Bloc personal,

dilluns, 22 de novembre del 2021

Kiru (1968) (Kill!)

[1123]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Kihachi Okamoto
Guió: Kihachi Okamoto, Akira Murao, Shûgorô Yamamoto (novel·la Torideyama no jûshichi nichi)
Actors: Tatsuya Nakadai, Etsushi Takahashi, Yuriko Hoshi

[ Acció, comèdia, drama ] 1h 55min

Sinopsi

IMDb (7,5):
“Dos ronin, un exsamurai i un expagès, es veuen atrapats en el complex joc d'assassinat i traïció d'un funcionari local.”

Crítica

Spaghetti western made in Japan!

Autèntic spaghetti western en blanc i negre (és de 1968, estrany fins i tot!), música i il·luminació com si fos talment d’en Sergio Leone, però feta al Japó amb samurais, yakuzas, ronins, shoguns i tota la resta de l’auca.

Molt divertida!

Resum (amb espòilers)

Tatsuya Nakadai interpreta a Genta, un antic samurai que es va desil·lusionar amb l'estil de vida dels samurais i el va deixar enrere per convertir-se en un membre errant de la banda yakuza. Coneix en Hanjirō Tabata (Etsushi Takahashi), un granger que vol convertir-se en samurai per escapar de la seva existència impotent. Genta i Tabata es troben en bàndols oposats de la intriga del clan quan set membres d'un clan local assassinen el seu canceller. Encara que els set, encapçalats per Tetsutarō Oikawa (Naoko Kubo) es van rebel·lar amb el suport del seu superior, Ayuzawa (Shigeru Kōyama), aquest s'envolta contra ells i envia membres del clan a matar-los com a proscrits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada