Bloc personal,

dimarts, 9 de novembre del 2021

Finch (2021)

[1116]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Miguel Sapochnik
Guió: Craig Luck, Ivor Powell
Actors: Tom Hanks, Caleb Landry Jones, Marie Wagenman

[ Drama, ciència ficció ] 1h 55min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“En una terra postapocalíptica, un robot, construït per protegir la vida de l'estimat gos del seu creador, aprèn sobre la vida, l'amor, l'amistat i què significa ser humà.”

Crítica

Ni AppleTV+, ni Tom Hanks que valguin: un puto bluf!

Anava a explicar el perquè no m’ha agradat, però tampoc vull perdre més temps del que ja he perdut veient la pel·lícula fins el final… és que no s’aguanta per enlloc…

Resum (amb espòilers)

Han passat deu anys des que una erupció solar va destruir la capa d'ozó, augmentant les temperatures a 150 graus Fahrenheit (70 graus Celsius) i convertint el planeta Terra en un erm en gran part inhabitable cremat per la radiació ultraviolada i subjecte a esdeveniments meteorològics extrems. Un dels pocs supervivents, l'enginyer de robòtica Finch Weinberg, viu sol amb el seu gos Goodyear i un robot ajudant Dewey en un laboratori subterrani de St. Louis, propietat de l'empresa per a la qual treballava abans del cataclisme. Finch només s'aventura a fora per buscar subministraments amb un vestit de protecció resistent a la calor i als ultraviolats.

Morint d'una malaltia no revelada, Finch està treballant en la creació d'un company robot humanoide més avançat per tenir cura del seu gos un cop se n'hagi anat. Finch l’alimenta de volums de coneixement enciclopèdic, inclòs un manual per a l'entrenament i la cura dels gossos. Tanmateix, Goodyear inicialment no confia en el robot (que finalment tria el nom de Jeff).

Quan una tempesta massiva s'acosta a St. Louis, i es preveu que duri 40 dies, Finch, Jeff, Dewey i Goodyear van marxar en una autocaravana molt modificada cap a San Francisco. A causa de la sortida precipitada, només el 72 per cent de les dades es van poder carregar a Jeff i té la capacitat mental d'un nen. Malgrat que el seu estat empitjora, Finch intenta ensenyar a Jeff algunes lliçons valuoses sobre la vida i com protegir Goodyear. El comportament curiós d'en Jeff diverteix i frustra a Finch, i a mesura que Jeff mostra més iniciativa, s'ensopega sense voler amb una trampa que destrueix a Dewey, i la seva autocaravana és perseguida per un cotxe desconegut. Tanmateix, Finch perdona a Jeff després d'ajudar el seu vehicle a ser avançat, malgrat un error de pànic en el judici de Finch.

Apropant-se al seu destí, la radiació UV ha baixat prou perquè Finch pugui sortir al sol sense un vestit protector. Passa una tarda fora amb Jeff, ensenyant-li a jugar a buscar amb Goodyear abans de morir en silenci. Jeff i Goodyear es dirigeixen a San Francisco, trobant la ciutat habitable però deserta, i es proposen trobar els humans supervivents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada