Bloc personal,

dissabte, 2 d’octubre del 2021

Arigatô-san (1936) (Mr. Thank You)

[1097]

Valoració



Fitxa tècnica

Direcció: Hiroshi Shimizu
Guió: Yasunari Kawabata (novel·la), Hiroshi Shimizu
Actors: Ken Uehara, Ryuji Ishiyama, Einosuke Naka

[ Comèdia, drama ] 1h 16min

Sinopsi

IMDb (7,4):
“Un amable conductor d’autobús i els seus passatgers durant un viatge per les muntanyes fins a l’estació de tren més propera.”

Crítica

Molt entretinguda…

Vida, obra i miracles de quatre gats que utilitzen una línia d’autobús diària que connecta pobles rurals amb una estació de tren que els portarà a la capital per unes carreteres encara en fase de construcció. Tots els personatges de l’auca hi surten reflectits i, amb quatre línies de guió per cap, es retraten unes quantes personalitats ben sociotípiques.

Resum (amb espòilers)

Un conductor d’autobús, sobrenomenat Sr. Gràcies, per les seves expressions d’agraïment a la resta d’usuaris de la carretera que donen pas a les estretes carreteres de muntanya, condueix des de la part sud de l’Izu rural fins a l’estació de Shuzenji, al nord de la península d’Izu, que era l’estació de tren més propera en aquells temps.

La pel·lícula retrata els passatgers i les seves diverses raons per viatjar i les persones que es troben durant el trajecte, inclòs un grup de treballadors migrants. Al final, el senyor Gràcies considera casar-se amb un dels passatgers, una jove destinada a ser venuda a un prostíbul a Tòquio, per salvar-la de la prostitució, però no sembla que ho faci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada