Bloc personal,

divendres, 5 de novembre del 2021

Hibike! Euphonium (2016) S02 (Sound! Euphonium 2)

[169]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Tatsuya Ishihara, Naoko Yamada
Guió: Jukki Hanada, Nikki Asada (novel·les)
Veus de doblatge: Tomoyo Kurosawa, Ayaka Asai, Moe Toyota

[ Animació, comèdia, drama, slice of life ] 13 capítols de 24 min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“La Kumiko, una noia sense gens d’ambició, decideix canviar-se ara que ha començat la seva vida a l'institut i intenta deixar de banda la seva afició, tocar l'eufoni a l'orquestra, però de totes maneres no l'oblida totalment.”

Crítica

Una altra mini-marató per veure-la sencera…

Menys CG que en l’anterior temporada, però un gran nivell de qualitat en el contingut. En la meva opinió, és clar.

Llegeixo ara que tinc quatre pel·lícules pendents de veure… se’m gira feina!:
• Sound! Euphonium: The Movie – Welcome to the Kitauji High School Concert Band (2016) (entre primera i segona temporada)
• Sound! Euphonium: Todoketai Melody (2017)
• Liz and the Blue Bird (2018)
• Sound! Euphonium: The Movie – Our Promise: A Brand New Day (2019)
(sembla que hi havia prevista una tercera temporada per 2019, però sembla que la COVID-19 la va enviar a fer orris)

Resum (amb espòilers)

Mentre la banda de vent de Kitauji celebra passar a les regionals, Kumiko nota que una noia desconeguda de la seva edat abandona la sala de concerts. Més tard, Kumiko s'uneix a la Reina i participa en les sessions d'entrenament del matí, a més de les reunions habituals del club. En el seu primer, Kumiko coneix l'única oboista de la banda, Mizore Yoroizuka, que és la primera estudiant que arriba cada matí. El mateix dia, Taki revela que ha convidat el seu company d'universitat Hashimoto, un percussionista professional, a instruir la sessió de percussió prèvia a la competició regional, i la noia que Kumiko va veure al concert, una flautista anomenada Nozomi Kasaki que va deixar el club. durant l'enfrontament entre estudiants seriosos i relaxats l'any anterior, s'acosta a la secció de baix durant les seves seccions per demanar permís a l'Asuka per unir-se a la banda. Asuka es nega. Nozomi resulta que prové de la mateixa escola secundària que la Mizore, i s'entén que els dos són amics, però la Mizore està molesta en sentir a Nozomi tocar la seva flauta des de la distància. Mentre veu els focs artificials en un festival local amb la Reina, Kumiko reflexiona sobre per què algú que estima la música tant com la Nozomi decidiria renunciar-hi.

Els membres de la banda es fan una pausa abans d'embarcar-se en un camp d'entrenament. La Kumiko i els seus amics van a la piscina, però acaben trobant-se amb diversos senpai del club, inclosa la Nozomi, que li explica les seves experiències l'any passat i per què sent que necessita el permís de l'Asuka per unir-se a la banda. La Kumiko s'ofereix a preguntar a l'Asuka per què no deixa que la Nozomi es torni a unir. Un cop comença el camp d'entrenament, en Taki revela que, a part d'Hashimoto, ha demanat a un altre antic company de classe, Niiyama, que tutori els vents de fusta. Els estudiants es pregunten si la Niiyama és la xicota d'en Taki, descoratjant la Reina. Aquella nit la Kumiko té trobades amb la Natsuki, que explica per què vol ajudar a la Nozomi, i amb la Mizore, que diu que odia les competicions.

La banda s'instal·la en un horari d'assaig Spartan mentre el campament continua. La Taki aprova que Kumiko interpreti el paper amb què va tenir problemes la temporada anterior en concert amb l'Asuka, però el solo d'oboè de la Mizore és criticat per Hashimoto, que l'anima a mostrar més emoció. La Kumiko s'acosta a l'Asuka sobre Nozomi, i l'Asuka li explica que es nega a Nozomi per culpa de la Mizore, que com a únic oboeista és crucial per a les possibilitats de la banda a la propera competició. La banda es reuneix aquella nit per tocar amb focs artificials, i en Kumiko s'assabenta per Hashimoto que en Taki s'havia casat i encara està dol la pèrdua de la seva dona. Més tard, Kumiko es reuneix i es reconcilia amb Yuuko per les seves preocupacions per Mizore i els seus sentiments complicats a les competicions.

Un cop acabat el camp d'entrenament, la Nozomi ve a agrair els seus esforços a la Kumiko i després decideix visitar la sala del club i saludar a la Mizore. Kumiko intenta evitar que es trobin, però sense èxit, i la Mizore fuig. La Kumiko i la Yuuko busquen a l'escola la Mizore, que revela que encara pensa en la Nozomi com la seva única amiga (per a la frustració de la Yuuko) i es preocupa perquè la Nozomi deixi de sortir sense dir-li-ho perquè a la Nozomi no li importa. Nozomi és introduït i els dos es reconcilien; després, l'Asuka comenta que la Mizore és calculadora i egoista, enfadant la Kumiko.

Kitauji es prepara per a les regionals de Kansai, amb Nozomi que s'ha tornat a unir a la banda. Mentre són allà, escolten que Rikka no ha progressat i ha guanyat la plata. Els membres de la banda es relacionen mentre esperen a les ales; Asuka fa un discurs sobre voler que la música de Kitauji soni per tot el país als nacionals, la Mizore promet tocar per a Nozomi i la Reina es compromet a tocar per a Kumiko. Després de la seva actuació, Kitauji guanya l'or i és escollit per passar als nacionals. La Kumiko li pregunta a la Mizore si encara odia les competicions, a la qual cosa la Mizore respon que li agraden a partir d'ara.

La banda de Kitauji toca una peça al festival cultural de l'escola, juntament amb els membres que no han fet les audicions. En veure la Reina frustrada perquè altres estudiants s'enamoren de Taki, la Kumiko reflexiona que no pot parlar-li de la dona d'en Taki. La Reina convida a la Kumiko a l'exposició de la seva classe, una casa embruixada, i allà es troba amb Shuuichi, cosa que fa que en Kumiko torni a ser burla de la seva enamorament per ella. Més tard, un tifó colpeja la regió i la Kumiko escolta la seva germana Mamiko dient als seus pares que vol abandonar la universitat per convertir-se en esteticista. Kumiko surt a passejar per escapar de la tensió de casa i es troba amb Taki a la floristeria; mentre la condueix a casa li parla de la seva dona. Més tard, Kumiko escolta de Sapphire el significat de la floriografia del ram que Taki va comprar per a la seva dona indicant que encara l'estima.

Taki organitza que la banda toqui en un concert a l'estació de tren. No obstant això, un dia la mare maltractadora de l'Asuka arriba a l'escola i intenta obligar-la a deixar de fumar per centrar-se en els exàmens; La Kumiko és testimoni de l'altercat al despatx dels professors i veu que la mare de l'Asuka la colpeja. Es corren els rumors que l'Asuka renunciarà, preocupant a tot el club, i tot i que Asuka ho juga com no és un gran problema, pot assistir amb menys freqüència. La Haruka i la Kaori troben la partitura de l'Asuka i s'adonen de quant vol anar als nacionals, i la Haruka parla amb els membres de la banda sobre com tothom ha confiat massa en Asuka i la posa en un pedestal. Asuka arriba a temps per tocar al concert de l'estació, on Haruka té un solo.

Kumiko reflexiona sobre la seva germana, que va ser la seva inspiració original per voler tocar música, i la manera com la seva germana va deixar la banda per centrar-se en els exàmens universitaris. Mentre que els altres membres de la banda estan tranquil·litzats per l'Asuka dient que no els causarà cap problema, Kumiko li pregunta si realment no deixarà, i Asuka la convida a fer els deures junts. Asuka es presenta al club cada vegada amb menys freqüència. Un dia en Kumiko es refreda i se'n va a casa d'hora, trobant-se amb l'Aoi pel camí. Parlen de l'Asuka, i l'Aoi se sorprèn que Asuka tingui circumstàncies tan desordenades, la qual cosa enfada la Kumiko. A casa malalta, Kumiko somia amb els seus primers dies tocant l'eufoni, i es desperta i troba que la Reina la visita. Tots dos escolten junts un CD d'un famós eufonista, però són interromputs per la Mamiko, que els diu que s'aturin; La Kumiko ataca la Mamiko, provocant una discussió. La Mamiko es coneix més tard en Shuuichi, que li explica com la Kumiko volia que la seva germana l'escoltés tocar.

Diversos membres de la banda pressionen la Kumiko perquè faci alguna cosa sobre la situació de casa de l'Asuka durant la seva visita, inclosa la Natsuki, que ha estat escollida per Taki com a acompanyant d'Asuka. Mentre retorna la clau de la sala del club a l'oficina dels professors amb la Reina, en Kumiko expressa exasperació per la situació, però la Reina està d'acord que en Kumiko s'encanta amb les paraules quan més importa. Mentre torna la clau a en Taki, la Reina s'adona d'una foto al seu escriptori amb la dona d'en Taki. L'endemà en Kumiko va a casa de l'Asuka, i Asuka li obre la seva situació: el pare d'Asuka és un famós eufonista a qui la seva mare maltractadora li ha impedit conèixer mai, és qui li va enviar el seu eufoni de petita, i que serà jutge a la competició nacional. Ella volia anar als nacionals perquè la sentís tocar. Tots dos surten a la vora del riu, on l'Asuka juga a la Kumiko.

Després que ella torni de la casa de l'Asuka, la Kumiko i la seva germana es reconcilien mentre preparaven el sopar, admetent que estaven geloses l'una de l'altra. La Mamiko decideix marxar per perseguir els seus somnis. Sabent com la seva germana es va penedir de deixar que els seus pares l'empenyin, Kumiko demana a l'Asuka després de l'escola que es quedi a la banda, esmentant que tothom vol que es quedi. L'Asuka rebutja les afirmacions de la Kumiko i li pregunta si realment pot dir-ho amb seguretat, però la Kumiko diu que ella mateixa vol jugar amb l'Asuka. Els dos són interromputs per l'Aoi trucant a l'Asuka sobre els resultats d'un examen simulat que va fer. Més tard, Asuka torna a la banda de veritat, utilitzant el fet que va anotar entre els 10 primers del país en l'examen simulat com a munició contra la seva mare. Tanmateix, Kumiko s'adona que la Reina ara l'està evitant.

La Kumiko intenta acorralar la Reina sense èxit amb l'ajuda d'Hazuki i Sapphire, només perquè la Reina li demana que torni a pujar al mont Tenran. La Reina revela que està molesta amb la Kumiko per amagar-li la història de la dona d'en Taki. Com que en Taki formava part de la motivació de la Reina per jugar, el xoc continua afectant el seu solo, i ella es reconcilia amb Yuuko quan aquest l'anima. La Reina li pregunta directament a Taki sobre la seva dona, visita la seva tomba juntament amb en Kumiko i decideix ajudar a concedir el desig de Taki de guanyar l'or als nacionals en memòria de la seva dona.

La banda viatja als nacionals. Durant la seva estada a l'hotel, Kumiko i Shuuichi es troben en una màquina expenedora i mantenen una conversa incòmoda, i ell li fa un regal d'aniversari tardà, una forquilla decorada amb el mateix tipus de flors que Taki va comprar per a la seva dona (se li va dir Sapphire que li agrada a Kumiko). ells). La banda toca a la competició. Mentre esperen els seus resultats, s'adonen que no van ovacionar a Taki durant els premis dels directors; La Reina confessa el seu amor en lloc d'una alegria però és incompresa. En Kitauji guanya el bronze, però la Taki passa un missatge a l'Asuka del seu pare, i la Kumiko té un retrobament emotiu amb la Mamiko, que havia vingut a veure'l.

Els alumnes de tercer curs es retiren del club després de la competició. Yuuko és nomenat nou president i Natsuki vicepresident; La Kumiko està frustrada per quant troba a faltar Asuka. Abans de graduar-se, el club fa una festa de comiat per als tercers anys, amb els tercers tocant una peça per als seus júniors i els segon i primer anys tocant el Crescent Moon Dance per als seus sèniors. El dia de la graduació, la Kumiko per fi es pot trobar amb l'Asuka, i confessa que, tot i que al principi la va confondre i no li agradava, ara estima l'Asuka. L'Asuka li dóna a Kumiko la peça que va escriure el seu pare i que va tocar moltes vegades al llarg de la sèrie, "Sound! Euphonium".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada