunes subtils pistes de Rinko. En Makoto rep la visita de la seva germana gran Ai, que es sorprèn de saber que Takeo té una xicota, després d'haver estat enamorada d'ell. L'endemà, Ai es porta a la propera cita d'en Takeo per conèixer en Rinko, que es sorprèn quan s'assabenta que va fer malbé les galetes que va cuinar. La Rinko se sent alleujada perquè en Takeo els agraden de totes maneres, però es desanima quan esmenta com de pura és, cosa que Ai vol descobrir. En adonar-se que en Takeo s'adona de la seva pròpia densitat i fent l'esforç d'intentar entendre la Rinko, Ai s'ofereix a parlar amb Rinko sobre el que la molesta.

6. Mentre Takeo estudia el manga shoujo amb l'esperança d'entendre millor les noies, la Makoto i l'Ai es troben amb la Rinko, que confessa que vol ser més íntima amb Takeo, però té por de dir-li-ho perquè pensarà que és impura. Deixant de banda la seva pròpia felicitat, l'Ai anima a la Rinko a dir-li a Takeo com se sent realment, després li va dir a la Makoto com es va enamorar de Takeo. Posant-se al dia amb Rinko, Takeo escolta cadascuna de les seves petites demandes, acceptant-les sense arguments. Aleshores, Rinko confessa que anteriorment va mentir unes quantes vegades per tal de tenir una excusa per seguir veient a Takeo, cosa que fa que Takeo sigui encara més feliç. Aquella nit, mentre l'Ai torna a casa, la Rinko veu la seva primera estrella fugaç mentre Takeo demana a Makoto que practiqui a besar amb ell, cosa que es troba amb una resistència inútil.

7. Takeo accepta unir-se al club de judo durant un mes per ajudar-los en un proper partit contra una escola rival, tot i que això li donarà menys temps per passar amb Rinko. Aquest temps es redueix encara més quan Takeo demana a Rinko que no es trobi amb ell a la nit per por per la seva seguretat. Mentre la Rinko s'absté de veure en Takeo per evitar interferir amb el seu entrenament, li explica a en Makoto els motius pels quals es va enamorar d'en Takeo. El dia del partit, l'oponent d'en Takeo, en Tsuyoshi Iwayama, sent que Takeo s'hauria suavitzat per tenir una xicota, però Takeo aconsegueix demostrar el contrari i guanya el partit per al seu equip utilitzant la força que va guanyar en Rinko.

8. Mentre es pregunta què fer per l'aniversari de Rinko el 15 de juny, Takeo s'assabenta de la seva mare que es convertirà en germà gran el gener. Afirmant que té alguna cosa més a fer el dia de l'aniversari d'en Rinko, en canvi, en Makoto ajuda a Takeo amb els seus plans per a l'aniversari d'en Rinko, divertint-se molt amb els seus propis records que els seus suggeriments aporten. Quan Takeo agafa una feina a temps parcial en una cafeteria per guanyar diners per a un regal per a Rinko, s'assabenta que el pare de Makoto havia estat hospitalitzat i s'ha de sotmetre a una cirurgia el 15 de juny. Quan Makoto insta a Takeo a no abandonar els seus plans amb Rinko per acompanyar-lo, Takeo decideix respectar els seus desitjos.

9. El 15 de juny, després d'haver despedit en Makoto, Takeo comença la seva sortida d'aniversari amb Rinko, seguint el pla que en Makoto li havia plantejat. Després de passar el dia jugant a bitlles i anar a un restaurant elegant, Takeo continua pensant en Makoto i li explica a Rinko la cirurgia del seu pare. Entenent els desitjos d'en Takeo, Rinko l'anima a visitar en Makoto i quedar-se al seu costat durant la cirurgia del seu pare. Després de la cirurgia amb èxit, Takeo i Makoto troben que Rinko els espera, gaudint del seu aniversari malgrat el canvi sobtat de plans.

10. Takeo i Rinko van a un pícnic a les muntanyes per compensar l'interrupció del seu aniversari. Quan un falcó intenta robar el fermall que Takeo havia comprat per a Rinko, la parella acaben caient de la muntanya, aterrant amb seguretat gràcies als esforços d'en Takeo però acabant en una part desconeguda del bosc. Mentre la parella intenta tornar a la civilització, en Rinko s'angoixa per haver de passar la nit sol amb Takeo. Aquella nit, mentre en Takeo s'adorm, Rinko decideix fer-li un picoteig a la galta. L'endemà al matí, Takeo i Rinko es troben amb unes bestioles del bosc abans d'arribar a la vora de la carretera, després del qual poden tornar a casa amb seguretat.

11. Rinko convida en Takeo i els seus amics a unir-se a ella i als seus amics a la platja. Mentre els amics de la Rinko l'encoratgen a fer saltar el cor del seu xicot amb un vestit de bany nou, la Takeo continua decidida a mantenir l'experiència de la platja només per nedar i evitar mirar-la d'una manera lasciva. Rinko comença a sentir-se avergonyida pels seus intents fallits d'apropar-se més amb Takeo, però els dos finalment arriben a compartir una visió romàntica de la posta de sol junts, encara que s'interrompen abans de poder compartir el seu primer petó.

12. En sentir que Rinko volia anar a la mateixa universitat que ell, Takeo demana a Makoto que l'ajudi a preparar-se per a un proper examen de referència perquè pugui anar a la universitat que en Rinko escollia. Quan Rinko ve per ajudar a Takeo amb els seus estudis, els pares d'en Takeo prenen mesures addicionals per deixar una bona impressió a la xicota del seu fill, el que va fer que Takeo porti els seus estudis a l'habitació d'en Makoto. Durant l'examen, Takeo aconsegueix superar la prova amb confiança amb el que ha après, només per descobrir que ha escrit totes les seves respostes en els llocs equivocats i, tot i que s'afanya a corregir el seu error, acaba amb males notes. Com que Rinko assegura a Takeo que tots dos poden anar a una altra universitat junts, assenyala que la universitat per a la qual Takeo va fer l'examen era en realitat una universitat per a dones i ell no hauria pogut anar-hi de totes maneres, cosa que Suna havia sabut durant tot el temps.

13. Takeo i Rinko fan una sortida sorpresa d'aniversari per a en Makoto, amb Takeo tractant-los a tots dos. Mentre es troba al lloc de treball d'en Takeo, el grup coneix a Hayato Oda, un dels coneguts d'Ai de la universitat que va venir a veure el noi pel qual el va rebutjar. Més tard, després que Takeo es preocupa perquè Rinko rebutja un viatge a un parc d'atraccions, Ai i Hayato fan que Rinko reveli que és cautelosa amb un rumor que fa que les parelles que hi van a trencar-se. Atès que el maldecap sembla que només s'aplica a les cites, Hayato suggereix que en facin una sortida grupal amb tothom. Aquella nit, Hayato passa la nit a casa d'en Takeo, on explica com es va enamorar d'Ai. L'endemà al matí, Hayato revela a Ai les seves intencions de separar a Takeo de Rinko perquè pugui confessar-li els seus sentiments.

14. Mentre és al parc d'atraccions, Hayato s'emporta en Rinko i en Makoto amb ell per donar-li l'oportunitat a Ai d'estar sol amb Takeo. Mentre els dos van a una persecució d'oca salvatge buscant-los, l'Ai s'acosta a confessar-li a Takeo, però finalment decideix no, sentint que el seu desconeixement és el que li agrada d'ell. En comptes d'això, anima a Rinko a ignorar el mal i veure la desfilada del vespre amb Takeo.

15. Takeo està participant al proper festival esportiu a l'equip de relleus suec de la classe. L'equip es troba amb problemes quan una de les seves corredores ràpides s'esquinça el turmell i és substituïda per la Mariya Saijou, més lenta. Sent que la Mariya no és tan lenta com tothom diu que és, Takeo comença a entrenar-la per córrer més ràpid i acaba motivant-la accidentalment a córrer més ràpid només perquè tenia por que en Takeo, molt més ràpid, l'atropellaria. El dia del festival, la Mariya s'envia, però en Takeo l'anima a donar-li la batuta, la qual cosa permet que l'equip guanyi per golejada. Després, la Mariya li dóna una tovallola a Takeo com a regal d'agraïment, cosa que fa que Rinko es preocupi perquè pugui ser una rival dels afectes d'en Takeo. Uns dies més tard, després que en Takeo l'ajudi amb un turmell torçat, la Mariya li diu a en Takeo que li agrada com a persona i li demana ser deixeble seu, donant una mica d'alleujament a Rinko.

16. Takeo i els altres conviden a la Mariya a unir-se a ells en un festival que se celebra a una universitat, amb Rinko i Mariya unint-se per la seva admiració per Takeo. Més tard, en Makoto s'adona que els sentiments de la Mariya cap a Takeo són realment romàntics, dient-li que mantenir-los dins només li farà mal. Estimulada pel consell d'en Makoto, la Mariya confessa els seus sentiments a Takeo, sent rebutjada en el procés. Després d'això, en Takeo s'adona que la raó per la qual en Rinko no s'hauria de preocupar per ell no és perquè suposadament sigui impopular entre les noies, sinó que no té ulls per a cap altra noia que no sigui Rinko. Takeo reafirma el seu amor per Rinko mentre segueix sent bon amic de la Mariya.

17. Mentre es prepara per a una festa de Nadal, Takeo s'assabenta que el seu amic Osamu Kurihara espera confessar-se a la Nanako, amiga de Rinko. Takeo i Rinko decideixen fer el possible per unir-los. Durant la festa, però, la personalitat excessivament agressiva de la Kurihara acaba enutjant a la Nanako, que s'acaba arrancant quan fa intervenir en Takeo per protegir-la dels delinqüents en comptes de protegir-la ell mateix. Després de rebre un fort estímul per part d'en Takeo, en Kurihara aconsegueix una estrella a la part superior d'un arbre de Nadal gegant per demostrar-se a Nanako, i els dos finalment es confessen.

18. En sentir com l'Osamu i la Nanako ja s'han besat, Takeo contempla esperar el moment adequat per besar a Rinko, mentre que la Rinko rep consells de Makoto i Ai sobre com intentar besar-lo ella mateixa. El dia d'Any Nou, l'aniversari d'en Takeo, Rinko va amb Takeo a una visita al santuari abans de venir al seu lloc, on els visiten molts dels vells amics de Takeo. Després de passar una estona sol, en Rinko s'aconsegueix el coratge de besar a Takeo mentre té els ulls tancats i demana el seu desig d'aniversari. Només després de parlar amb en Makoto, Takeo s'adona que l'han fet un petó i immediatament es dirigeix ​​​​a casa de Rinko per fer un segon primer petó.

19. La Rinko escolta de la mare d'en Takeo, Yuriko, sobre el naixement d'en Takeo i com es va convertir en sobreprotector amb ella. Takeo li explica a Rinko que tenia 4300 grams (9 lliures 5 unces) al néixer, i Rinko li diu a Takeo que va néixer prematurament i que pesava menys de 2000 grams (4 lliures 4 unces) i que s'havia de mantenir en una incubadora. Quan Takeo es preocupa perquè la Yuriko sigui tan activa prop del final del seu embaràs, el seu pare Yutaka parla de com es va enamorar d'ella. Poc després de protegir una altra dona embarassada perquè no caigui per unes escales, la Yuriko sent un mal d'estómac i ha de ser hospitalitzada, deixant a Takeo comprensiblement preocupat. Quan Rinko i Makoto entren per donar-li suport a Takeo, la Yuriko entra en part, amb Takeo ajudant a portar a la Yuriko quan ofereix la seva cadira de rodes a una altra dona embarassada. Amb l'ajuda de l'encant de naixement segur que li va donar Rinko, Yuriko dóna a llum una nena gran però sana, Maki, que amb 4200 grams (9 lliures 3 unces) és només una mica més petita que Takeo. Rinko declara feliçment que vol treballar amb nens, ja sigui com a llevadora o com a mestra d'infantil.

20. Quan s'acosta el dia de Sant Valentí, la Rinko convida a tots els seus amics a fer xocolata junts el dia 13, mentre que els amics de Takeo demanen passar l'estona amb les noies el dia 14. Quan les noies i els nois es troben el dia 14, en Takeo s'emociona massa amb la xocolata que rebrà de Rinko, només per quedar sorprès quan ella marxa a casa d'hora sense donar-li cap. Takeo suposa que les galetes que va rebre abans eren de fet la xocolata en qüestió i es penedeix de no haver-la assaborit, només perquè la Rinko va aparèixer amb la seva xocolata adequada que va preparar especialment per a ell. La Yuriko acaba recriminant a Takeo per despertar constantment en Maki amb els seus crits d'alegria.

21. Takeo es troba amb una noia anomenada Yukika Amami, que està enamorada de Makoto des del parvulari, però que no ha tingut el coratge de parlar amb ell durant els últims deu anys. Quan se li dóna l'oportunitat de parlar realment amb en Makoto, Yukika acaba deixant escapar la seva confessió immediatament. Reconeixent-la com la noia que li regala un Sant Valentí anònim cada any, Makoto accepta intercanviar detalls amb Yukika per tal de conèixer-la millor abans de prendre una decisió. Mentre la Yukika continua lluitant per parlar correctament amb en Makoto, la Rinko ofereix el seu propi consell, suggerint que tots van junts al zoo.

22. Durant la seva sortida al zoo, la Yukika continua lluitant per parlar directament amb Makoto, però finalment aconsegueix una conversa informal. Més tard, Yukika aconsegueix guanyar un concurs de proves amb en Makoto, aconseguint parlar molt més amb ell durant la resta del dia. L'endemà, però, la Yukika es convence que en Makoto només la va acompanyar per bondat i no per amor, sentint que només hauria de rendir-se i trencar els seus vincles amb tothom. No volent que les coses acabin així, en Takeo i en Rinko l'aconsegueixen, ajudant-la a entendre els seus sentiments. Després, en Makoto li fa un regal a Yukika a canvi dels bombons que li donava cada any, rebutjant-la correctament i deixant-li records feliços.

23. Durant les vacances de primavera, Rinko fa una feina a temps parcial en una pastisseria, cridant l'atenció de l'ajudant de la botiga, Kouki Ichinose. Mentre s'acostuma a la feina, en Rinko ajuda a la Kouki a vendre algunes de les seves pròpies idees de pastissos, que comença a malinterpretar com que ella té sentiments per ell. Això provoca una certa gelosia per part de Takeo, ja que en Kouki comença a parlar amb Rinko per nom, cosa que Takeo encara no ha fet ell mateix. En descobrir que Takeo és el xicot de Rinko, en Kouki intenta convèncer-lo perquè trenqui amb ella, creient-se que és el millor home per a ella. En Takeo es preocupa perquè en Kouki pugui tenir raó, sobretot després de veure'l donant un aixecament a Rinko al seu cotxe. Kouki demana a Rinko que l'ajudi en un concurs de pastisseria.

24. Rinko s'ofereix a treure Takeo el seu dia lliure, només per haver de cancel·lar-ho a petició d'en Kouki. Quan Takeo comença a preguntar-se si està bé estar amb Rinko, les seves amigues li asseguren que Rinko el va triar per qui és, reforçant la seva determinació de no perdre en Kouki. En Kouki, resolent guanyar el concurs de pastisseria i confessar els seus sentiments cap a Rinko, en Kouki s'inspira amb les exaltacions de Rinko sobre Takeo per crear un dolç únic per al concurs. El dia del concurs, en Kouki acaba deixant les seves eines per fer pastissos a la botiga, així que en Rinko li demana a Takeo que se les porti abans que comenci el concurs. Gràcies al suport tant de Rinko com de Takeo, en Kouki aconsegueix guanyar la medalla d'or i fa la seva confessió a Rinko, que opta per quedar-se amb Takeo i assegura en Kouki que va guanyar pel seu propi esforç. Després, Takeo comença a trucar a la Rinko pel seu nom de pila, fent que la seva relació sigui un petit pas més enllà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada