Bloc personal,

dimarts, 9 de novembre del 2021

Chaos Walking (2021)

[1117]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Doug Liman
Guió: Patrick Ness, Christopher Ford
Actors: Tom Holland, Daisy Ridley, Demián Bichir

[ Acció, aventura, fantasia ] 1h 49min

Sinopsi

IMDb (5,8):
“Dos companys improbables s'embarquen en una aventura perillosa per les dolentes terres d'un planeta inexplorat mentre intenten escapar d'una realitat perillosa i desorientadora on tots els pensaments són vists i escoltats per tothom.”

Crítica

Interessant…

Respecte Finch (2021), sembla que la puntuació a IMDb està al revès. Finch és infumable i rep un 7,0, i Chaos Walking (2021), sense ser cap cosa de l’altre món, és entretinguda, però només rep un 5,8

Resum (amb espòilers)

L'any 2258 dC, els colons del planeta Nou Món, tots homes, han patit una malaltia anomenada Soroll, que fa que tothom es vegi i escolti els pensaments dels altres. Els colons estaven involucrats en una amarga guerra amb l'espècie humanoide nativa coneguda com The Spackle, una guerra que ostensiblement va matar a totes les dones colonitzades mentre la meitat dels homes van sobreviure. Todd Hewitt viu a Prentisstown amb els seus pares adoptius, Ben Moore i Cillian Boyd. Altres residents inclouen el predicador Aaron, l'alcalde de la ciutat David Prentiss i el seu fill Davy. Prentiss ha après a controlar el seu soroll, fent que els seus pensaments siguin difícils de veure i escoltar. Una nau espacial que va perdre el contacte amb la Primera Colònia s'acosta al Nou Món i s'envia una nau d'exploració per investigar el planeta, però s'estavella. Un dia, mentre Todd treballa, veu algú robant i persegueix el lladre només per arribar al lloc de l'accident.[5]

Todd torna a la ciutat i intenta callar, però els altres homes senten i veuen els seus pensaments sobre el vaixell estavellat; es dirigeixen a investigar l'escena de l'accident i escorcollar algunes parts de la nau, però no troben supervivents. Mentre Todd està sol, coneix la Viola, l'única supervivent de l'accident. Es sorprèn veure una noia, com mai no n'havia vist cap. Els homes de Prentisstown capturen Viola i la porten a casa de l'alcalde, on se la qüestiona sobre d'on venia. Prentiss li explica què és el Soroll i què ha passat al seu planeta. Mentre ell marxa per anar a parlar amb els homes, Davy s'encarrega de vigilar-la. En Davy, sense voler-ho, juga amb un dels aparells de la Viola, cosa que fa que faci grans forats a les parets, ajudant a la Viola a escapar.

Durant la fugida de la Viola, escolta a Prentiss parlant d'evitar que la Viola contacti amb la nau mare de la seva colònia, interceptant el seu desembarcament, matant-los mentre encara estan en criodormiment i escorcollar la nau. La Viola s'amaga al graner de la família de Todd, on Todd finalment la troba. Todd intenta amagar la Viola, quan un dels homes de Prentiss arriba a buscar-la. Ben li diu a Todd sobre un altre assentament anomenat Farbranch i li diu que la Viola estarà segura allà.

La Viola s'escapa amb una motocicleta mentre Todd la persegueix en un dels cavalls. Prentiss i els homes arriben a la granja i demanen que la Viola torni perquè creuen que és una espia. Davy mata a Cillian i Ben es veu obligat a unir-se a ells. Mentrestant, Todd aconsegueix la Viola i els dos comencen un viatge cap a Farbranch, acompanyats pel gos de Todd, Manchee. Durant el viatge, Viola revela a Todd que és d'un gran vaixell de colònies que transporta més de 4.000 passatgers i que els seus pares van morir durant el viatge de 64 anys de la Terra al Nou Món. Todd revela que mai va conèixer els seus pares reals. Quan es troben amb un Spackle, en Todd intenta matar-lo en defensa pròpia, però Viola l'atura perquè no sembla perillós. Arriben a Farbranch, que és habitada per homes, dones i nens, alguns dels quals estan disgustats amb la presència de Todd perquè és de Prentisstown.

Todd descobreix el diari de la seva mare, però la Viola li llegeix perquè no pot. El diari revela que les dones no van ser assassinades pels extraterrestres nadius, sinó per Prentiss i els homes de Prentisstown. Els homes no aguantaven no conèixer els pensaments de les dones, quan podien escoltar els seus, la qual cosa les tornava boges. Enfadat, en Todd s'adona que tot el que li havien dit era mentida. Prentiss i els seus homes arriben, de nou exigint Viola. Ben intenta que Todd es rendeixi a Viola, però Todd està enfadat amb ell per mentir. Ben utilitza una imatge de Viola per distreure en Prentiss i els seus homes, mentre que Todd i Viola escapen. Aaron els persegueix. Es troben amb un vaixell i, mentre escapen, l'Aaron mata a Manchee, enfurismant encara més en Todd.

L'endemà, Viola i Todd arriben a les ruïnes del primer vaixell colònia. Hi entren i intenten enviar un senyal a la nau colònia, però l'antena està danyada, així que Todd intenta reparar-la. Quan Prentiss i els seus homes arriben, Todd es lliura, ja que Prentiss manté Ben com a ostatge. L'Aaron entra per matar la Viola, però ella l'immola amb un dels seus aparells. Todd apareix, però Prentiss dispara a Ben. Todd va cap a ell i, sense que Prentiss ho sap, Ben li dóna un ganivet. Todd es compromet a Prentiss, però ell fa servir il·lusions de si mateix per distreure a Todd i li dispara. Quan està a punt de matar en Todd, Todd fa servir les il·lusions de la seva mare i d'altres dones, titllant Prentiss de covard. Viola ataca Prentiss, que sembla que cau a mort. La nau de la colònia apareix al cel, fent que Davy i els homes restants de Prentisstown fugin.

Todd es desperta a la sala mèdica de la nau colònia, gairebé completament curat. Viola el porta a conèixer els altres colons.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada