Bloc personal,

dissabte, 6 de novembre del 2021

The Croods: A New Age (2020)

[1112]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Joel Crawford
Guió: Kevin Hageman, Dan Hageman, Paul Fisher
Veus de doblatge: Nicolas Cage, Emma Stone, Ryan Reynolds

[ Animació, aventura, comèdia ] 1h 35min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“La família prehistòrica dels Crood es veu desafiada per una família rival, els Betterman, que diuen ser millors i més evolucionats.”

Crítica

Justeta per passar l’estona en família…

La segona part d’aquesta pel·lícula de 2013… com passa el temps!

Tinc la mania de titular les pel·lícules en l’idioma que les he vist. El cas és que, aquesta concretament, l’he vist en espanyol (tot i que el 99,9% de pel·lícules que veig, ho són en l’idioma original), però em feia mandra canviar-li el títol i l’he deixat en anglès. Dit queda.

Resum (amb espòilers)

Un flashback mostra la mort dels pares de Guy quan era un nen. Mentre s'ofeguen en quitrà, li diuen que trobi un lloc anomenat "demà". Fa un llarg viatge i coneix un jove Belt abans de portar-lo a passeig. Això finalment condueix a esdeveniments de trobada amb Eep i la seva família.

Els Crood, juntament amb en Guy i les seves mascotes Chunky i Douglas, segueixen buscant un lloc on establir-se, mentre sobreviuen a moltes criatures perilloses pel camí. En Grug està enfadat repetidament pel romanç d'Eep i Guy, per por que es puguin separar de la resta de la manada. Aquesta por s'intensifica després que Guy li proposi a l'Eep que trobin el seu propi "demà" sense la resta dels Croods. Mentre Grug marxa enfadat, aviat es troba amb una paret gegant i hi condueix tota la manada. Aviat queden atrapats en una xarxa i són alliberats pels propietaris de la terra, una parella anomenada Betterman, Phil i Hope, que eren els millors amics dels pares de Guy abans de la seva mort i la desaparició d'en Guy. Els Betterman donen la benvinguda als Crood a la seva casa d'arbres gegant com a hostes de la casa, on coneixen la seva filla i l'antic amic de Guy, Dawn, que immediatament es fa amistat amb Eep. La vida amb els Bettermans es torna degradant per a Grug, ja que els Betterman aviat es revelen que són tecnològicament avançats, més educats i visiblement condescendents amb els Crood, creient que Guy està millor amb ells i traman un pla per aconseguir que Guy abandoni els Croods. Phil finalment porta en Grug a la seva cova secreta, un lloc semblant a una sauna darrere d'unes cascades, on el manipula perquè cregui que Guy hauria de deixar la seva motxilla a canvi que l'Eep es quedi amb la seva família. Mentrestant, l'Hope enfada a Ugga insultant l'estil de vida de la seva família i intenta manipular-la com en Phil, però fracassa, provocant així la decisió d'Ugga i Grug de marxar.

Algun temps després d'això, l'Eep descobreix que Dawn mai ha sortit de l'interior de la paret. Relacionant això amb la solitud a la qual es va enfrontar a la seva cova, l'Eep convenç a la Dawn d'utilitzar Chunky per escapar de la terra i saltar la seva paret per fer un passeig que acaba amb una abella picant a Dawn i fent que la seva mà s'infle. Quan l'Eep la porta de tornada a casa, Guy, en descobrir-ho, la renya per la seva imprudència, acabant amb ell insensiblement anomenant-la una "noia de les coves". Durant el sopar, les tensions augmenten entre els pares, així com en Guy i en Eep, sobretot quan es revela la inflamació de Dawn, que culmina amb que Grug reveli accidentalment el seu acord i el de Phil. Després d'haver tingut prou, els Crood decideixen marxar al matí, però en Guy decideix quedar-se després que ell i l'Eep tinguessin una baralla. Aviat, la terra és atacada per "Punch Monkeys" (de la mida d'un mico però amb una força humana) a causa de que Grug i Ugga mengen un munt de plàtans que els Betterman acaparen al voltant de la seva terra i li han prohibit menjar a Grug. Phil revela que envia els plàtans als Punch Monkeys cada dia perquè deixin els Betterman sols i com que Grug i Ugga se'ls menjaven, els Punch Monkeys es molesten i segresten Grug, Phil i Guy i els porten a la seva terra natal.

A mesura que els homes són agafats, els Croods i Bettermans restants marxen per rescatar-los, però finalment queden abandonats a una illa plena d'Aranyes Llop, llops amb les característiques dels aràcnids. Durant el seu temps junts, l'Hope finalment es trenca, atacant els Croods i fugint. No obstant això, durant una trobada amb els Wolf-Spiders, s'assabenta de l'error de les seves maneres i accepta els Croods. Quan s'assabenten de la ubicació dels homes, s'anomenen "The Thunder Sisters", després d'un clan exclusiu per a dones en què Gran estava quan era més jove. A la casa de Punch Monkey, Grug, Guy i Phil aviat descobreixen que la desviació d'un riu de Phil per regar la seva granja, sense saber-ho, va privar els Punch Monkeys del seu subministrament d'aigua i que els Punch Monkeys necessiten els plàtans no només per menjar, sinó per oferir-los a un un gran monstre primat anomenat Mandrilla Espinosa amb l'esperança d'apaivagar-lo. Els Punch Monkeys fan que Grug i Phil lluitin a l'estil de gladiadors per veure qui serà el sacrifici i quan es desgasten mútuament, intercanvien els seus amargs sentiments entre ells, fent que Guy es penedeixi del que va dir durant la caiguda del seu i de l'Eep.

Aviat, els Punch Monkeys vesteixen els tres homes de plàtans per sacrificar-los a la gegant Spiny Mandrilla. Grug i Phil demanen disculpes pel seu mal comportament i per haver pressionat en Guy, però just quan estan a punt de menjar-se'ls, les Germanes del Thunder apareixen per rescatar-les. Una batalla llarga i perillosa acaba amb Guy i Eep en un canelobre de calavera gegant on es reconcilien i l'utilitzen per derrotar a la Mandrilla Espinosa utilitzant el foc per tallar les cordes i enviar la calavera a l'abisme de sota. La Mandrilla Espinosa torna a sortir de les profunditats i agafa l'Eep pel seu "punt de cacauet", que fa servir com a falange protèsica, i la treu, fent que el monstre caigui en picat i permet que les famílies escapin.

Amb les seves diferències finalment resoltes, els Betterman permeten que els Crood visquin a la seva terra com a veïns, i Guy s'adona que Eep és el seu "demà" i ell i Eep aviat es traslladen a una de les habitacions dels Betterman junts que Grug aprova i el Punch. Els micos es converteixen en els seus veïns del costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada