Bloc personal,

diumenge, 31 d’octubre de 2021

Los jardines de Edena (1988)
(El mundo de Edena - 2)

[156]

ValoracióFitxa tècnica

Moebius (guió, dibuix, tinta i color)
(Les Jardins d'Edena - The Gardens of Edena)

[ Còmic europeu ] (ed. 1999)
Norma Editorial

56 pàgines - 220 x 295 mm

Sinopsi

Whakoom:
“A partir dels personatges creats a l'àlbum Sobre la estrella, Stel i Atan, neix una nova sèrie basada en El mundo de Edena i de la qual forma part Los jardines de Edena.”

Crítica

M’encanta!

No ho puc dir del tot segur, però diria que aquesta història no l‘havia llegit. De totes maneres, com ja he comentat amb anterioritat, aquest és el Moebius que a mi m’agrada i no puc deixar d’al·lucinar amb el detall del dibuix i el tractament del color.

Resum (amb espòilers)

Stel i Adan són guiats per “la piràmide” (el logotip de Citrën en tres dimensions, convertit en nau espacial) a un planeta que és pràcticament el jardí de l’Edèn.

Després de provar la seva tolerància amb el menjar i la beguda, i veure que no els fa mal, malgrat patir per la integritat dels seus implants i no saber quan podrien necessitar una nova cirurgia de cor, comencen a seguir el riu amb l’objectiu d’arribar al mar. En el camí, experimentaran somnis amb fades, una estrella molt brillant i els seus cossos canviaran: els sortirà pèl i deixaran de ser asexuats.

Stel, noi pèl-roig de 32 anys, intentarà tenir relacions amb Atan, noia rossa de 23 anys, i ella l’acabarà colpejant amb una pedra al cap. Atan desapareix i Stel continua el viatge sol.

Continuen els somnis i a Stel se li apareix un personatge que el condueix a una edificació on hi ha Atan, ara tots dos perfectament desenvolupats com home i dona, i ella és qui li demana tenir relacions. Malgrat l’avís del personatge, apareix un monstre per sota el terra que atravessa Stel al pit i el fa sortir de l’espai tridimensional en què es troba. Torna a entrar en l’edificació i destrueix el monstre.

Finalment només era un altre somni i Stel continua sol i avançant cap el mar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada