Bloc personal,

dilluns, 15 de novembre del 2021

No Time to Die (2021)

[1121]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Cary Joji Fukunaga
Guió: Neal Purvis, Robert Wade, Cary Joji Fukunaga
Actors: Daniel Craig, Ana de Armas, Rami Malek

[ Acció, aventura, thriller ] 2h 43min

Sinopsi

IMDb (7,5):
“James Bond ha deixat el servei actiu. La seva pau és de curta durada quan Felix Leiter, un vell amic de la CIA, apareix demanant ajuda i condueix a Bond al rastre d'un misteriós dolent armat amb una nova tecnologia perillosa.”

Crítica

Quina presa de pèl!

Totalment previsible, sense ritme, ni gràcia… i llarga… com no un dia sense pa!

Resum (amb espòilers)

En el passat, una jove Madeleine Swann presencia l'assassinat de la seva mare per Lyutsifer Safin en un intent fallit d'assassinar el seu pare, el Sr. White. Madeleine dispara a Safin, però aquest sobreviu. Ella fuig a un llac congelat proper i cau pel gel, però ell la rescata.

En l'actualitat, després de la captura d'Ernst Stavro Blofeld, Madeleine es troba a Matera amb James Bond. Uns assassins Spectre embosquen a Bond quan visita la tomba de Vesper Lynd. Encara que Bond i Madeleine escapen dels assassins liderats per Primo, ell creu que ella l'ha traït, malgrat les seves súpliques, i la deixa.

Cinc anys després, el científic de l'MI6 Valdo Obruchev és segrestat d'un laboratori de l'MI6. Amb l'aprovació de M, Obruchev havia desenvolupat el Projecte Heracles, una arma biològica que conté nanobots que s'infecten com un virus al tacte i que es codifiquen en l'ADN d'un individu, fent-lo letal per a l'objectiu i els seus familiars, però inofensiu per als altres. Bond s'ha retirat a Jamaica, on és contactat per l'agent de la CIA Felix Leiter i el seu col·lega Logan Ash, que li demanen ajuda per trobar Obruchev. En Bond inicialment declina, però després que en Nomi, un agent de l'MI6 i el seu successor com a 007, li parli del Projecte Hèracles, Bond accepta ajudar a Leiter, per les advertències de Nomi de no interferir.

Bond va a Cuba i coneix la Paloma, una agent de la CIA que treballa amb Leiter. S'infiltren en una reunió de Spectre per a l'aniversari de Blofeld per recuperar Obruchev. Encara empresonat a Belmarsh, Blofeld utilitza un "ull biònic" incorpòs per dirigir la reunió i ordenar als seus membres que matin a Bond amb una "boira nanobot", però en canvi mata a tots els membres de Spectre, ja que Obruchev havia reprogramat els nanobots per infectar-los. Les ordres de Safin. Bond captura Obruchev i es troba amb Leiter i Ash, però Ash, un agent doble que treballa per a Safin, mata a Leiter i escapa amb Obruchev.

Moneypenny i Q organitzen una reunió entre Bond i Blofeld a la presó per intentar trobar Obruchev. Safin visita i obliga a Madeleine a infectar-se amb una dosi de nanobot per matar en Blofeld, ja que ha estat en contacte amb ell des del seu empresonament. Quan Bond es troba amb Madeleine a la cel·la de la presó de Blofeld, la toca i sense saber-ho s'infecta abans que ella marxi. Blofeld confessa a Bond que va organitzar l'emboscada a la tomba de Vesper per semblar com si Madeleine l'hagués traït. En Bond reacciona atacant en Blofeld, provocant sense voler que els nanobots el infectin i el maten.

Bond segueix la Madeleine fins a la seva casa d'infantesa a Noruega i s'assabenta que té una filla de cinc anys, Mathilde, que ella diu que no és seva. Madeleine li diu que quan Safin era un nen, els seus pares van ser assassinats pel seu pare per ordre de Blofeld. Després d'haver-los venjat matant en Blofeld i destruint l'Espectre, Safin continua el seu alboroto amb Ash i el seu seguici perseguint en Bond, Madeleine i Mathilde. Tot i que en Bond mata a Ash i als seus matons, Safin captura a Madeleine i Mathilde.

Q permet a Bond i Nomi infiltrar-se a la seu de Safin en una base de míssils, convertida en una fàbrica de nanobots, en una illa entre Japó i Rússia, on Obruchev està produint en massa la tecnologia perquè Safin pugui utilitzar-la per matar milions de persones. En Bond mata molts dels homes de Safin mentre Nomi mata Obruchev empenyent-lo dins d'una tina de nanobot. Madeleine escapa de la captivitat mentre Safin allibera Mathilde. Nomi s'allunya de l'illa a Madeleine i Mathilde mentre Bond es queda per obrir les portes de la sitja resistents a les explosions de l'illa, convoca un atac amb míssils de l'HMS Dragon per destruir la fàbrica i després mata els homes restants de Safin, inclòs Primo, la ment del qual està fregida.

Safin embosca en Bond, disparant i infectant-lo amb un vial que conté nanobots programats per matar a Madeleine i Mathilde. Malgrat les seves ferides, Bond mata en Safin després d'una baralla i obre les sitges. Parlant per ràdio amb Madeleine, Bond li diu que l'estima i l'anima a seguir endavant sense ell. Madeleine confirma que Mathilde és la seva filla i Bond li respon que sap. Els míssils van colpejar l'illa, destruint la fàbrica de nanobots i matant a Bond.

A l'MI6, M, Moneypenny, Nomi, Q i Tanner beuen junts en memòria d'en Bond. Mentre Madeleine porta la Mathilde a Matera, li parla del seu pare, James Bond.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada