Bloc personal,

dimarts, 2 de novembre del 2021

Barrio lejano - 1 (1998)

[157]

Valoració



Fitxa tècnica

Jiro Taniguchi (guió, dibuix i tinta)
(Harukana Machi e - A Distant Neighborhood)

[ Manga seinen (sentit lectura occidental) ] (ed. 2003)
Ponent Mon

8 capítols - 200 pàgines - 170 x 240 mm

Sinopsi

Whakoom:
“Hiroshi Nakahara, assalariat de mitjana edat, agafa accidentalment un viatge en tren a la seva antiga ciutat natal per visitar la tomba de la seva mare. Aleshores, per raons que no pot explicar, Hiroshi es transporta en el temps i descobreix que torna a ser un alumne de 8è, però amb tots els seus records d'adult intactes.”

Crítica

De menys a més…

Ara he après, almenys per aquest volum en concret, que l’edició és en sentit de lectura occidental per voluntat expressa de l’autor.

Una història que, d’entrada, sembla una més com tantes d’altres de Taniguchi i que, de mica en mica, et va atrapant. Si és veritat que aquest estil tant marcat de Taniguchi, en algun moment, et pot arribar a cansar, però després de llegir aquesta primera part de la història se’n van totes les tonteries. És un puto geni i domina els tempus com pocs.

Amb ganes de llegir la segona part i d’intentar veure el live action que he descobert que existeix. La veritat és que, amb històries com aquesta, en les que se’t desperta la imaginació i de quina manera!, és difícil llegir-les només de passada.

Resum (amb espòilers)

Qui no ha pensat mai a reviure el passat per corregir errors o canviar algunes decisions crucials? Això canviaria millor la teva vida o les d'aquells que t'envolten? O les conseqüències dels teus nous actes resultarien fins i tot pitjors? Ara un home té l'oportunitat de descobrir-ho…

Hiroshi Nakahara es torna a casa després d'un viatge de negocis quan s'adona que, per error, ha agafat un tren que el condueix al seu barri natal. Els seus passos el dirigeixen de forma inconscient cap a la tomba de la seva mare i, sobtadament, es veu catapultat a la seva infància, amb tots els records i els coneixements d'adult intactes. Mentre es debat per trobar un sentit al que ha passat, els records sobre la seva infantesa li tenallen i comença a formular-se preguntes… Tornarà a desaparèixer el seu pare sense donar cap explicació? Tornarà a casar-se amb la dona?

Barrio lejano, de Jiro Taniguchi, és una història reflexiva i inquietant concebuda per un mestre de la narració en la plenitud de la seva carrera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada