Bloc personal,

divendres, 12 de novembre del 2021

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

[1120]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Destin Daniel Cretton
Guió: Dave Callaham, Destin Daniel Cretton, Andrew Lanham
Actors: Simu Liu, Awkwafina, Tony Chiu-Wai Leung

[ Acció, aventura, fantasia ] 2h 12min

Sinopsi

IMDb (7,8):
“Shang-Chi, el mestre del Kung Fu entrenat per assassinar, es veu obligat a enfrontar-se al seu passat després de ser atret a l'organització Deu Anells.”

Crítica

Entretinguda i avorrida al mateix temps…

La veritat, jo en l’únic moment en que començo a disfrutar és quan surten els animals màgics, especialment el drac. La resta és, sincerament bastant avorrida i previsible, tot i que, cal reconèixer-ho, et treuen un somriure amb els acudits estudiadament calculats i mil·limetrats.

Resum (amb espòilers)

Fa milers d'anys, Xu Wenwu descobreix els deu anells místics que atorguen la immortalitat i els poders divins. Estableix l'organització Deu Anells, conquerint regnes i derrocant governs al llarg de la història. El 1996, Wenwu cerca Ta Lo, un poble que es diu que alberga bèsties mítiques. Viatja per un bosc màgic fins a l'entrada del poble, però el guardià Ying Li l'atura.

Els dos s'enamoren, i quan els vilatans rebutgen Wenwu, Li decideix marxar amb ell i tenen dos fills, Shang-Chi i Xialing; havent trobat l'amor, Wenwu abandona el lideratge de la seva organització i tanca els Deu Anells i el poder i la immortalitat que atorga. Quan Shang-Chi té 7 anys, Li és assassinat pels enemics de Wenwu, la Iron Gang. Wenwu es posa els Deu Anells una vegada més, massacra la Colla de Ferro i reprèn el lideratge de la seva organització. Ell fa que Shang-Chi se sotmeti a un entrenament brutal en arts marcials, però no permet que Xialing s'entreni, així que s'ensenya a si mateixa en secret. Quan Shang-Chi té 14 anys, Wenwu l'envia a assassinar el líder de la Colla de Ferro. Després de complir la seva missió, un Shang-Chi desmoralitzat fuig a San Francisco i adopta el nom de "Shaun".

En l'actualitat, Shang-Chi treballa com a valet amb la seva millor amiga Katy, que no sap del seu passat. Són atacats en un autobús pels Deu Anells, que roben un penjoll que Li va donar a Shang-Chi. Wenwu proporciona a Shang-Chi de manera anònima la ubicació de Xialing i, tement que els Deu Anells vagin després del penjoll de Xialing de Li, Shang-Chi decideix conèixer-la. Li revela el seu passat a la Katy, que insisteix a ajudar-lo. Troben a Xialing en un club de lluita clandestí a Macau, que ella va fundar després d'escapar-se de Wenwu. Els Deu Anells ataquen el club de lluita i Wenwu arriba per capturar a Shang-Chi, Katy, Xialing i el seu penjoll.

Els porten al recinte dels Deu Anells, on Wenwu utilitza els penjolls per revelar un mapa místic que condueix a Ta Lo. Wenwu explica que ha sentit a Li cridar-lo i creu que ha estat captiva a Ta Lo darrere d'una porta segellada. Té previst destruir el poble tret que l'alliberin. Quan els seus fills i la Katy s'oposen, els empresona. Els tres coneixen l'antic actor Trevor Slattery, a qui els Deu Anells van empresonar per fer-se passar per Wenwu, [N 1] i el seu company Morris, que s'ofereix a guiar-los a Ta Lo.

El grup s'escapa i va a Ta Lo, que existeix en una dimensió separada amb diverses criatures mitològiques xineses. Coneixen a Ying Nan, la germana de Li, que explica la història de Ta Lo: fa milers d'anys, el poble va ser atacat per l'Abitador de les tenebres que consumia l'ànima i els seus sequaços, però va ser salvat per un drac xinès anomenat Gran Protector. que va ajudar a segellar la Porta Fosca al món dels Habitants. Segons Nan, l'Habitant a la foscor ha estat influint en Wenwu perquè cregui que Li encara és viu perquè obrirà la Porta. Shang-Chi, Xialing i Katy s'uneixen als vilatans per entrenar i preparar-se per a l'arribada de Wenwu, utilitzant vestits i armes fetes amb escates de drac.

Wenwu i els Deu Anells arriben i ataquen. Wenwu domina a Shang-Chi i l'obliga a entrar al llac proper, després ataca la Porta amb els anells. Això permet que alguns dels sequaços del Habitant escapen, i els Deu Anells uneixen forces amb els vilatans per lluitar contra ells. Shang-Chi és ressuscitat pel Gran Protector, que abandona el llac per lluitar contra els minions. Wenwu i Shang-Chi lluiten una vegada més i Shang-Chi guanya el avantatge, però opta per estalviar en Wenwu. L'Habitant a la foscor s'escapa de la porta debilitat i ataca a Shang-Chi. Wenwu salva a Shang-Chi, deixant-li els anells abans de ser assassinat per l'Habitant a les tenebres. Shang-Chi, el Gran Protector, Xialing i Katy lluiten i derroten l'Habitant a les tenebres, matant-lo. Després, Shang-Chi i Katy tornen a San Francisco, on són convocats pel bruixot Wong al Sanctum Sanctorum.

En una escena de mitjans de crèdit, Wong presenta Shang-Chi i Katy a Bruce Banner i Carol Danvers. Descobreixen que els deu anells actuen com un far. En una escena posterior als crèdits, Xialing es converteix en el nou líder dels Deu Anells tot i dir a Shang-Chi que anava a dissoldre l'organització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada