Bloc personal,

dilluns, 1 de novembre del 2021

Tsuki ga kirei (2017) S01 (As the Moon, So Beautiful.)

[167]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Seiji Kishi
Guió: Yūko Kakihara
Veus de doblatge: Shoya Chiba, Konomi Kohara, Rie Murakawa

[ Animació, drama, fantasia, romanç ] 12 capítols de 22min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Es forma un romanç entre dos tímids estudiants de tercer de secundària.

Kotaro Azumi i Akane Mizuno es converteixen en estudiants de tercer any de secundària i són companys de classe per primera vegada. Es posen a càrrec de l'equipament d'un festival esportiu i s'apropen a poc a poc a través de LINE. Aquests dos, juntament amb els seus companys estudiants Chinatsu Nishio i Takumi Hira, es relacionen amb els seus companys mitjançant comprensió i sentiments mutus. A mesura que avança el seu darrer any de secundària, el grup supera els seus reptes per madurar i prendre consciència dels canvis en si mateixos.”

Crítica

Per moments, una animació de traca i mocador!

És confús. Hi ha moments d’animació molt simple i moments amb uns efectes 3D que semblen acció real.

He arribat a aquesta sèrie, com a tantes d’altres, per casualitat: a través d’una imatge de Pinterest. I ha estat veure el primer capítol i, pràcticament en un dia, veure’n la resta: una marató.

M’han agradat moltes coses: m‘ha agradat la història simple i senzilla sense complicacions, m’ha agradat que la majoria de diàleg sigui a través de mirades de sorpresa i vergonya, m’ha agradat molt el final amb aquell petit rínxol que et deixa amb el “fueron felices y comieron perdices” que és clarament el que una sèrie com aquesta demanava.

Segurament algú podria qualificar-la d’empalagosa, però a mi no m’ho a semblat. Dona just allò que la gent vol veure. Una història sobre el primer amor correspost adolescent. Ni més, ni menys.

Resum (amb espòilers)

Kotarō Azumi i Akane Mizuno són dos estudiants de secundària de l'Acadèmia Kawagoe de Kawagoe, Saitama. En entrar en el seu tercer i últim any, s'uneixen al club de pista de l'escola: Kotarō com a gerent d'equips i Akane com a corredor. Tots dos lluiten amb situacions socials: en Kotarō és un cuc de llibre amb afinitat per l'Osamu Dazai que es resisteix a revelar els seus propis escrits a altres persones, mentre que l'Akane sovint aixafa un peluix per frenar la seva ansietat. Els dos acaben junts a la mateixa classe, però tenen massa vergonya per parlar entre ells. Un dia, es topen mentre sopen amb les seves famílies, que acaben facilitant la conversa entre ells, al seu disgust. Després que l'Akane li demani a Kotarō que no reveli la situació a ningú, poques vegades parlen fins que l'Akane accidentalment s'oblida de posar en Kotarō al grup LINE del club de pista. Finalment corregeix l'error.

L'Akane i un Kotarō reticent participen en el seu darrer festival esportiu de secundària, com a part del mateix equip. L'Akane aconsegueix guanyar una gran avantatge per a ells durant els seus 200 metres, cosa que deixa impressionada a Kotarō. No obstant això, el Kotarō fora de forma acaba ensopegant durant el seu judici i es raspa la mà, fent que Takumi Hira, el president del club d'atletisme i amic d'Akane, guanyés. Chinatsu Nishio, el millor amic del club de atletisme d'Akane, l'embena malament per a ell. Més tard, mentre repassa l'itinerari, l'Akane deixa caure el seu peluix a l'equip. En adonar-se que l'ha perdut, l'ansietat de l'Akane arriba al seu màxim i treu la batuta en el relleu de 4 x 100 metres, cosa que li costa la victòria al seu equip. Takumi, a qui la majoria de l'escola suposa que està enamorada d'Akane, més tard intenta consolar-la. Kotarō finalment troba el peluix, després d'haver-la vist abans amb ell, i li retorna. Agraïda, l'Akane fa vessar totes les seves inseguretats a en Kotarō, amb la qual descobreix que es pot relacionar, i li diu incòmode que està bé tal com és. Inspirat per Akane, Kotarō comença a mostrar la seva obra al propietari de la llibreria local Daisuke Tachibana. En tornar a casa, en Kotarō i l'Akane inicien una conversa privada a LINE.

Durant els exàmens parcials, Kotarō s'assabenta que una història que va presentar en un concurs de revistes no va ser seleccionada. Li envia un missatge a l'Akane, que l'anima a ser ell mateix. Es revela que Chinatsu és ara amic de Kotarō. Amb el viatge escolar que s'aproxima, els de tercer any es fan xafarderies de cites; Kotarō escolta Chinatsu i la seva amiga Aoi parlant sobre com en Takumi hauria de demanar a l'Akane que surti, per a la seva consternació. El dia d'una de les trobades d'Akane, Kotarō va a un santuari per treballar i decideix resar per Akane allà, on estableix un nou rècord personal. Takumi intenta preguntar-li allà fora, però es retira. Més tard, després que Kotarō acabi, es troba amb Akane fora del santuari. Mentre els dos s'asseuen en silenci en privat, Kotarō demana a l'Akane que surti.

L'Akane decideix pensar en la petició d'en Kotarō, però no respon durant uns quants dies. Finalment, arriba el moment de la sortida escolar a Kyoto. Al principi, els professors confisquen tota l'electrònica, però Kotarō i els seus amics Daichi i Roman introdueixen de contraban els seus amagant-los en una bossa d'aperitius; diversos altres estudiants utilitzen tàctiques similars. Durant el viatge, l'Akane continua evitant en Kotarō, tot i que mira constantment el seu telèfon esperant una resposta. A la nit, finalment li envia un missatge perquè es trobi davant d'uns grans magatzems Daimaru, però un dels professors (tot i portar borratxo) l'atrapa, fent que es perdi la resposta mixta d'Akane. Al matí, l'Akane surt a comprar amb els amics. Finalment decideix anar a la botiga, però mentre l'espera, comença a ploure. Kotarō arriba, però acaba trobant-la a faltar. Finalment es posa en contacte amb ella agafant en préstec el telèfon de Chinatsu, i es troben en un santuari. Akane el retreu per arribar tard i per la seva aparent proximitat amb Chinatsu, però finalment accepta sortir amb ell per conèixer-lo millor.

Kotaro i Akane comencen a sortir, però comencen a mantenir-ho en secret amb l'excepció de la germana gran de l'Akane, Ayane. Com a resultat de la seva relació, les notes de Kotaro comencen a trontollar. Els dos comencen a qüestionar-se com avançar en la seva relació, la qual cosa va portar a Kotaro a demanar a l'Akane que es trobi a la biblioteca durant el dinar per tenir privadesa. Quan arriba el moment, però, l'Akane es posa ansiós per no deixar enrere els seus amics. En Kotaro acaba a la biblioteca amb Chinatsu, que decideix anar a la mateixa escola que ell. L'Akane finalment apareix i continua sent gelosa, fent que el seu rendiment de la pista vagi. Takumi l'enfronta més tard sobre la seva actuació, agreujant els rumors que estan sortint. Kotaro va a Daisuke per demanar consell, que abandona la seva llibreria i deixa que l'Akane passi temps amb en Kotaro. Els dos es dediquen a una petita xerrada, on en Kotaro diu que admira veure-la córrer i decideix anar a la seva propera trobada. S'agafen de la mà per primera vegada, quan l'Akane rep un missatge de Chinatsu dient que està enamorada de Kotaro.

L'Akane no li diu a Kotaro el missatge de Chinatsu, i en Kotaro, amb l'ànim aixecat, comença a excel·lir en les seves pràctiques del temple i s'assabenta que la seva història serà possiblement publicada. Es reuneix amb l'Akane a la biblioteca per dir-li, encara que s'assabenta que trobarà a faltar, com a resultat, perdrà la seva trobada. Aquell dia, l'Akane diu a Chinatsu que està sortint amb Kotaro, que diu que ja ho sabia. Cadascun d'ells fracassa en les seves respectives tasques: només Chinatsu ho fa bé a la reunió, ja que l'Akane no passa a la següent ronda, mentre que la història de Kotaro és rebutjada. Més tard, l'Akane li diu a l'Ayane (que va dir als seus pares que l'Akane estava sortint amb algú) sobre Chinatsu, que li diu que l'abandoni. En canvi, després que ella i en Kotaro prometin seguir treballant per aconseguir els seus objectius, l'Akane li diu a Chinatsu que només vol seguir sent amiga. Chinatsu està d'acord, però li pregunta a l'Akane si almenys pot aconseguir el tancament confessant a Kotaro.

Chinatsu convida l'Akane, el Kotaro i la Hira al parc d'atraccions, cosa que fa que es formi un gran grup. Durant el viatge, Chinatsu comença a fer diverses passades a Kotaro, i els altres intenten empènyer Akane i Takumi junts. Mentre navega per la botiga de regals, Roman desapareix. Kotaro el troba als Primers Auxilis, on Roman admet que sabia que Kotaro està sortint amb l'Akane. Roman intenta donar-los una mica de privadesa, però s'assabenta que el grup va abandonar l'Akane i la Takumi, fent-los perdre intencionadament perquè puguin començar a sortir. Kotaro finalment els troba i, sentint-se amenaçat, li diu a en Takumi que estan sortint. La parella se'n va, cosa que veu un Chinatsu entristit. Takumi torna al grup i revela la situació. Kotaro i Akane decideixen marxar pel parc pel seu compte. Hores més tard, veuen els focs artificials per separat del grup. Gairebé comparteixen el seu primer petó, però són interromputs per una nena. Mentrestant. Chinatsu admet a Takumi que ella el va convidar a intentar separar l'Akane amb ell, i ell la perdona.

Finalment, tota l'escola s'adona que en Kotaro i l'Akane estan sortint, i aconsegueixen passar més temps junts, inclòs l'Akane visitant Kotaro mentre fa la seva pràctica del festival. Després, els caps del temple li donen diners a Kotaro perquè porti l'Akane a un festival. Les coses van bé fins que l'Akane s'assabenta que es va perdre l'aniversari d'en Kotaro, la qual cosa la va portar a sortir breument a comprar-li un peluix idèntic com a regal. A la nit, continuen explorant el festival, inclòs escrivint fortunes relacionals. Mentre tornen junts per un pont, els dos comparteixen el seu primer petó. Es revela que els dos van escriure la mateixa fortuna de relació: que romanguin junts per sempre.

Les sol·licituds de secundària comencen a passar, i Kotaro i Akane estan decidits a anar a la mateixa escola tot i no saber quina concretament. Durant el sopar, cadascun s'enfronta a perspectives serioses: el pare d'Akane és traslladat a Chiba, mentre que la mare de Kotaro el pressiona perquè escolliu seriosament l'escola secundària (malgrat la creença oposada del seu pare), cosa que li fa pensar en fer novel·les lleugeres en lloc de literatura seriosa. . Cap dels dos diu a l'altre la situació. En canvi, en Kotaro es convida en secret a l'última trobada d'Akane, on ella estableix un nou rècord personal; Chinatsu acaba descobrint-lo. Més tard, l'Akane li diu accidentalment a Takumi que es va mudar. En resposta, Takumi convida el club de pista a anar al festival de Kotaro. Tant ell com Chinatsu reconeixen que realment no han superat l'Akane i en Kotaro. Aquella nit, en Kotaro admet a l'Akane que va veure la pista trobar-se, i l'Akane li explica que es va moure.

L'Akane decideix presentar una sol·licitud a una escola de Chiba que els seus pares i la Takumi van recomanar. Es reuneix amb Kotaro, que li diu que intentarà sol·licitar el mateix i que, de totes maneres, estaran junts. El club de pista va més tard al festival de Kotaro, on el veuen actuar. Més tard, Takumi i Akane van per separat a llençar algunes pertinences. Mentre esperen que Kotaro arribi al descans, Takumi admet que està enamorat d'ella, sense saber que Kotaro està mirant. Aclaparat amb tot el que passa, Kotaro s'enfronta més tard a Akane sobre Takumi. Encara que explica la situació, en Kotaro segueix frustrada i continua ajudant amb el festival, fent que l'Akane se'n vagi amb llàgrimes. Els dos no es parlen durant una estona, fins que l'Akane s'adona que algú a l'escola de cram d'en Kotaro va demanar una sol·licitud a l'escola secundària que l'Akane té previst assistir. L'Akane li pregunta a en Kotaro, i ell li diu que, independentment del seu futur, vol estar amb ella. L'Akane l'agraeix entre llàgrimes i li fa un petó.

Kotaro comença a estudiar increïblement dur per anar a l'escola d'Akane, tot i no tenir prou notes. Inicialment, la seva mare està exaltada, ja que abans havia criticat les seves aficions com a distraccions. No obstant això, en una conferència de PTS, Kotaro revela les seves veritables intencions, tensant la seva relació amb els seus pares. Mentrestant, a més d'estudiar, l'Akane comença a teixir una bufanda per en Kotaro. Ayame l'atrapa, obligant a l'Akane a revelar la situació; és escèptica, creu que es podrien separar més tard. Tota l'escola finalment s'assabenta de les seves intencions, per a la seva vergonya. Kotaro i Akane aconsegueixen anar a una cita de Nadal, durant la qual Akane li dóna la bufanda a Kotaro. Mentre parlen de les notes, Akane esmenta com el suport d'un pare pot significar molt, comparant com els seus pares sempre la van donar suport amb els seus pares. Un temps més tard, després que l'Akane sigui acceptat, en Kotaro s'assabenta del seu pare que la seva mare (i, posteriorment, ell mateix) ara dóna suport a la seva decisió a causa de la seva dedicació, sempre que aprovi l'examen. S'esmenen amb un berenar de mitjanit. Kotaro surt al matí per anar a l'examen.

Kotaro s'assabenta que no va ser acceptat a l'escola d'Akane, i els entristeix. Daisuke suggereix que Kotaro l'utilitzi en els seus escrits, mentre que l'Ayane suggereix que l'Akane hauria de trencar amb ell en lloc de fer-ho a llarga distància. Kotaro i Chinatsu acaben acceptats a la mateixa escola secundària. Mentre caminava cap a casa, Chinatsu li confessa a Kotaro, però accepta el seu rebuig de manera amistosa. Després de la graduació, després d'un suggeriment de Roman, Kotaro comença a publicar-se en línia. Ell i l'Akane van a passejar, on fan plans per fer llarga distància. Un Kotaro, aparentment esperançador, promet fer més esforços per veure-la en lloc de veure-la, però l'Akane continua preocupada perquè, com ho demostra la confessió de Chinatsu, acabaran separant-se. Admet que la seva ansietat l'ha deixat convençuda que no ha fet res més que molestar en Kotaro, i després de besar-lo, fuig i es trenca a plorar. Setmanes més tard, la família d'Akane comença a mudar-se. Mentre l'Akane s'acomiada de Chinatsu i Aoi, els seus pares la deixen fer un viatge més tard, i Chinatsu li mostra l'obra publicada de Kotaro: una història sobre ella. Kotaro, per la seva banda, està atrapat en la feina del festival i no pot despedir-la. Daisuke li mostra que la història s'ha tornat increïblement popular, quan en Kotaro s'adona que l'Akane va comentar "Què passa després?". S'afanya a veure-la a l'estació, però ella ja ha marxat. En canvi, respon als comentaris, i crida des d'un pont mentre passa el seu tren, que l'estima. Als crèdits, la parella fa que la seva relació de llarga distància funcioni durant els propers anys. Finalment van a la universitat junts, es van mudar a un apartament a l'edat adulta i, al final, es casen amb un fill, mentre envien missatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada