Bloc personal,

dijous, 14 d’octubre del 2021

Sex Education (2021) S03

[163]

Valoració



Fitxa tècnica

Creadora: Laurie Nunn
Actors: Asa Butterfield, Gillian Anderson, Emma Mackey

[ Comèdia, drama ] 8 capítols de 47-60min

Sinopsi

IMDb (8,3):
“Un adolescent amb una mare terapeuta sexual s’uneix a una companya de secundària per crear una clínica encoberta de teràpia sexual a l’escola.”

Crítica

La comèdia per davant de la credibilitat…

Aquesta temporada bastant millor que l’anterior, que havia caigut en el pou de la incoherència total i absoluta. Tot i que de credibilitat gens ni mica.

No hi ha problema en tallar històries per la meitat ni seguir un mínim criteri de coherència narrativa, doncs el principal és fer riure. I ho aconsegueixen, és clar. Ni que sigui tirant d’estereotips. Amb tot, sense profunditzar en res, com a mínim, van tocant totes les cordes… menys el de l’educació emocional. Ay las!

Resum (amb espòilers)

Amb un nou trimestre, Moordale Secondary School dóna la benvinguda a Hope Haddon com a nova professora principal, que promet recuperar l’escola. Otis intenta mantenir secret el sexe casual amb Ruby i descobreix que un "Sex King" està donant consells sexuals fraudulents als lavabos abandonats. Jean promou un llibre sobre les seves experiències ensenyant educació sexual a Moordale i lluita per explicar a Jakob el seu embaràs. Eric i Adam es fan públics amb la seva relació, tot i que Adam té problemes amb la gent que es burla de la seva sexualitat. El senyor Groff, que viu amb el seu germà ric i poc profund, intenta en va obtenir una feina de docent. Mentre realitza una entrevista televisiva, Hope és interrompuda per un estudiant nu que corre al campus en pànic després de confiscar-li erròniament la roba. Otis i Maeve s'enfronten a Kyle, el "rei del sexe". La Sra anima a Maeve a sol·licitar un programa d'estudis als Estats Units. Ruby decideix ja no amagar la seva relació amb Otis. Otis deixa a Hope l’esperança sobre la clínica sexual i Hope fa enderrocar els lavabos abandonats.

Adam deixa de revelar la seva relació amb Eric a la seva mare. Otis i Ruby es fan oficials. Jean i Jakob decideixen co-parentalitzar el fill no nascut de Jean, tot i que Ola no se sent còmoda. Hope posa en pràctica noves directrius i redueix el contingut sexualment suggerent a l’escola. Viv es fa voluntària a Jackson i ella mateixa per pintar sobre una paret pintada, però Cal, un estudiant no binari, en parla Jackson. Groff continua lluitant contra l’atur; després d'escoltar el seu germà queixant-se, es trasllada a casa del senyor Hendricks. Jean i Jakob proven teràpia de parella. Maeve demana a Otis que organitzi sessions de teràpia amb Jean per a Aimee, mentre lluita per ser íntima amb Steve. Eric i Adam intenten tenir relacions sexuals, però Adam no comunica correctament que vol ser el fons, fent que Eric cregui que no li interessa. Otis dóna consells a Adam sobre com expressar-se amb més comoditat; Adam visita a Eric i passen la nit junts. Maeve té un enfrontament amb Erin, que es nega a parlar amb ella, a la casa d'acollida d'Elsie. Maeve i Isaac es besen abans que reveli que va eliminar el missatge de veu d'Otis; Maeve se sent traïda i se’n va. L’Esperança fa degradar Jackson, fa que Viv sigui cap de noia i exigeix ​​els uniformes escolars.

Jakob i Ola es muden a casa de Jean, però es produeixen friccions entre Otis i Ola. Aimee comença la teràpia amb Jean. L’esperança posa Viv a càrrec del compliment uniforme, cosa que Cal resisteix. Jackson comença una amistat amb Cal. Otis, Ruby, Eric i Adam tenen una cita doble. Eric es fa mal quan Adam el descriu com només un amic de la seva mare i el seu nou nuvi. Ruby, a contracor, porta Otis a casa seva, on coneix el seu pare al llit, Roland, que fuma cànnabis medicinal subministrat per Jeffrey per alleujar el dolor. Otis aconsella a Jeffrey que ajudi a Cynthia a processar el seu dolor per la mort accidental del seu gat. Amb l'ajut d'Isaac, Maeve millora la seva relació amb Erin. L’Otis i l’Ola entenen els seus arranjaments de vida. Ruby truca a Otis i li diu que l’estima, però Otis no es pot portar a dir-li el mateix.

Ruby esquiva els intents d'Otis de parlar amb ella. Maeve presenta la seva sol·licitud al programa d'estudis. Jean i Jakob continuen la teràpia de parella, però Jakob és escèptic quant a la seva utilitat. Lily envia una història al diari local. Hope introdueix un nou programa d’educació sexual i de relació que se centra en l’educació sexual exclusiva d’abstinència. Otis i Maeve protesten per la informació subministrada i són enviats fora de la classe. Jean lluita amb el seu embaràs i troba punts comuns amb Jakob. Jakob troba una joia per a home a la casa de Jean. Maeve descobreix que algú li va pagar la quota per un viatge escolar a França i assumeix que va ser el pare d'acollida d'Elsie. El senyor i la senyora Groff es topen; La senyora Groff l’anima a contactar amb Adam. Maeve té una cita amb Isaac. Quan Otis admet que no estima Ruby, ella trenca amb ell.

Eric i la seva família viatgen a Nigèria per celebrar un casament, mentre que la resta de la classe de sisè visiten un camp de batalla de la batalla del Somme. La mare d'Eric li demana que no cridi l'atenció sobre ell mateix. Viv informa a Jackson i Cal d’un fòrum on poden plantejar les seves preocupacions, però Cal no està convençut. Otis intenta sense èxit disculpar-se amb Ruby. Jean es troba amb Hope a l'hospital, on mantenen una conversa concisa sobre educació sexual a Moordale. Aimee li revela a Maeve que va aconseguir que la seva mare pagués la tarifa de viatge de Maeve, obrint una fractura entre ells. Jackson i Cal al·lucinen després de prendre bolets màgics a l'autobús escolar, creant una reacció en cadena que provoca que Rahim provoqui un accident de cotxe. Adam es fa responsable de Rahim. Otis i Maeve queden atrapats quan l'autobús surt sense ells. Quan Jean i Jakob topen amb un ex de Jean, Jakob admet que no confia en Jean i suggereix una prova de paternitat. Otis i Maeve confessen els seus sentiments i es besen. Maeve li diu a Otis que necessita temps per processar els seus pensaments.

Maeve és acceptada al programa, però l’escola no pot proporcionar el seu finançament. Es publica la història de Lily, cosa que provoca més mala premsa a l’escola. Els inversors i el consell escolar pressionen l’esperança per obtenir resultats. L’esperança castiga Cal, Lily i Adam davant dels estudiants; Rahim queda suspès quan protesta. Maeve descobreix que Erin va segrestar Elsie de la casa d'acollida. Quan Otis i Isaac competeixen entre ells per ajudar a Maeve, ella els llença a tots dos. Groff torna la llibreta de Jean; s’asseuen a una sessió de teràpia on Jean anima el senyor Groff a trobar alguna cosa que li doni felicitat. Hope dóna a Viv una tasca per fer una presentació de la propera jornada de portes obertes de l'escola; Viv registra secretament la descarada observació de Hope sobre les preocupacions dels estudiants i l'envia als altres estudiants. Otis retreu a Jean quan li pregunta per Maeve després que Aimee la mencioni accidentalment. Adam demana ajuda a Rahim per escriure poesies per a Eric. Al casament, Eric coneix un fotògraf, Oba, que el porta a un club gai on acaben besant-se.

És una jornada de portes obertes a l’escola secundària Moordale. Lily salta l'escola i s'allunya d'Ola, que demana a Otis que intervingui. Maeve demana perdó a Isaac, però ell no vol entaular una relació amb ella si no està segura d'ell. Maeve i Aimee es concilien i rastregen a Erin i Elsie; Erin permet a Elsie tornar a la casa d'acollida. Hope tanca Cal en una habitació per evitar que pertorbi la jornada de portes obertes. Viv fa una presentació en vídeo en què els estudiants afirmen desafiant que estan orgullosos de ser coneguts com a "escola sexual". Hope intenta aturar el vídeo, però Ruby lluita contra ella. Mentre realitza una entrevista de televisió, Jean entra a treballar. Jakob obre al terapeuta sobre la seva difunta esposa. Jackson i Cal es besen, però deixen de tenir relacions sexuals. L’Otis fa una xerrada amb Lily. Eric li revela a Adam que va besar l'Oba. Groff descobreix l'interès per la cuina i es defensa per si mateix quan el seu germà el menysté en un sopar. S’obre a la senyora Groff i dormen junts. Jean dóna a llum a una noia, però pateix una hemorràgia. L’Otis i la Maeve es maquillen i es besen.

Adam participa en una competició d’agilitat de gossos. Lily treu la seva parafernàlia alienígena i demana a la seva mare que en disposi; després de demanar un autògraf a un fan, ella canvia d'opinió. L’esperança és eliminada de la seva posició. Jean es desperta de la cirurgia i rep els resultats de les proves de paternitat, que la sorprenen. Erin es cola a l'escola i dóna diners a Maeve per al programa, però Maeve decideix no anar-hi perquè no vol deixar Otis quan acaben de reunir-se. Jackson i Cal resolen les seves diferents opinions sobre una relació estranya que els impedeix convertir-se en parella, després de la qual cosa es separen amistosament com a amics. Els estudiants aprenen que l’escola es vendrà als desenvolupadors, de manera que hauran de trobar alternatives d’escolarització. Otis xoca amb Hope a l’hospital, que intenta fer una altra ronda de fecundació in vitro després de provar sense èxit durant tres anys de quedar-se embarassada. Jean escolta a Otis reconfortant l’Esperança. Lily i Ola esmenen. Adam perdona a Eric per haver besat l'Oba, però Eric trenca amb ell perquè sent com si perdés part de si mateix a causa de la lluita per estar amb algú que encara no se sent còmode en la seva identitat. Adam finalment li diu a la senyora Groff que Eric era el seu xicot, i es revela que va escriure un sincer poema sobre els seus sentiments per Eric. La senyora Groff rebutja el sopar amb el senyor Groff. Aimee persuadeix Maeve per seguir el programa d'estudis als Estats Units. Otis i Maeve s’acomiaden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada