Bloc personal,

dimarts, 2 de novembre del 2021

Quartier lointain (2010) (A Distant Neighborhood)

[1110]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Sam Garbarski
Guió: Jirô Taniguchi (manga Harukanaru machi e), Philippe Blasband, Sam Garbarski
Actors: Pascal Greggory, Jonathan Zaccaï, Alexandra Maria Lara

[ Comèdia, drama, fantasia ] 1h 38min

Sinopsi

IMDb (7,0):
“Un home gran es desperta i descobreix que torna a ser un adolescent.”

Crítica

Pel·lícula francesa que adapta el manga de Taniguchi.

M’ha fet molt il·lusió veure el cameo del mateix Taniguchi al tren, al final de la pel·lícula.

Aquesta versió adapta els detalls d’escolarització i elements de comerç a un poble de muntanya francès. En estructura hi han algunes coses diferentes, normals i ben comprensibles per altra banda, però el que més he notat a faltar són els pensaments del protagonista.

Em fallen bastant les ambientacions que, tot i voler ser fidels a l’època, els passa el mateix que amb la majoria de pel·lícules que volen recrear una època concreta: es veu totalment fals. L’asfaltat del carrer és nou, les voreres de les carreteres estan netes, els cotxes estan nets i pulits –com s’espera d’un col·leccionista de cotxes d’època–, les cases estan impecables… el normal.

Tot i que encara em falta per llegir el segon volum, i per tant la resolució de la història al manga, trobo a faltar el punt de reflexió que fa el personatge de si aquesta il·lusió que està vivint, semblant a un somni, en el moment que ell n’és el protagonista, fins quin punt pot canviar o modificar el futur en general i el seu en particular.

Resum (amb espòilers)

La pel·lícula explica la història de Thomas Verniaz, un home de família de mitjana edat que accidentalment agafa un viatge en tren a la seva antiga ciutat natal i visita la tomba de la seva mare. Thomas és transportat en el temps i descobreix que torna a ser un adolescent, però amb tots els seus records d'adult intactes.

Quan n’és conscient de la nova realitat que l’envolta, primer agraeix poder veure vius i reunits els seus pares i després intenta evitar que el seu pare els abandoni el dia de la celebració del seu aniversari. Mentrestant canvia coses del seu passat al interactuar amb companys d’escola. En el manga aquesta segona part és més apreciada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada