Bloc personal,

divendres, 12 de novembre del 2021

Tekkonkinkreet (2006)

[1119]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Michael Arias
Guió: Anthony Weintraub, Taiyô Matsumoto (manga)
Veus de doblatge: Kazunari Ninomiya, Yû Aoi, Yûsuke Iseya

[ Animació, acció, aventura ] 1h 51min

Sinopsi

IMDb (7,6):
“Dos nois defensen Treasure Town. Un yakuza intenta fer-se càrrec i netejar-lo per a nous desenvolupaments.”

Crítica

Bojeria d’animació i de qualitat d’il·lustracions!

Aquesta pel·lícula és de les que s’han de revisionar una, dos i tres vegades més per poder gaudir de tots els detalls que segur m’he perdut per voler anar llegint els diàlegs subtitulats.

Resum (amb espòilers)

Tot i que el manga segueix múltiples fils argumentals, l'adaptació cinematogràfica consta de la majoria de les trames que es mostren al manga. La pel·lícula segueix dos orfes, Black (Kuro) i White (Shiro), mentre intenten mantenir el control dels carrers de la metròpoli panasiàtica de Takaramachi, una vegada una ciutat pròspera i ara un enorme i enfonsat barri marginal. amb la guerra entre bandes criminals. Black és un punk violent i de carrer, que considera que Takaramachi és "la seva ciutat". White és més jove i sembla tenir una discapacitat mental, fora de contacte amb el món que l'envolta i sovint viu en un món d'il·lusions. S'anomenen "els gats". Malgrat les seves extremes diferències, es complementen i es recolzen mútuament, de manera similar al principi taoista xinès del yin i el yang.

Durant una de les seves "missions", s'enfronten a matons i Black acaba colpejant tres membres de la banda Yakuza que estan amenaçant un amic seu gàngster de carrer. Els Yakuza treballen per a Snake (Hebi), el cap d'una corporació anomenada "Kiddy Kastle". Snake planeja enderrocar i reconstruir Takaramachi com a parc temàtic per adaptar-se als seus propis objectius i somnis. Quan Black interfereix una vegada massa sovint, els Yakuza són enviats a matar-lo, però fracassen. Enfadat, Snake envia llavors els "tres assassins" mortals coneguts com Drac, Papallona i Tigre, sicaires gairebé sobrehumans, per acabar la feina.

Per salvar el Negre i ell mateix, White ha de matar el primer Drac assassí fent bolcar gasolina i incendiar-lo, cremant-lo viu. La segona assassina, Butterfly, persegueix en White i l'apunyala amb una espasa samurai. Aleshores, White és enviat a l'hospital. La policia, que ha estat observant tant en Snake com els dos joves, decideix portar a White sota custòdia protectora "pel seu bé", mentre Black observa que White va sabent que seria massa difícil de cuidar-lo mentre és caçat. El negre més tard cau en un estat depressiu.

Al costat de la narració infantil, s'explica una història a través dels ulls de Kimura, un home normal que es veu atrapat a la Yakuza, la qual cosa el porta a tenir una trobada violenta amb Black. Finalment, en Kimura es veu obligat per Snake a matar el seu antic cap i mentor, Suzuki, per eliminar la possible competència. Mentre Kimura compleix la seva missió, està profundament commocionat per haver assassinat el seu mentor. Invocat una vegada més per Snake, Kimura es rebel·la i mata el cap de Yakuza, abans d'intentar fugir amb la seva dona embarassada de Takaramachi. És abatut a balança en un tiroteig pels homes de Snake.

Tot i que la policia considera que és millor que les blanques es quedin amb elles fora de Takaramachi, les blanques se senten buides sense que les negres hi donin suport. Paral·lelament, sense White, Black aviat comença a perdre el control de la realitat i permet que la seva violència el consumeixi. Aviat desenvolupa una personalitat dividida, amb el seu costat fosc manifestant-se com el "minotaure". Les coses arriben al clímax quan un dels oficials porta a White a Takaramachi i la porta a una fira local. Allà, un negre delirant intenta mostrar a la gent que "White", en realitat una nina simulada, ha tornat a la vida. Quan Black és atacat pels dos assassins restants de Snake, la nina queda danyada i Black vola en una ràbia assassina, matant els assassins. És llavors quan s'enfronta a l'autèntic Blanc, i es veu obligat a lluitar contra el "minotaure", que vol consumir-lo completament. Black aconsegueix triomfar sobre el seu costat fosc i es retroba amb White, vist per última vegada jugant a la platja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada